Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 945.

25.09.2024 15:21
43
0
Бої за Україну тривають 945 днів

25.09.2024 р.

20:35 Путін оголосив нові принципи застосування ядерної зброї. За його словами, агресія з боку неядерної держави за участю ядерної оцінюватиметься як спільний напад цих країн на Росію. І РФ може застосувати ядерну зброю у тому числі у відповідь на удари по Росії "звичайною зброєю".

"Також чітко фіксуються умови переходу РФ до застосування ядерної зброї. Будемо розглядати таку можливість уже при отриманні достовірної інформації про масований старт засобів повітряно-космічного нападу і перетину ними нашого державного кордону. Маю на увазі літаки літаки стратегічної чи тактичної авіації, крилаті ракети, безпілотники, гіперзвукові і інші літальні апарати."

18:40 26 вересня заходи обмеження споживання електроенергії застосовуватися не будутьповідомляє пресслужба "Укренерго".

18:05 Росія створила в Китаї програму озброєнь для розробки і виробництва ударних безпілотників дальнього радіуса діїпише Reuters з посиланням на джерела. Повідомляється, що ІЕМЗ "Купол", дочірнє підприємство російської державної збройової компанії "Алмаз-Антей", розробило і провело льотні випробування нової моделі безпілотника під назвою "Гарпія-3" в Китаї за допомогою місцевих фахівців.

17:30 Львівського псевдоактивіста Остапа Стахіва підозрюють у шахрайстві та поширенні інформації про розташування підрозділів ЗСУповідомляє пресслужба УСБУ у Львівській області. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

16:55 Сполучені Штати та інші держави НАТО не хочуть бачити Україну членом Альянсузаявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. За його словами, Туреччина візьме їхню позицію до уваги, коли буде ухвалювати власне рішення щодо цього. Ердоган зазначив, що питання членства України не є тим питанням, з яким варто поспішати. 

16:10 Під час зачистки Вовчанського заводу українські розвідники взяли в полон близько двох десятків росіянповідомили у ГУР.

15:45 Росія використовує тимчасово окуповану ЗАЕС як територію для навчання пілотів FPV-дронів російської арміїповідомив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

"Росіяни використовують ЗАЕС в якості території, на якій навчають пілотів FPV. Більше того, ці пілоти тероризують Нікополь, використовуючи українське місто з цивільними в якості полігону. Фактично для Росії ЗАЕС є прикриттям"

15:00 Індія веде переговори з РФ та Україною щодо завершення війнизаявив міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар. Втім, як зазначив міністр, Індія не має конкретного плану, як можна завершити війну.

14:25 Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі під час виступу в Раді Безпеки ООН прямо звинуватив Путіна в тому, що він керує "мафіозною державою", і порівняв його з рабовласником, пише Politico.

"Пане президенте, я говорю не лише як британець, як лондонець і як міністр закордонних справ. Але я стою тут також як чорношкірий, чиї предки були вивезені в кайданах з Африки, під дулом пістолета, щоб бути поневоленими, чиї предки повстали і боролися у великому повстанні поневолених.

Імперіалізм: я впізнаю його, коли побачу. І я буду називати його тим, чим він є".

13:40 Прем'єр-міністру Словаччини Роберту Фіцо надіслали конверт із кулеюпише Aktuality. Зазначається, що наразі отриманий конверт перевіряють співробітники управління захисту посадових осіб та дипломатичних місій Словаччини. 

13:05 Співлідери німецької партії "зелених" заявили про свою відставку та припинення повноважень всього партійного виконавчого комітетупише Spiegel. Рішення було ухвалене після серії серйозних поразок партії на виборах.

12:30 Росія веде переговори з єменськими бойовиками-хуситами про передачу їм протикорабельних ракетпише Reuters. Повідомляється, що переговори між представниками хуситів і Москви проходили у столиці Ірану Тегерані щонайменше двічі цього року, їх планують продовжити незабаром. Надзвукові протикорабельні ракети "Яхонт" дозволять хуситам більш точно вражати комерційні судна та становитимуть загрозу для військових кораблів США та ЄС.

11:55 Зеленський та Ердоган обговорили імплементацію "формули миру"повідомляє пресслужба Президента. В ході зустрічі сторони обговорили нарощування двосторонньої торгівлі, інвестицій та економічної співпраці, а також участі турецьких компаній у відбудові України. Зазначається, що Зеленський запросив президента Туреччини відвідати Україну.

