Я Глобине
сьогодні 23 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 708.

02.02.2024 11:05
287
0
Бої за Україну тривають 708 днів

01.02.2024 р.

20:45 Вечірнє зведення Генерального штабу ЗСУ:

Протягом доби відбулось 58 бойових зіткнень. Ворог завдав 2 ракетних удари, один з яких керованою авіаційною ракетою Х-59 по цивільній інфраструктурі Мирнограду Донецької області. Також окупанти завдали 66 авіаційних ударів, здійснили 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові приватні та багатоквартирні будинки, школа та інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Вовчанськ, Вільхуватка Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 40 населених пунктів, серед них Клюси Чернігівської області; Волфине, Катеринівка, Володимирівка, Писарівка Сумської області; Уди, Вовчанськ, Мала Вовча Харківської області.

На Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 5 атак біля Іванівки Харківської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ. Також окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Колодязне, Синьківка, Піщане Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 15 населених пунктів, зокрема Синьківка, Табаївка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими захисниками відбито атаку неподалік Тернів Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Також противник завдав авіаційного удару в районі Спірного Донецької області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів, серед них Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Верхньокам’янське, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито атаку неподалік Кліщіївки Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Григорівка, Богданівка, Кліщіївка, Андріївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 15 атак в районі Авдіївки та ще 5 - біля Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Також противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Суха Балка, Новобахмутівка, Новокалинове, Очеретине та Орлівка Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Новобахмутівка, Бердичі, Степове, Авдіївка, Сєверне, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога поблизу Красногрівки, Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області. Тут окупанти, за підтримки авіації, 11 разів безуспішно намагалися покращити тактичне положення. Також противник завдав авіаційних ударів в районах Костянтинівки та Єлизаветівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились такі населені пункти Донецької області, як Красногорівка, Курахове, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка, Катеринівка.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Вугледар, Новодонецьке та Старомайорське Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива Донецької області.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито атаку противника біля Роботиного Запорізької області. Загарбники завдали авіаційного удару в районі Новодарівки Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Полтавка, Червоне, Чарівне, Мала Токмачка, Роботине, Кам’янське Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено 13 безуспішних спроб штурму позицій наших військ. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Новокаїри, Червоний Маяк, Новоберислав, Берислав, Кринки Херсонської області. Артилерійських обстрілів окупантів зазнали місто Херсон та Солончаки, Очаків Миколаївської області. Також противник здійснив обстріли з реактивних систем залпового вогню районів населених пунктів Ольгівка, Кринки, Тягинка, Іванівка, Новотягинка, Токарівка, Чорнобаївка Херсонської області.

Впродовж дня авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та 1 зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 2 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 4 артилерійських засобах та станції радіоелектронної боротьби противника.

Також у ніч на 1 лютого силами ГУР МО України в західній частині тимчасово окупованого Криму було знищено ракетний катер 41 бригади ракетних катерів чорноморського флоту рф.

20:05 Нашою метою повинно стати використання моменту – максимальне накопичення новітніх бойових спроможностейвважає Головнокомандувач Збройних Сил Валерій Залужний. У своїй колонці Залужний окреслив три головні цілі цього року, на яких треба зосередити зусилля у війні проти російської агресії:
-    Створення системи забезпечення наших Збройних Сил високотехнологічними засобами.
-    Впровадження нової філософії підготовки та ведення бойових дій, яка враховує обмеження в засобах та способах їх застосування.
-    Якнайшвидше опановувати нові бойові можливості.

19:20 У ЗСУ вперше почали видавати жіночу військову формуповідомляють у Міноборони. Зазначається, що військовослужбовиці ЗСУ вперше отримали комплекти літніх польових костюмів, які виготовлені з урахуванням жіночих антропометричних параметрів. Як повідомляють у міністерстві, моделі розробляв відповідний підрозділ ЗСУ — разом із громадськими організаціями й українськими виробниками. Вони проходили військово-дослідні випробування в одній із військових частин.

18:45 Українське держпідприємство зазнало кібератакиповідомили у пресслужбі Держспецзв'язку. Внаслідок атаки було уражено понад 2000 комп'ютерів. Повідомляється, що урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події CERT-UA надала практичну допомогу державному підприємству.

18:10 До березня ЄС доставить 520 тисяч артилерійських снарядівзаявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. За її словами, контракти на постачання будуть підписані протягом кількох тижнів. Фон дер Ляєн зазначила, що Єврокомісія незабаром представить нову оборонно-промислову стратегію.

