Я Глобине
сьогодні 23 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 949.

29.09.2024 13:18
54
0
Бої за Україну тривають 949 днів

29.09.2024 р.

18:30 30 вересня заходи обмеження споживання електроенергії застосовуватися не будутьповідомляє пресслужба "Укренерго".

17:45 Сили оборони вразили арсенал біля селища Котлубань Волгоградської області РФповідомили у Генштабі ЗСУ.

"За наявною інформацією, напередодні удару до арсеналу прибув ешелон з іранськими ракетами. Військовий об'єкт мав щільне прикриття засобами РЕБ і ППО, втім наші підрозділи успішно виконали бойове завдання. На території арсеналу спостерігається пожежа та детонація боєприпасів".

17:10 Саудівська Аравія готова бути посередником між Росією й Україною для досягнення мирного врегулюваннязаявив міністр закордонних справ Саудівської Аравії принц Фейсал бін Фархан Аль Сауд.

"Що стосується російсько-української кризи, то Королівство знову закликає до припинення кризи та обмеження її негативних наслідків для світової безпеки і стабільності. Минулого року Королівство приймало зустріч радників з питань національної безпеки та представників понад 40 країн і міжнародних організацій.

Королівство також підтверджує свою готовність продовжувати посередницькі зусилля між двома сторонами кризи".

16:35 Данія інвестує понад 628 млн доларів в оборонну промисловість Україниповідомили у міністерстві оборони Данії. Зазначається, що для фінансування української зброї і техніки Данія використає доходи від заморожених російських активів.

16:00 "Хезболла" оголосила про смерть старшого військового командира Алі Каракіпише The Guardian. Зазначається, що Каракі був останнім з низки військових командирів, убитих Ізраїлем, "внаслідок чого вище військове керівництво "Хезболли" було майже повністю знищене".

15:25 Зеленський відмовився обговорювати питання звільнення посла у США під час інтерв’ю Fox News.

"Я Президент України і я можу обговорювати наших послів тільки зі спікером своєї країни. Це в Конституції. Я не можу говорити про це зі спікером Джонсоном, з усією повагою".

14:50 Китай на Генасамблеї ООН закликав світових лідерів не допустити "розширення поля бою" у війні Росії проти України, пише AP з посиланням на заяву міністра закордонних справ Китаю. Міністр наголосив на необхідності уникати подальшої ескалації та висловив готовність Пекіна сприяти мирному врегулюванню конфлікту через дипломатичні зусилля.

14:15 Комбриг 72-ої ОМБр, яка захищає Вугледар, був звільнений з посадиповідомили у Оперативному командуванні "Північ". Зазначається, що полковник Іван Віннік був призначений на вищу посаду "з метою просування по службі та для передачі бойового досвіду".

13:40 МЗС України висловило розчарування з приводу інформації про підтримку Швейцарією "китайсько-бразильської мирної ініціативи"повідомляє пресслужба міністерства. Українська сторона заявила, що "не може зрозуміти логіку такого рішення", особливо враховуючи тісну співпрацю між Україною та Швейцарією в питаннях мирних ініціатив.

"Ще раз наголошуємо, що всі ідеї, дискусії та плани щодо відновлення миру для України мають базуватися на двох принципах:

По-перше, нічого про Україну без України.

По-друге, ці пропозиції мають ґрунтуватися на Статуті ООН та включати повагу до суверенітету та територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів.

Ми впевнені, що такі мирні ідеї можуть бути обговорені на платформі, запропонованій Самітом миру. Ми вважаємо Формулу миру Президента України Володимира Зеленського єдиним шляхом до всеохоплюючого, справедливого та сталого миру.

Немає потреби у створенні додаткових форматів та платформ для обговорення шляхів досягнення миру для України. Формула миру надає повний інструментарій та відповідні майданчики для обговорення всіх ідей, консолідації різних бачень та концепцій.

