Я Глобине
сьогодні 23 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 343.

02.02.2023 11:47
358
0
Бої за Україну тривають 343 дні

01.02.2023 р.

23:00 Увечері окупанти обстріляли Краматорськ на Донеччині, є поранені, повідомив міський голова Олександр Гончаренко.

22:00 На Сході тривають запеклі бої. Ворог намагається розширити географію наступу на Лиманському напрямі та робить потужні спроби прорвати нашу оборону, повідомляє заступник міністра оборони Ганна Маляр.

21:00 Новий пакет американської військової допомоги Україні, який вперше міститиме далекобійні снаряди, може бути оголошений вже в п’ятницю — The Wall Street Journal.

20:00 Контррозвідка Служби безпеки України запобігла витоку секретної інформації з одного з провідних державних підприємств, що входить до структури державного концерну "Укроборонпром".

19:00 Три мешканці с.Єлино Корюківського району Чернігівської області загинули і один отримав поранення внаслідок обстрілу з боку російських окупантів у середу вдень, повідомляться на сторінці Оперативного командування "Північ".

18:00 Сполучені Штати ввели санкції щодо 12 компаній та 10 фізичних осіб, які допомагають російській владі ухилятися від західних санкцій, повідомляє прес-служба Мінфіну США.

17:00 У Бахмуті залишається близько 200 дітей, евакуація продовжується, повідомляють у Нацполіції.

16:00 Євросоюз планує збільшити кількість українських військових, які проходять підготовку в рамках місії ЄС, з 15 000 до 30 000 осіб.

СБУ розслідує участь окремих будівельних компаній Києва у легалізації коштів Медведчука та інших підсанкційних осіб.

15:00 Електронна петиція про забезпечення жінок у ЗСУ необхідними засобами гігієни, яка розміщена на сайті президента України, набрала понад 25 тисяч потрібних підписів. Тепер її має розглянути глава держави.

Російські військові обстріляли кладовище в Краматорську Донецької області.

14:00 У Києві було чутно вибухи, попередньо це навчання в області.

Білоруські військові почали самостійно обслуговувати оперативно-тактичного ракетного комплекса "Іскандер".

Іскандери Білорусі
Іскандери Білорусі

13:00 У Маріуполі зафіксували рух великої колони рф з 25 машин з живою силою та боєкомплектом у напрямку Мангуш/Бердянськ.

12:00 Вранці в Мелітополі Запорізької області виникла масштабна пожежа в районі бази російських окупантів, повідомляє мер Іван Федоров.

У Чорному морі на бойовому чергуванні рф залишається три носії "Калібрів", загальний залп становить близько 20 крилатих ракет.

Російські пропагандисти показали, як виглядає зараз прифронтовий Соледар на Донеччині:

11:00 Федеральний президент Австрії Александер Ван дер Беллен прибув у середу з візитом до Києва.

У Донецькій області українські прикордонники знищили ударний безпілотник російської армії.

Прокурора оголосила нову підозру колишньому президенту АТ "Мотор Січ" В'ячеславу Богуслаєву, — з'ясувалося, що у 2017 році він організував господарську діяльність відокремленого підрозділу — Сніжнянський машинобудівний завод в окупованому Сніжному на Донеччині, сплачував "податки" та "митні платежі" бойовикам "днр".

10:00 Байден може зустрітися із Зеленським та Дудою у Польщі.

Як пишуть польські ЗМІ, зустріч може відбутися у Варшаві чи Жешуві. Зеленський "представить мирний план та закликатиме до проведення міжнародної конференції, присвяченої Україні". Дата можливої зустрічі наразі не називається.

08:00 Головні бої ще попереду, і жодного сценарію не можна виключати в найближчі два-три тижні, — заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Генштаб ЗСУ оприлюднив свіжі втрати росії в Україні:

Втрати росії в Україні 01.02.2023
Втрати росії в Україні 01.02.2023

07:00 Тільки ядерний статус може дати гарантії безпеки, тому Україна хоче почати цю дискусію, — посол України в Німеччині Олексій Макєєв.

Генштаб ЗСУ: противник продовжує зазнавати втрат. Так, в районі Новоіванівки Луганської області облаштовано ще один військовий шпиталь. На лікуванні перебуває близько 100 російських військовослужбовців. Ступінь важкості поранення зазвичай занижують та не обліковують у медичних документах. Після надання мінімальної допомоги — відправляють на передову.

06:00 Американський виробник зброї General Atomics пропонує уряду України придбати два бойові дрони Reaper MQ-9 за символічну суму в один долар, щоб підвищити обороноздатність ЗСУ перед імовірним російським наступом, — The Wall Street Journal.

3:00 Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що наступ росіян на Харківщині не буде несподіванкою, а роботи щодо зміцнення обороноздатності ведуться по всій лінії державного кордону.

1:00 США готують новий пакет військової допомоги на 2,2 мільярда доларів, до якого увійдуть далекобійні ракети GLSDB

00:00 У Польщі планують прискорити підготовку українських танкістів з управління Leopard 2. Зокрема, завдяки інтенсифікації перші екіпажі планують навчити за п’ять тижнів, замість 10.

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+