"Європейська оборонна промисловість уже збільшила свої виробничі потужності на 40%. І ця цифра продовжує зростати. Понад 80 європейських виробників відгукнулися на наш заклик.

І ми працюємо з країнами-членами над тим, щоб доставити ці боєприпаси в Україну — чи то з національних запасів, чи то через перенаправлення інших замовлень, чи то за рахунок нових замовлень, як я щойно описала. До березня ми доставимо 520 000 артилерійських снарядів, а до кінця цього року ми більш ніж подвоїмо цю кількість".

17:35 Вірменія офіційно приєдналася до Міжнародного кримінального суду – з 1 лютого у Вірменії набув чинності Римський статут. За словами представника прем'єр-міністра Вірменії з міжнародних правових питань Єгіше Кіракосяна, приєднання до МКС дає можливість країні "запобігати воєнним злочинам і злочинам проти людяності на своїй землі". Це насамперед стосується Азербайджану, наголосив він.

16:50 Керівники країн ЄС на саміті в четвер розпорядилися узгодити виділення додаткових коштів для надання військової допомоги Києву, найпізніше – до початку березня 2024 року, йдеться в заяві Європейської ради.

16:25 У російському полоні продовжують лишатися 900 захисників Маріуполянагадав командир 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» НГУ підполковник Денис Прокопенко «Редіс».

15:55 Міністерство оборони в січні 2024 року допустило до експлуатації у військах понад 40 зразків озброєння та військової техніки українського й іноземного виробництварозповів заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк. У новому переліку допущених до експлуатації зразків ОВТ – САУ, міномет, спеціалізовані транспортні засоби, БПЛА. Зокрема перелік безпілотників різних модифікацій, які застосовують ЗСУ, збільшився в січні на вісім одиниць. Також додалося вісім одиниць нових боєприпасів для БПЛА. У переліку допущених до експлуатації в українському війську зразків також є техніка іноземного виробництва. Зокрема британська 155-міліметрова самохідна артилерійська установка, 120-міліметровий самохідний міномет польського виробництва (на шасі БТР). Окрім того, прийнято два типи рятувальних парашутів вітчизняного виробництва, які замінять парашутні рятувальні системи радянської розробки.

15:25 Знищення нині вночі ракетного катера російської 41-ої бригади ракетних катерів, який ніс бойове чергування, охороняючи пункт базування у Новоозерному, є досить суттєвою втратою, враховуючи наявність всього трьох таких катерів проєкту 1241.1 у складі чорноморського флоту РФ і озброєння, серед якого протикорабельні ракети типу "Москіт" із дальністю до 130 км, пояснили у ВМС ЗСУ.

14:45 Угода про надання 50 мільярдів євро допомоги Україні передбачає щорічний звіт Єврокомісії про реалізацію пакета допомогипише Politico. Повідомляється, що звіт є частиною компромісу лідерів ЄУ з Угорщиною, щоб угода була схвалена. Також, за необхідності, через два роки Європейська рада попросить Єврокомісію запропонувати перегляд нового бюджету. Однак видання зазначає, що у Брюсселі вважають ці поступки незначними, оскільки лідери позбавили Орбана можливості накладати вето на фінансування для України.

14:40 В Україні з 1 лютого набули чинності нові правила експорту агропродукції до деяких країн Європейського Союзу, згідно з якими за їх порушення експортерів позбавлятимуть права верифікації, повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телемарафону.

13:50 НАБУ проводить обшуки в «Укрнафті»повідомляють у пресслужбі компанії. Як зазначається в пресрелізі, «Укрнафта» надала всі необхідні пояснення та інформацію, необхідну для перевірки.

13:15 Нині вночі воїни спецпідрозділу “Group 13” ГУР Міністерства оборони України знищили ракетний катер “Івановєц” ЧФ РФ проєкту 12411повідомили в Головному управління розвідки. Операція стала можливою за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та платформи United24. Судно ворога перебувало на рейді озера Донузлав у тимчасово окупованому Криму. Внаслідок низки прямих влучань у корпус російський корабель зазнав пошкоджень, не сумісних із подальшим рухом – “Івановєц” дав крен на корму і затонув. Вартість втраченого державою-агресором корабля становить орієнтовно $60–70 мільйонів доларів.

13:00 По аеродрому "Бельбек" у тимчасово окупованому Криму було 5 прильотів, повідомили речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк та речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, додавши, що є різна інформація щодо знищення чи пошкодження ворожої техніки, але треба дочекатися і супутникових знімків, і даних розвідки.