Будь-які ініціативи, які не містять чіткого посилання на Статут ООН та не гарантують повного відновлення територіальної цілісності України, є неприйнятними. Такі "мирні ініціативи" лише створюють ілюзію діалогу, в той час як агресор продовжує свої злочинні дії".

13:05 За минулий тиждень, з 23 по 29 вересня, за зведеннями Генштабу ЗСУ, було відбито 1180 російських атак (позаминулого тижня – 1317), при цьому знищено 9390 російських військових (позаминулого – 8620): у середньому 8,0 втрати особового складу ворога за атаку (позаминулого – 6,5).

Найбільше атак відбулося на Покровському напрямку – 272 (було 278) та на колишньому Новопавлівському (нині – Курахівський та Времівський) напрямку – 240 (позаминулого тижня було 382).

12:00 Рапорт розвідки міністерства оборони Великої Британії:

 У ніч з 20 на 21 вересня 2024 року українські війська завдали ударів з БПЛА по російських складах боєприпасів у Тихорецьку в Краснодарському краї та ще одному об'єкту в Торопці в Тверській області. Це сталося після попереднього успішного удару по іншому складу в Торопці 18 вересня, який майже напевно знищив щонайменше 30 тисяч тонн боєприпасів у відкритих і бункерних сховищах.

 Ці удари майже напевно спричинять щонайменше короткочасні перебої в постачанні російських артилерійських боєприпасів і боєприпасів для стрілецької зброї – критично важливих ресурсів у війні на виснаження, в якій переважає масовий вогонь. Загальний тоннаж боєприпасів, знищених на трьох об'єктах, є найбільшою втратою російських і північнокорейських боєприпасів за час війни.

 Ці потужні удари, завдані поспіль, демонструють, що хоча Росія розгорнула навколо України розгалужену систему протиповітряної оборони (включно з винищувачами), вона продовжує пропускати українські БПЛА, які використовуються в операціях із завдання глибоких ударів по території Росії. Дуже ймовірно, що це призведе до подальшого розосередження російського логістичного ланцюга через побоювання додаткових ударів, що збільшить навантаження на і без того розтягнуту систему.

11:30 Кількість постраждалих у Запоріжжі від російського масованого удару авіаційними бомбами збільшилася до 13 осібповідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій. Сьогодні російські війська в неділю скинули на Запоріжжя 13 авіаційних бомб. 

10:35 Вночі росіяни випустили по Україні 22 ударні БпЛА типу «Shahed» (райони пусків: Єйськ, Курськ РФ, Чауда ТОТ Криму).

В результаті протиповітряного бою авіацією, МВГ та РЕБ Сил оборони України збито 15 ударних БпЛА (68%) у Сумській, Вінницькій, Миколаївській та Одеській областях. Внаслідок протидії РЕБ ще п’ять ворожих безпілотників локаційно втрачено, попередньо без наслідків.

За минулі сім днів було збито 271 із 322 (84%) запущених по Україні БПЛА, ще 38 локаційно втрачені (впали) чи покинули територію України (разом – 96%).

10:05 Оцінка Генерального штабу ЗСУ загальних бойових втрат росіян з 24.02.22 по нині:

Зі всієї наявної на початок повномасштабного вторгнення в РФ техніки за час війни знищено:

259,6% танків (з них 2,5% за минулий тиждень),

100,8% бойових броньованих машин (з них 1,3% за минулий тиждень),

426,6% автомобільної техніки (з них 8,2% за минулий тиждень),

610,0% артилерійських систем (з них 12,4% за минулий тиждень),

108,1% РСЗВ (з них 0,6% за минулий тиждень),

 68,3% засобів ППО (з них 0,9% за минулий тиждень),

 29,5% літаків (з них 0% за минулий тиждень),

 36,8% гелікоптерів (з них 0% за минулий тиждень).

09:35 Інтенсивність російських ракетних та авіаційних ударів по позиціях наших військ та населених пунктах (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

09:30 Інтенсивність російських атак (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

09:2Підсумкова інформація Генерального штабу ЗСУ про минулу добу російського вторгнення:

Протягом минулої доби зафіксовано 165 бойових зіткнень. Більше чверті з них припадає на Покровський напрямок.

