Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Відтепер глобинці отримали можливість скаржитись на екозлочини онлайн

19.02.2021 11:36
805
0

Якщо ви стали свідком вирубки лісу, скиду промислових стоків у річку або ж виявили несанкціоноване сміттєзвалище, можете, не полишаючи місце порушення, подати звернення через чат-бот Save Eco Bot.

Побачив екологічний злочин – сфотографуй та відправ в екобот. І така скарга обов'язково не залишиться без уваги. Скарга надходить до Держекоінспекції і є підставою для проведення позапланової перевірки, за результатами якої розраховуються збитки, порушникам пред’являються штрафи та надаються приписи щодо усунення порушень.

Новий інструмент Save Eco Bot дозволить значно скоротити шлях від виявлення проблеми до її вирішення. Адже звернення про екологічні порушення почнуть опрацьовуватись ДЕІ майже одразу після їх фіксації громадянами.

По містах, а особливо на околицях, досить часто утворюються несанкціоновані сміттєзвалища, які переростають у купи непотребу. До того ж несуть екологічну загрозу: забруднення води та повітря, оскільки досить часто люди викидають предмети, які при розкладанні або займанні виділяють шкідливі речовини. Але тепер, сподіваються, ситуація зміниться, адже з'явився бот, якому можна скаржитись на екологічні злочини. Він більше розрахований на свідомість людей, які будуть звертатися і вказувати на подібні проблеми.

Розробники – дніпровські екоактивісти Save Dnipro – уже презентували свій застосунок, де уже з'явилися нові функції. Для прикладу, люди можуть поскаржитися на забруднення повітря.

Тепер у нашому чат-боті вбудовано генератор скарг до відповідальних центральних та місцевих органів влади:

- Державна екологічна інспекція України

- Держпродспоживслужба

- Органи місцевої влади (обласні держадміністрації та облради)

Ми створили інструмент, в якому:

- Доступний пошук найближчого забруднювача за координатами

- Вже є шаблони всіх найпоширеніших скарг на забруднення, узгоджені з профільним міністерством та контролюючими органами

- Вам потрібно лише обрати вид забруднення, відповісти на кілька уточнюючих запитань і бажано додати фото забруднення!

І все – скарга готова! Залишилось завантажити й відправити на e-mail, вказаний у шапці документа.

До чат-боту з екологічними даними SaveEcoBot додали функцію, яка допоможе громадянам правильно створити та надіслати скаргу на екологічне забруднення.

Для подачі заяви потрібно увійти в один із месенджерів, Viber або Telegram, знайти в ньому SaveEcoBot та натиснути кнопку «Поскаржитись на забруднення».

Станом на 15 лютого 2021 року чатбот SaveEcoBot додали 1,4 мільйона жителів 15 країн світу.

Джерело: Центральний

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+