12:30 Голови держав і урядів країн – членів Європейського Союзу одностайно ухвалили рішення про створення Українського фонду обсягом у 50 млрд євро для підтримки України впродовж 2024–2027 роківповідомив президент Європейської Ради Шарль Мішель.

12:10 У Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях зафіксовано перевищення епідемічного порогу через збільшення випадків захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19повідомив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін. У пʼяти областях – Вінницькій, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Чернігівській – середній рівень, в інших – неепідемічний.

За попередній тиждень, з 22 по 28 січня, на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіло 185 402 осіб, з них половина – діти віком до 17 років. Діагноз «COVID-19» встановлено протягом тижня 3492 пацієнтам. Медики повідомили про 34 летальні випадки серед хворих на коронавірусну інфекцію та вісім – серед хворих на грип. Усі померлі не мали профілактичних щеплень проти грипу та не були вакциновані проти COVID-19.

11:50 Щоденний рапорт розвідки міністерства оборони Великої Британії:

• Росгвардія об'єднує три колишні штурмові загони "групи Ваґнера" (15-й, 16-й і 17-й) у свій вперше сформований добровольчий корпус. 25 грудня 2023 року президент Росії Путін підписав закон, що дозволяє росгвардії формувати власні добровольчі формування.

• Росгвардія, ймовірно, розгорне свої нові добровольчі загони в Україні та Африці. Як повідомляється, росгвардія пропонує добровольцям шестимісячні контракти для служби в Україні та дев'ятимісячні контракти для служби в Африці.

• Включення колишніх штурмових загонів "Ваґнера" до складу добровольчого корпусу росгвардії, найімовірніше, свідчить про те, що цю ПВК успішно підпорядкували росгвардії, що посилює контроль російської держави над угрупованням "Ваґнера".

11:20 Наступні шість місяців будуть «цікавими», оскільки в цей період закінчиться потенціал Росії на лінії фронтузаповів керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов у інтерв’ю СNN. Буданов припустив, що атаки безпілотників на інфраструктуру Росії можуть посилитися. За його словами, оскільки Росія постійно вчиться на своєму бойовому досвіді, спостерігається тенденція до ще більшого використання безпілотних літальних апаратів на полях бойових дій в Україні та над ними, але Україна утримує свої позиції в повітрі над лінією фронту: «саме в безпілотних системах ми більш-менш рівні».

Буданов наголосив, що тепер російські мирні жителі нарешті бачать реальну картину війни. Вони бачать нафтобази, що палають, зруйновані будівлі на фабриках і заводах – «це все йде на користь». Водночас він наголосив на посиленні західної підтримки, Україна потребує «різкого збільшення» кількості гармат, незалежно від їх віку і типу, а особливо боєприпасів, оскільки «снаряди є одним із найбільш вирішальних факторів у цій війні»: «не стільки якість, скільки кількість». Також Буданов зазначив, що Україна потребує американських штурмовиків А-10, зазначивши, що "це те, що дійсно може допомогти завдати поразки Росії".

10:50 Протягом минулої доби російські війська із різних видів озброєння (міномети, танки, артилерія, РСЗВ, БПЛА, тактична авіація) обстріляли 157 населених пунктів на території 9 областей України, підтверджено ураження 136 об’єктів інфраструктури. За попередньою інформацією, є загиблі та поранені серед цивільного населення, кількість жертв уточнюється.

10:25 Вчора, 31 січня, добовий максимум споживання був зафіксований ввечері, близько 18:00, на рівні на 1,2% нижчому, ніж у вівторок, 30 січня, повідомили в Укренерго. Сьогодні станом на 09:40 рівень споживання на 1% вищий, ніж у цей же час вчора.

10:15 Для проведення короткострокових профілактичних робіт відключено два блоки ТЕС, водночас після закінчення аварійних ремонтів до мережі під’єднано два корпуси теплоелектростанцій, повідомили в Міненерго. Також після довгострокового ремонту введено в роботу блок ТЕС на 200 МВт. Через технічні причини короткостроково відключалось обладнання на Черкаській ТЕЦ, порушень теплопостачання не було. Навантаження станції відновлено. Загалом у резерві 5 блоків і 2 корпуси теплової генерації, які буде задіяно у разі потреби. Ситуація стабільна та контрольована. Застосування графіків відключень не передбачається.

