Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 966.

16.10.2024 13:34
34
0
Бої за Україну тривають 966 днів

16.10.2024 р.

20:25 Байден оголосив про надання Україні нового пакета військової допомоги на суму 425 мільйонів доларівповідомляє Білий дім. До нового пакета військової допомоги США входять додаткові засоби протиповітряної оборони, боєприпаси класу "повітря-земля", бронетехніка та "вкрай важливі боєприпаси для задоволення нагальних потреб України".

19:50 Засідання у форматі "Рамштайн" на рівні лідерів планують провести у листопадізаявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр. За її словами, у середу президенти України та США проведуть телефонну розмову, у якій обговорять, зокрема, планування зустрічі у форматі "Рамштайн" на рівні лідерів.

19:05 17 жовтня заходи обмеження споживання електроенергії застосовуватися не будутьповідомляє пресслужба "Укренерго".

18:30 НАТО активно обговорює план перемоги Українизаявив генеральний секретар НАТО Марк Рютте. Він зазначив, що на саміті НАТО у Вашингтоні Альянс вирішив зробити шлях до членства України незворотнім.  

"Ми перебуваємо в тісному контакті з членами Альянсу, з Україною, щоб зрозуміти, які наступні кроки ми можемо зробити, як це зробити так, щоб вони були успішними, плідними. План перемоги, звичайно, ми дуже активно обговорюємо і використовуємо кожну можливість, щоб крок за кроком просуватися вперед".

17:55 Група з розробки фінансових заходів щодо боротьби з відмиванням грошей вирішить, чи включати Росію до свого "чорного списку"пише Politico. Потрапляння до чорного або сірого списку цієї міжурядової організації може серйозно пошкодити фінансову репутацію країни та розглядається як "економічно руйнівне" для більшості держав.

17:20 Австралія відправить Україні десятки застарілих танків "Abrams"повідомляє ABC News. Як зазначається, танки відправлять в рамках останнього пакета військової допомоги Україні у 245 мільйонів доларів.

16:45 Казахстан утримається від подачі заявки в БРІКС в найближчому майбутньомузаявив прессекретар президента Казахстану Беріка Уалі. Зазначається, що президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв запрошений на саміт БРІКС в Казані як гість Путіна.

"Наразі й, найімовірніше, в доступному для огляду майбутньому Казахстан утримається від подачі заявки до БРІКС, зокрема з огляду на багатоступеневий процес розгляду питання про членство, а також інші моменти, пов'язані з перспективами розвитку цього об'єднання".

16:10 Лише 28% українців підтримують ідею проведення президентських чи парламентських виборів до закінчення війни, тоді як 56% виступають проти цього, свідчать результати соціологічного опитування Центру Разумкова, проведеного з 20 по 26 вересня 2024 року. Серед тих, хто довіряє Президенту, тільки 17% висловилися на користь таких виборів, тоді як 69% – проти; серед тих, хто йому не довіряє, підтримка проведення виборів сягає 41%, але 42% – проти.

15:35 Станом на 13:00 ударні БпЛА в повітряному просторі не спостерігаються. За оновленою інформацією, сьогодні Силами оборони України збито ще 17 ворожих безпілотників, а чотири локаційно втрачено. Тож загалом у ніч на 16 жовтня 2024 року із 136 ударних БпЛА збито – 68 (50%), локаційно втрачено 64, повернулись у Росію 2, влучання – 2.

За минулі сім днів було збито 206 із 377 (55%) запущених по Україні БПЛА, ще 153 локаційно втрачені (впали) чи покинули територію України (разом – 95%).

15:00 Участь КНДР на боці Росії у війні з Україною має стати каталізатором для ухвалення рішення про запрошення України до НАТОвважає Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

14:25 Верховна Рада одноголосно підтримує План перемоги, представлений нині Президентом Володимиром Зеленський на засіданні, заявив Голова ВРУ Руслан Стефанчук після закритої зустрічі керівництва парламенту, фракцій і груп із Президентом Зеленським, присвяченої реалізації Плану перемоги.

