Я Глобине
сьогодні 23 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

На Глобинщині навчальний рік розпочнеться в очному форматі

30.06.2022 13:33
1122
0

Відповідно до рекомендацій Кабміну, новий навчальний рік в Україні розпочнеться 1 вересня та завершиться 30 червня 2023 року

Про це 29 червня розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Наразі перевірять всі заклади освіти та їхні прилеглі території на наявність вибухонебезпечних предметів. У навчальних закладах мають бути укриття розраховані на всіх учасників процесу, якщо цього немає, то діти можуть навчатися у кілька змін.

Також в укриттях за можливості має продовжуватись навчання

Організацію процесу очної та змішаної форм навчання покладають на місцеву владу. Безпекою в закладах освіти та доведенням дітей до шкіл займатимуться Міністерство освіти і науки, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство розвитку громад та територій та обласні військові адміністрації.

Місцева влада має організувати регулярні навчання з евакуації учнів до сховищ та уроки безпеки й візуалізацію шляху до безпечних місць в усіх закладах освіти. Сховища мають бути обладнані всіма умовами для перебування та навчання. У кожному освітньому закладі має бути тривожна кнопка на випадок надзвичайної ситуації.

Найближчим часом ДСНС завершить розробку типових протоколів безпеки, а далі обладміністрації мають затвердити на їхній основі індивідуальні протоколи безпеки для кожного закладу освіти та ознайомити з ними учнів та батьків.

На місцях окремі громади Полтавщини вже почали замовляти ремонти та будівельні роботи для організації укриттів в освітніх закладах. Наприклад, Опішнянська селищна рада замовила поточний ремонт підвального приміщення садочка за мільйон гривень.

З метою забезпечення проведення навчального процесу 2022-2023 років у Глобинському ліцеї №1 імені В.Є. Курченка, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, управління комунальною власністю та будівництва, депутати підтримали звернення до Полтавської обласної ради щодо передачі зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області в комунальну власність Глобинської міської ради частини приміщень  першого поверху, підвальне приміщення будівлі колишньої аптеки №109 та господарські будівлі, що розташовані за адресою: м. Глобине, тупик Лікарняний, 7, які перебували на балансі ЦРА №109 Глобинської філії ПОКП «Полтавафарм». Зазначені приміщення планується облаштувати та використовувати як бомбосховище для учнів та працівників ліцею.

Як іде підготовка до початку навчального року в інших освітніх закладах громади - на діний час інформація відсутня...

Джерело: ЗМІСТ

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+