Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 401.

03.04.2023 12:17
314
0
Бої за Україну тривають 401 день

31.03.2023 р.

Російські військові продовжують спроби захопити Авдіївку, але місто не оточене і взяття його в кільце малоймовірне, розповів командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський. Водночас 31 березня росіяни знову обстріляли цивільні об’єкти в Запоріжжі із балістичних ракет, а також застосували БПЛА на Дніпропетровщині.

Звідки атакували

Протягом доби противник завдав 5 ракетних та 12 авіаційних ударів, здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Постраждали цивільні об’єкти в Запоріжжі – вибуховою хвилею пошкоджено 55 приватних будинків, двоє людей – поранені. Також противник використав БПЛА у Марганецькій громаді на Дніпропетровщині – пошкоджено будівлю соціальної установи. Протягом 31 березня росіяни обстрілювали населені пункти ЧернігівськоїСумськоїХарківськоїЛуганськоїДонецької і Херсонської областей.

Генштаб Збройних сил України повідомляє, що противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на ЛиманськомуБахмутськомуАвдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом цієї доби підрозділами Сил оборони України відбито понад 30 атак противника. Найзапеклішими залишаються бої за населені пункти БілогорівкаБахмутАвдіївка та Мар’їнка. На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Водночас авіація Сил оборони за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 8 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад пально-мастильних матеріалів, 2 зенітно-ракетних комплекси, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, а також станцію радіоелектронної боротьби.

Додамо, що 31 березня – річниця звільнення Бучі. За даними Офісу генпрокурора, 70 тіл жертв російських військових у цьому місті досі залишаються неопізнаними.

Втрати російських окупантів

Станом на ранок 31 березня втрати Росії серед особового складу становлять​ 173 360 осіб військових. Також було знищено:

  • танків – 3 615 (+5);
  • бойових броньованих машин (ББМ) – 6 977 (+3);
  • артилерійських систем – 2 675 (+4);
  • реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) – 526 (+0);
  • засобів протиповітряної оборони – 278 (+0);
  • літаків – 306 (+0);
  • гелікоптерів – 291 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня – 2248 (+9);
  • крилатих ракет – 911 (+0);
  • катерів/кораблів – 18 (+0);
  • автомобільної техніки і цистерн з паливом – 5 521 (+3);
  • спеціальної техніки – 294 (+3).
Джерело: zaxid.net

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+