Я Глобине
сьогодні 19 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Вождь черокі вимагає припинити використовувати назву племені для Jeep Cherokee

24.02.2021 13:50
809
0
У компанії Jeep відповіли, що хотіли «вшанувати шляхетність, відвагу та гідність корінних американських народів».
Головний вождь корінного американського племені черокі звернувся до виробника позашляховика Jeep Cherokee з проханням припинити використовувати цю назву.

«Гадаю, ми на тому етапі історії країни, коли корпораціям та спортивним командам вже час припинити використання корінних американських назв, образів та символів у своїй продукції, спортивній формі, взагалі у спорті. Впевнений, це роблять із благих намірів, але нам немає шани в тому, що наше ім’я наліплено на корпус автомобіля», – заявив Чак Госкін-молодший, старійшина черокі.

У компанії Jeep відповіли, що ретельно обирали назви для автомобілів, щоб «вшанувати шляхетність, відвагу та гідність корінних американських народів». А також висловили сподівання на компроміс. Однак вождь черокі заявив, що не бачить жодної можливості, щоб погодитися на використання назви племені для джипа.

Jeep Cherokee випускають із 1974 року. Jeep Grand Cherokee – найбільш продавана модель бренду концерну Chrysler. Водночас з на європейському ринку модель випускають як Jeep Liberty. Нещодавно виробник заявив, що випустить у 2022 році оновлений Jeep Grand Cherokee.

Торік футбольна команда Washington Redskins («Вашингтонські Червоношкірі») та бейсбольна Cleveland Indians («Клівлендські Індіанці») заявили, що змінять назви. Кілька виробників продуктів, таких як Uncle Ben’s, також вирішили прибрати зі своїх товарів індіанські зображення.
Джерело: СNN

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+