Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 193.

06.09.2022 14:09
446
0

04.09.2022 р.

23:00 Зеленський повідомив про звільнення низки населених пунктів у Донецькій області та на півдні України.

22:00 Повідомляють про вибухи на складі окупантів у Томиній Балці на Херсонщині.

21:00 У Німеччині обмежать ціни на електроенергію, заявив канцлер Олаф Шольц у інтерв'ю ZDF.

20:00 Заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко підтвердив звільнення Високопілля.

19:00 Росіяни обстріляли Харків ракетами. Двоє мирних жителів зазнали поранень і були госпіталізовані внаслідок удару по Холодногірському та Новобаварському районах, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов.

18:00 З 1 жовтня жінки 14 спеціальностей мають стати на військовий облік в Україні, за невиконання до нового року штрафувати не будуть, наголосив юрист Міноборони Володимир Смілка.

17:00 Двоє дітей та двоє дорослих, які постраждали від детонації боєприпасу у Чернігові напередодні, залишаються у лікарнях, загальна кількість постраждалих, що звернулися за медичною допомогою, досягла 15, повідомив голова Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

16:00 Є інформація, що ЗСУ звільнили Високопілля Херсонської області, а також Озерне Донецької області.

14:45 З початку повномасштабної війни росія депортувала з України понад 7 тисяч дітей. Повернути вдалося поки лише 51 неповнолітнього, повідомляє омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець.

У неділю, 4 вересня, з українських портів вийшло одразу 12 суден із зерном, — повідомлення Міністерства національної оборони Туреччини.

Тим часом російські окупаційні війська другий день поспіль не пропускають в Енергодар гуманітарний вантаж з ліками, продуктами та засобами гігієни, інформує мер Дмитро Орлов. 

11:20 За ніч по Сумщині було близько 100 прильотів з РСЗВ, САУ та мінометів. Під ворожим вогнем опинилися громади Шосткинського району, а також Миколаївська сільська та Краснопільська громади Сумського району. Обійшлося без жертв. Інформація щодо руйнувань уточнюється.

Ще одну ракету типу Х-59 збили в небі над Миколаївщиною, — повітряне командування "Південь".

10:35 За добу росіяни орієнтовно втратили в Україні 450 окупантів та 15 танків:

Втрати росії в Україні 04.09.2022
Втрати росії в Україні 04.09.2022

Тим часом у районі Кривого Рогу успішно збили російську ракету — повітряне командування "Схід".

09:25 Миколаїв попередньо обстріляли С-300, суттєво пошкоджено три лікувальних заклади, два навчальних заклади, готель та музей, — Віталій Кім.

08:20 Вночі в Миколаєві під обстріли потрапили лікувальні заклади та житлові будинки, є пошкодження електромережі та водопроводу, — мер Сєнкевич.

Дніпропетровщина: ворог тричі ударив по Нікопольському району з "Градів" та важкої артилерії, у Нікополі сталася пожежа, понівечені житлові будинки, вийшла з ладу лінія електропередач, у Марганецькій громаді пошкоджений приватний будинок та склади й прохідна місцевого заводу. Обійшлося без загиблих та поранених.

07:10 Кілька важливих новин на ранок:

  • метою контрнаступу ЗСУ на Півдні першочергово є не повернення захоплених територій, а деградація російської армії, знищення матеріально-технічного постачання ворога, — експерти американського Інституту вивчення війни;
  • окупанти посилили адміністративно-поліцейський режим у тих населених пунктах на Півдні України, які перебувають під їхнім контролем, — ОК "Південь";
  • ЄС готовий до повного припинення постачання російського газу, — комісар Євросоюзу з економіки Паоло Джентілоні;
  • однак у той самий час на тлі зупинки Nord Stream ціни на газ можуть оновити новий максимум, — пише Bloomberg.

05:30 Контрнаступ ЗСУ на півдні йде за планом і може набувати різних форм — американські аналітики.

05:00 Німеччина виділить 200 млн доларів на допомогу українським переселенцям.

03:00 ЗСУ на півдні знищили майже 140 окупантів та багато військової техніки рашистів.

02:45 У Миколаєві пролунали вибухи.

01:00 У Харкові пролунали вибухи: два "прильоти" у центрі міста.

00:00 Минулої доби російські окупанти обстріляли Білопільську та Краснопільську громади Сумської області, було зафіксовано близько 67 прильотів із САУ та мінометів, повідомляє голова обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+