За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетні удари із застосуванням семи ракет, а також 73 авіаудари, зокрема скинув 124 КАБів. Крім цього, здійснив понад 4700 обстрілів, з них 179 – із реактивних систем залпового вогню, та задіяв для уражень більше 1700 дронів-камікадзе.

Противник завдавав авіаційних ударів, зокрема у районах населених пунктів Кучерівка, Білокопитове, Студенок, Юнаківка, Суми, Павлівка, Яблунівка, Біловоди, Шипувате, Липці, Петропавлівка, Піщане, Ківшарівка, Глушківка, Сіверськ, Ясенове, Новодарівка, Богоявленка, Новодонецьке, Новодар’ївка, Кам’янське, Запоріжжя, Львове, Гаврилівка, Саблуківка та Дутчани.

За вчора авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали шість ударів по районах зосередження особового складу і ОВТ противника.

На Харківському напрямку відбулося одне ініційоване ворогом бойове зіткнення. Бої точилися в районі населеного пункту Тихе.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу досягла 14. Сили оборони відбивали атаки в районах Синьківки, Лозового, Табаївки та Вишневого.

На Лиманському напрямку наші війська зупинили 22 атаки противника в районах Греківки, Невського, Макіївки, Тернів, Торського та Білогорівки.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито п’ять атак неподалік Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські воїни звели нанівець 12 спроб противника прорвати нашу оборону в районах Часового Яру, Калинівки та Курдюмівки Донецької області.

Десять разів ворог намагався просунутися вперед на Торецькому напрямку, діючи в районах населених пунктів Торецьк, Щербинівка та Неліпівка.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 39 атак. Понад половину з них – в районах Селидового, Новоторецька, Миколаївки та Маринівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Цукуриного, Георгіївки, Катеринівки та Гірника, де окупанти 18 разів намагалися прорвати українські оборонні рубежі.

На Времівському напрямку противник здійснив 16 спроб захопити наші позиції неподалік Вугледара, Водяного та Катеринівки Донецької області. Також атакував з боку Пречистівки.

На Оріхівському напрямку відбито два штурми загарбниками українських позицій в районах Роботиного і Кам’янського.

На Придніпровському напрямку окупанти здійснили три безуспішні наступальні дії. Зазнали втрат.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань російських окупантів не виявлено. Також активних наступальних дій противник не проводив на Гуляйпільському напрямку.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, проводить розвідувальну діяльність, обстрілює територію, застосовує дрони-камікадзе та керовані авіабомби для ударів з повітря.

Сили оборони України продовжують ведення операції в Курській області. За наявною інформацією, ворог за минулу добу завдав по своїй території 14 авіаційних ударів із застосуванням 18 керованих авіаційних бомб.

Наші воїни продовжують активними діями виснажувати бойовий потенціал ворога, зокрема й під час операції в Курській області рф.

Загалом же минулої доби втрати російських загарбників становили 1170 осіб. Також українські воїни знешкодили дев’ять танків, 38 бойових броньованих машин, 62 артилерійські системи, РСЗВ, засіб ППО, 93 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 84 автомобілі та шість одиниць спеціальної техніки окупантів.

09:20 В інтерв'ю Fox News Президент Володимир Зеленський заявив, що отримав від Дональда Трампа запевнення про підтримку ним України:

"Я отримав від Дональда Трампа дуже пряму інформацію, що він буде на нашому боці, що він буде підтримувати Україну. Було дуже багато деталей, які, я думаю, йому було дуже цікаво почути від мене напряму".

09:15 Станом на 06:00 в Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває 3 російські кораблі, серед яких два носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп становить до 8 ракетпопередили у Військово-морських силах ЗСУ.

09:10 Зранку росіяни атакувала КАБами Запоріжжя, внаслідок 10 ударів зруйнована багатоповерхівка та приватні будинки, під завалами можуть бути люди, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

09:05 Ключові висновки аналізу поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни за минулу добу:

• Західні офіційні особи продовжують наголошувати на зусиллях Китайської Народної Республіки, спрямованих на підтримку російських військових дій в Україні.