14:10 Міністерство оборони України дозволило постачання дрона "Чаклун" вітчизняного виробництва, здатного коригувати артилерійський вогонь. Новий безпілотний комплекс збудований за літаковою схемою, вирізняється компактністю та багатофункціональністю, має високу стійкість до радіоелектронних перешкод, оснащений спеціально розробленим українськими програмістами програмним забезпеченням, яке дозволяє ефективно управляти дроном навіть у складних погодних умовах.

13:35 На російському Далекому Сході проводять підготовку військових із КНДР для участі у війні проти Україниповідомили джерела в українській військовій розвідці. Йдеться про понад 10 тисяч солдатів, військових із КНДР готують до перекидання на прикордонні території біля України та для ротації російських сил, щоб звільнити їхній особовий склад.

13:00 Байден під час візиту до Берліна цього тижня планує зустрітися із Шольцом, Макроном і Стармером, повідмоляє CNN з посиланням на джерела. Очікується, що політики обговорять подальшу допомогу для України.

12:25 Президент Володимир Зеленський представив у Верховній Раді свій План перемоги, який складається із 5 пунктів і 3 таємних додатків.

1-й пункт – це запрошення в НАТО, це визначеність, як партнери бачать місце України в архітектурі безпеки.

2-й пункт – оборона, це незворотне зміцнення української оборони і розворот війни в сторону РФ (в тому числі повернення війни на ворожу територію). Цей пункт має таємний додаток

3-й пункт – стримування російської агресії. Під нього теж є таємний додаток, до якого мають доступ лідери США, Британії, Італії. Україна пропонує розмістити на своїй території комплексний неядерний пакет стримування подальшої російської агресії.

4-й пункт – стратегічно-економічний потенціал України. Плюс таємний додаток, який передається США і ЄС. Він передбачає угоду з партнерами.

5-й пункт – розрахований на післявоєнний час. Український досвід має бути використаний для всього Альянсу і захисту Європи. Київ пропонує заміщення американських військових у Європі українськими після війни.

11:45 У Франції відбулися успішні випробування французького дрона-камікадзе, постачання якого незабаром заплановано в Українуповідомив міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню.

11:15 Нарада християнських Церков України підтримала ініціативу Українського інституту національної пам'яті здійснити пошук останків жертв Волинської трагедії в Рівненській області і закликала державну владу сприяти ініціативі УІНП, а польську сторону – виявити повну взаємність у належному вшануванні місць пам'яті українців на території Польщі та відновленні тих меморіальних знаків, що зазнали ушкоджень.

11:05 Через зниження температури повітря на всій території України зростає споживання електроенергії: сьогодні станом на 09:30 його рівень був на 2,5% вищим, ніж у цей час попереднього дня, повідомили в "Укренерго". Вчора добовий максимум споживання був зафіксований увечері на 1,9% вищим, ніж попереднього робочого дня – у п’ятницю, 11 жовтня.

10:35 Британія розглядає власні пропозиції щодо можливості ураження Україною військових об’єктів у глибині Росії, пропозиції опрацьовують у рамках Плану перемоги, розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський після розмови з начальником штабу оборони Великої Британії адміралом сером Тоні Радакіним.

10:10 Оцінка Генерального штабу ЗСУ загальних бойових втрат росіян з 24.02.22 по нині:

Зі всієї наявної на початок повномасштабного вторгнення в РФ техніки за час війни знищено:

263,3% танків (з них 1,5% за минулий тиждень),

103,7% бойових броньованих машин (з них 1,2% за минулий тиждень),

447,2% автомобільної техніки (з них 7,0% за минулий тиждень),

631,9% артилерійських систем (з них 6,4% за минулий тиждень),

110,5% РСЗВ (з них 0,5% за минулий тиждень),

 69,6% засобів ППО (з них 0,1% за минулий тиждень),

 29,5% літаків (з них 0% за минулий тиждень),

 36,9% гелікоптерів (з них 0,1% за минулий тиждень).

10:00 Вночі (із 19:00 по 07:00) росіяни завдав удару по Донеччині зенітною керованою ракетою С-300/400 із ТОТ Донеччини, керованою авіаційною ракетою Х-59 по Чернігівщині з повітряного простору Курської обл., а також 136 ударними БпЛА (райони пусків: Курськ, Орел, Приморсько-Ахтарськ РФ).