10:00 Оцінка Генерального штабу ЗСУ загальних бойових втрат росіян з 24.02.22 по нині:

Зі всієї наявної на початок повномасштабного вторгнення в РФ техніки за час війни знищено:

185,1% танків (з них 1,7% за минулий тиждень),

 67,8% бойових броньованих машин (з них 0,8% за минулий тиждень),

204,3% автомобільної техніки (з них 3,4% за минулий тиждень),

299,4% артилерійських систем (з них 4,7% за минулий тиждень),

 87,5% РСЗВ (з них 0,4% за минулий тиждень),

 46,9% засобів ППО (з них 0,2% за минулий тиждень),

 26,7% літаків (з них 0,1% за минулий тиждень),

 36,4% гелікоптерів (з них 0% за минулий тиждень).

09:40 Цієї ночі ворог застосував чотири удані БпЛА типу «Shahed-136/131», повідомили в командуванні Повітряних сил ЗСУ. Два з них знищені на Харківщині.

За минулі сім днів було збито 47 із 79 (59%) запущених по Україні БПЛА.

09:2Станом на 07:30 у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває 12 російських кораблів, серед яких два носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп становить до 16 ракетпопередили у Військово-морських силах ЗСУ.

09:20 Ключові висновки аналізу поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни за минулу добу:

• Українські війська завдали удару по російських цілях у районі аеродрому Бельбек в окупованому Севастополі, Крим.

• Президент Росії Путін 31 січня подвоїв свої максималістські й навмисно розмиті територіальні цілі в Україні.

• Українські та російські сили провели обмін військовополоненими 31 січня, обмінявши 195 російських військовополонених на 207 українських.

• Повідомляється, що Європейська Унія не виконає свою обіцянку надати Україні один мільйон артилерійських снарядів до 1 березня 2024 року, в той час як європейські лідери закликають країни – члени ЄУ інтенсифікувати поставки боєприпасів в Україну.

• Міністр оборони Росії Шойґу під час телефонної розмови з міністром оборони Китаю адміралом Дун Цзюнем 31 січня заявив, що російсько-китайські відносини переживають "найкращий період у своїй історії".

• Офіційні особи та рупори Кремля продовжили риторичні зусилля, спрямовані на запобігання інтеграції Молдови до ЄУ та створення інформаційних умов для виправдання майбутньої російської агресії проти Молдови.

• Головне управління військової розвідки України повідомило, що нещодавно здійснило кібератаку на комунікаційний сервер міністерства оборони Росії.

• Командувач Сил оборони Естонії генерал Мартін Херем заявив, що Росія може стояти за нещодавнім глушінням GPS у Балтійському регіоні.

• За повідомленнями, російські війська сформували "таємний" батальйон з військовослужбовців для проведення наступальних операцій на заході Запорізької області, але, як повідомляється, цей батальйон розформовують.

• Російські й окупаційні чиновники продовжують зусилля, спрямовані на стирання української культурної та етнічної ідентичності на окупованих територіях.

09:05 Інтенсивність російських атак (за даними зведень  Генерального штабу ЗСУ):

08:55 Інтенсивність російських ракетних та авіаційних ударів і обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

08:45 Ранкове зведення Генерального штабу ЗСУ:

Противник і надалі продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Протягом минулої доби відбулося 66 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 8 ракетних та 94 авіаційні удари, здійснив 97 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові приватні та багатоквартирні будинки, заклад освіти, інша цивільна інфраструктура.

Вночі російські окупанти завдали чергового удару, застосувавши 4 ударні БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони України 2 ворожі дрони знищено.

Авіаційних ударів зазнали: Улиця, Середина Буда Сумської області; Великий Бурлик, Колодязне, Кислівка, Синьківка Харківської області; Надія, Серебрянське лісництво, Білогорівка Луганської області; Терни, Часів Яр, Нью-Йорк, Очеретине, Олександропіль, Авдіївка, Новомихайлівка, Водяне, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Білогір’я, Роботине Запорізької області; Кринки, Берислав, Новоберислав, Саблюківка, Качкарівка, Милове, Червоний Маяк, Шляхове Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

В зоні відповідальності ОСУВ “Північ ” на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 6 атак ворога біля Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 9 атак противника в районах Тернів, Ямполівки та Торського Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 6 атак окупантів поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 12 атак ворога в районі Авдіївки та ще 7 атак біля Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати противника неподалік Красногорівки, Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 10 атак.

На Шахтарському напрямку українські захисники відбили атаку окупантів південніше Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито 8 атак противника північніше Приютного, західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник вдався до трьох спроб штурмових дій. Жодна успіху не мала.

Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Впродовж дня авіація Сил оборони завдала ударів по 15 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та 2 зенітно-ракетних комплексах противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 5 артилерійських засобах, 1 складу боєприпасів та 4 засобах протиповітряної оборони противника.

Джерело: zbruc

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+