Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227


Coca-Cola створила «екологічні» пляшки з паперу.

15.02.2021 15:19
1033
0
Прототип паперової пляшки

Але від пластику не відмовиться.

Зараз Coca-Cola продукує майже 3,5 тисячі пляшок на секунду, три мільйони тонн пластикового сміття на рік.

Компанія Coca-Cola розробила паперові пляшки та тестуватиме прототип в Угорщині. Влітку там продаватимуть партію з двох тисяч пляшок рослинного напою AdeZ.

Стверджують, що для виробництва пляшки використали екологічно видобуту деревину та матеріал з біологічної сировини, який не пропускає рідину, вуглець і кисень. Запевняють, що вже зараз пляшка на 100% піддається переробці, а в планах – розробити таку пляшку, яку можна буде переробляти як папір.

Зараз Coca-Cola – один із найбільших виробників пластикового сміття у світі – продукує майже 3,5 тисячі пляшок на секунду, 200 тисяч пляшок на хвилину, три мільйони тонн пластикового сміття на рік. Більшість із цих пляшок опиняються на звалищах.

Хоча корпорація заявляє про плани випускати до 2030 року принаймні половину пакування з матеріалу, який можна переробити, одноразового пластику поки не збираються позбуватися. На економічному форумі в Давосі керівниця відділу сталого розвитку Coca-Cola Беа Перес заявила, що споживачі надають перевагу одноразовим пластиковим пляшкам, бо ті легкі та закриваються кришкою (на відміну від скляних та металевих).

Так чи інак, виробництво алюмінієвих банок і скляних пляшок має більший вуглецевий слід, а отже компанія перевищить квоти.



«Бізнес не буде бізнесом, якщо ми не задовольнятимемо споживачів», – цитує BBC представницю компанії.



Нещодавно у журналі Dezeen вийшов матеріал з критикою політики Coca-Cola з боку дизайнерів та екологів. Корпорацію звинувачують у грінвошингу. Наприклад, одночасно з гучними заявами про поступову відмову від непереробленого пластику, в США почнуть продавати пластикові пляшки кока-коли дрібного формату – 390 мілілітрів. Це означає ще більше пластикового сміття.

Джерело: сайт Coca-Cola

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+