Станом на 07:00 в результаті протиповітряного бою було збито 51 ворожий БпЛА (38%) в Сумській, Черкаській, Кіровоградській, Тернопільській, Херсонській, Харківській, Житомирській, Донецькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Київській, Полтавській, Чернігівській та Чернівецькій областях. Внаслідок активної протидії РЕБ 60 російських безпілотників локаційно втрачено у різних регіонах України, інформація уточнюється.

Понад 20 БпЛА знаходилися в повітряному просторі України. Крім того, два ворожі безпілотники повернулися назад у напрямку РФ.

09:55 Вночі росіяни намагалися атакувати Київ безпілотними літальними апаратами, повітряна тривога тривала понад дві години. Усі ворожі БпЛА, які загрожували Києву, було знешкоджено на підступах до столиці, повідомили в Київській МВА. Інформація щодо руйнувань чи постраждалих не надходила.

09:50 Інтенсивність російських ракетних та авіаційних ударів по позиціях наших військ та населених пунктах (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

09:45 Інтенсивність російських атак (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

09:3Підсумкова інформація Генерального штабу ЗСУ про минулу добу російського вторгнення:

Протягом минулої доби зафіксовано 171 бойове зіткнення.

За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п’ять ракетних ударів із застосуванням 13 ракет, а також 65 авіаударів, зокрема скинув 130 КАБ. Крім цього, здійснив більш ніж 4500 обстрілів, з них 169 – із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Товстодубове, Сваркове, Юнаківка, Шалигіне, Олександрія, Миропілля, Яструбщина Сумської області; Ківшарівка, Малі Проходи Харківської області; Греківка та Твердохлібове Луганської області; Торецьк, Суха Балка, Богоявленка, Велика Новосілка Донецької області; Темирівка, Мала Токмачка, Білогір'я та Оріхів Запорізької області.

За минулу добу авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 20 районів зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, крім того, уражено наземну станцію БпЛА, артилерійську систему та польовий склад боєприпасів загарбників.

На Харківському напрямку ворог 11 разів штурмував у районах населених пунктів Вовчанськ та Стариця.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 28 атак окупантів. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Кучерівки, Новоосинового, Грушівки, Піщаного, Глушківки, Лозової, Кругляківки, Петропавлівки, Колісниківки та Вишневого.

На Лиманському напрямку ворог атакував 16 разів. Намагався вклинитися в нашу оборону поблизу Греківки, Макіївки, Невського, Зарічного та Торського.

На Краматорському напрямку окупанти атакували три рази у районах Калинівки, Ступочок та Предтечиного.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив дев’ять атак неподалік Торецька, Дачного та Щербинівки.

На Покровському напрямку наші захисники зупинили 26 штурмових і наступальних дій агресора у бік Новотроїцького, Миролюбівки, Променя, Красного Яру та Крутого Яру. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу населеного пункту Селидове.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 40 атак. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районах населених пунктів Новодмитрівка та Георгіївка. Окрім того, ворог атакував у бік Кремінної Балки, Цукуриного, Новоселидівки, Костянтинівки, Антонівки та Катеринівки.

На Времівському напрямку противник здійснив два штурми наших позицій в районах Роздольного та Богоявленки. Активно задіював для ударів на напрямку штурмову і бомбардувальну авіацію.

На Оріхівському напрямку окупанти атакували у бік Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку російські загарбники п’ять разів намагалися витіснити з позицій наші підрозділи. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території рф активно застосовує артилерію та авіацію по районах українських населених пунктів.

Триває операція у Курській області. Авіація ворога продовжує завдавати ударів керованими авіаційними бомбами по своїй території. На даний час відомо про 16 авіаційних ударів із застосуванням 23 КАБ, до того ж, противник здійснив 191 артилерійський обстріл.

Наші воїни завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі, техніці та активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу.

Загалом минулої доби втрати російських загарбників становили 1450 осіб. Також українські воїни знешкодили 9 танків, 30 бойових броньованих машин, 29 артилерійських систем, 31 БпЛА оперативно-тактичного рівня та 78 автомобілів окупантів.

09:25 Вночі росіяни атакували Тернопільську область ударними безпілотниками, на одному з промислових об'єктів виникла масштабна пожежа, яку швидко локалізували й ліквідували, повідомили у Тернопільській обласній військовій адміністрації. Загиблих і травмованих немає.