• Українські медіа вчора повідомили, що учасники невстановленого російського руху опору, координованиого з ГУР України, ліквідували начальника 924-го Державного центру безпілотної авіації міністерства оборони Росії полковника Коломейцева в Московській області.

• Міністерство закордонних справ Росії засудило вчора «політичне вбивство» Ізраїлем генерального секретаря «Хезболли» Саєда Хасана Насралли.

• За повідомленнями, Росія впроваджує законодавство, яке дозволяє російській владі звільняти обвинувачених у злочинах від кримінальної відповідальності, якщо обвинувачений підписує контракт з російським міністерством оборони.

08:45 Інтенсивність російських атак на різних напрямках (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

06:45 Нічне зведення Генерального штабу ЗСУ:

Сили оборони України продовжують стримувати натиск окупаційних військ. Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. Окрім того, окупанти сьогодні активно атакують на Куп’янському, Лиманському і Времівському напрямках.

Станом на 22:00 відбулося 136 бойових зіткнень. Сьогодні держава-терорист завдала двох ракетних ударів сімома ракетами, 50 авіаударів, скинувши при цьому 84 КАБ. Окрім того, загарбники задіяли для ударів 700 дронів-камікадзе та здійснили більше 3400 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку російські терористи один раз безуспішно штурмували позиції наших підрозділів в районі Тихого. При цьому втрати окупантів, за наявною інформацією на даний час, становили 45 осіб вбитими та пораненими, знищено бойову броньовану машину, чотири автомобіля та одиницю спеціальної техніки. Також наші захисники пошкодили танк, дві артилерійські системи та три автомобіля окупантів.

14 разів ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку. Поблизу населених пунктів Синьківка, Лозове та Табаївка підрозділи Сил оборони відбили 11 атак. Триває три боєзіткнення поблизу Стельмахівки та Вишневого.

На Лиманському напрямку за сьогодні російські війська 22 рази атакували українських захисників в районах шести різних населених пунктів. Два боєзіткнення поблизу Невського досі тривають.

Ворог п’ять разів штурмовими діями намагався витіснити наших захисників з позицій в районах Верхньокам’янського та Виїмки на Сіверському напрямку. Тривають бої.

На Краматорському напрямку українські воїни відбили вісім спроб загарбників просунутись вперед в районах Часового Яру, Калинівки та Курдюмівки. Два боєзіткнення поблизу Часового Яру продовжуються. Ситуація контрольована.

На Торецькому напрямку, де окупанти сім разів атакували наші позиції, п’ять боєзіткнень вже завершені. Бої тривають поблизу Торецька та Неліпівки.

Основні зусилля ворог і далі прикладає на Покровському напрямку. Тут впродовж цієї доби агресор 34 рази атакував наші позиції. В районах Селидового, Новоторецька, Миколаївки та Маринівки відбулося понад половина від усіх боєзіткнень. П’ять боєзіткнень тривають досі.

На Курахівському напрямку загарбники на цей час доби зробили вісім спроб просунутися вперед. Дві атаки продовжуються. В основному бої тривають біля Цукуриного, Георгіївки, Катеринівки та Гірника.

Складна ситуація на Времівському напрямку, де сьогодні агресор 15 разів штурмував передній край нашої оборони в районі Вугледара, Водяного та Катеринівки. На даний час триває вісім боєзіткнень.

На Оріхівському напрямку неподалік Роботиного відбито один штурм російських загарбників.

На Придніпровському напрямку ворог здійснив три безуспішні спроби штурму позицій українських підрозділів.

Сили оборони України продовжують ведення операції на Курському напрямку.

Сьогодні за ефективну бойову роботу відзначаємо воїнів 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» Сухопутних військ Збройних Сил України та 15-ої бригади оперативного призначення імені Героя України лейтенанта Богдана Завади Національної гвардії України.

 
Джерело: zbruc

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+