09:15 Станом на 06:00 в Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває два російські кораблі, які є носіями крилатих ракет "Калібр", загальний залп становить до 8 ракетпопередили у Військово-морських силах ЗСУ.

09:05 Ключові висновки аналізу поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни за минулу добу:

• Кремль, ймовірно, використовує нещодавню угоду про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією і Північною Кореєю, підписану в червні 2024 року, частково для того, щоб компенсувати потреби Росії у формуванні збройних сил і забезпеченні безпеки кордонів, що ще більше зміцнює зобов'язання президента Росії Путіна уникати мобілізації якомога довше.

• Кремль вирішив відреагувати на нещодавні суперечки про те, що він покладається на призовників для відбиття вторгнення України в Курську область, запропонувавши фінансові стимули для будь-якого персоналу, залученого до захисту державного кордону.

• Президент Росії Путін підписав закон, що дозволяє голові слідчого комітету Росії Бастрикіну залишатися на своїй посаді, незважаючи на досягнення пенсійного віку. Це знову демонструє, що Путін віддає перевагу збереженню на керівних посадах лояльних до нього людей з найближчого оточення.

• Колишній російський інструктор «Штурму-Z» і мілблогер піддав різкій критиці використання російськими військами частково зашифрованої комунікаційної платформи Discord після нещодавньої заборони цієї платформи в Росії.

08:45 Інтенсивність російських атак на різних напрямках (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

06:45 Нічне зведення Генерального штабу ЗСУ:

Станом на 22:00 відбулося 164 бойові зіткнення. Українські захисники продовжують рішуче давати відсіч спробам противника просунутися вглиб нашої території, завдаючи йому вогневого ураження. Найбільша кількість боїв відбулася на Покровському та Курахівському напрямках.

Російські загарбники завдали 42 авіаудари по території України, скинувши 84 керовані авіаційні бомби. Крім цього, було задіяно 644 дрони-камікадзе та здійснено понад 3300 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку противник безуспішно намагався штурмувати наші позиції біля Вовчанська та Стариці. Водночас ворожа авіація атакувала населений пункт Малі Проходи керованими бомбами.

Куп’янський напрямок. Ворог проводив наступальні дії біля Кучерівки, Новоосинового, Грушівки, Піщаного, Глушківки, Лозової, Кругляківки, Петропавлівки, Колісниківки та Вишневого. Дев'ятнадцять боїв завершено, сім – ще тривають.

На Лиманському напрямку російські загарбники 16 разів штурмували позиції Сил оборони поблизу Греківки, Макіївки, Невського, Зарічного та Торського. Українські захисники зупинили всі ворожі атаки.

Краматорський напрямок: ворог тричі штурмував наші позиції поблизу Калинівки, Ступочок та Предтечиного.

На Торецькому напрямку, за підтримки бомбардувальної авіації, ворог здійснив дев'ять штурмових дій. Росіяни штурмували позиції українських підрозділів біля Торецька, Дачного та Щербинівки. Всі атаки агресора відбито.

Від початку цієї доби противник 25 разів атакував у районах Новотроїцького, Миролюбівки, Променя, Красного Яру, Селидового та Крутого Яру, що на Покровському напрямку. Наші захисники відбили 24 атаки, одне бойове зіткнення – ще триває.

На Курахівському напрямку ворог також здійснив 40 спроб прорвати нашу оборону поблизу Кремінної Балки, Новодмитрівки, Цукуриного, Новоселидівки, Георгіївки, Костянтинівки, Антонівки та Катеринівки. Тридцять два бойові зіткнення завершено, ще два – досі тривають.

На Времівському напрямку противник двічі намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів оборони біля Роздольного та Богоявленки.

На Оріхівському напрямку відбулося одне бойове зіткнення неподалік Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку Силами оборони України було зупинено п’ять спроб окупантів атакувати наші позиції.

На інших напрямках — без особливих змін.

Сьогодні варто відзначити воїнів 35-ої окремої бригади морської піхоти та 15-го окремого гірсько-штурмового батальйону, які ефективно нищать ворога, завдаючи йому вагомих втрат у живій силі та техніці.

 
Джерело: zbruc

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+