11:20 Адміністрація Байдена працює над планом продовження повноважень на відправку в Україну військової допомоги на суму 5,9 мільярда доларів до кінця фінансового року, пише Politico. Як зазначається, новий обхідний шлях – який вимагає від адміністрації заявити, що вона використає решту допомоги в найближчі місяці – дозволить Пентагону продовжувати постачати зброю Києву. Проте за цим методом США не зможуть надати нові типи обладнання, яких не було в попередніх поставках.

10:45 Зустріч Зеленського і Трампа не запланованапише AP з посиланням на неназваного представника штабу Трампа. Видання також зазначає, що виступаючи в Савані, кандидат від Республіканської партії наполягав на тому, що США повинні "забратися геть", хоча і не уточнив, як саме він буде вести переговори про припинення участі США у війні.

10:10 Україна має докази про наміри Росії вдарити по трьох АЕС напередодні зимизаявив Зеленський на засіданні Ради безпеки ООН.

"Зараз, із наближенням третьої зими цієї війни, Росія знову намагається знищити нашу енергетику, і цієї осені вони діють ще цинічніше. Вони готуються атакувати наші атомні електростанції, три з них, ми маємо цю інформацію і маємо докази цього. Якщо Росія готова зайти так далеко, це означає, що нічого з того, що ви цінуєте, для Москви не має значення".

09:35 Для сприяння миру в Україні потрібно зупинити спроби Ірану, КНДР і Китаю підживлювати воєнну машину РФзаявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

"Є два негайні та взаємопов’язані кроки, які ми повинні зробити. По-перше, ми маємо відповісти на зростання співпраці Росії з Північною Кореєю та Іраном.

….Північна Корея та Іран не єдині, хто допомагає Росії. Китай, ще один постійний член цієї Ради, є провідним постачальником верстатів, мікроелектроніки та інших товарів, які Росія використовує для відновлення, поповнення запасів, нарощування своєї військової машини та підтримки своєї жорстокої агресії.

Є глибока різниця: Росія – це агресор, Україна – жертва. Росія бореться, щоби завойовувати, Україна бореться за виживання. Якщо інші країни припинять підтримувати Росію, вторгнення Путіна скоро закінчиться. Якщо не підтримувати Україну, Україна може швидко припинити існування".

09:00 Оцінка Генерального штабу ЗСУ загальних бойових втрат росіян з 24.02.22 по нині:

Зі всієї наявної на початок повномасштабного вторгнення в РФ техніки за час війни знищено:

258,0% танків (з них 3,2% за минулий тиждень),

   99,8% бойових броньованих машин (з них 1,2% за минулий тиждень),

420,8% автомобільної техніки (з них 6,8% за минулий тиждень),

602,0% артилерійських систем (з них 12,1% за минулий тиждень),

107,6% РСЗВ (з них 0,9% за минулий тиждень),

 67,7% засобів ППО (з них 0,4% за минулий тиждень),

 29,5% літаків (з них 0% за минулий тиждень),

 36,8% гелікоптерів (з них 0% за минулий тиждень).

08:55 Вночі російські війська атакували Харківщину зенітною керованою ракетою С-300 та трьома ракетами невстановленого типу, Одещину – чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/69 із повітряного простору з акваторії Чорного моря, а також 32 ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ РФ).

В результаті протиповітряного бою збито 28 ударних БпЛА та чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69. Ще чотири ворожі безпілотники локаційно втрачено у кількох регіонах України (інформація про постраждалих чи руйнування не надходила).

Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Харківській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

08:50 Інтенсивність російських ракетних та авіаційних ударів по позиціях наших військ та населених пунктах (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

08:45 Інтенсивність російських атак (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

08:40 Підсумкова інформація Генерального штабу ЗСУ про минулу добу російського вторгнення:

Ситуація на фронті залишається складною. Противник, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, безупинно атакує наші позиції. Українські захисники стійко стримують натиск окупантів і завдають ворогу максимальних втрат.

Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 154 бойові зіткнення.

За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах три ракетні удари із застосуванням шести ракет, а також 75 авіаударів, зокрема скинув 123 КАБ. Крім цього, здійснив майже 5000 обстрілів, з них 178 – із реактивних систем залпового вогню та залучив для ураження близько 1700 дронів-камікадзе.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Малушине, Річки, Яструбине, Соснівка, Суми, Бруски, Кіндратівка, Павлівка, Нова Слобода, Козаче, Шалигине, Біловоди, Бездрик, Запоріжжя, Харків, Вовчанськ, Петропавлівськ, Куп’янськ, Сенькове, Кругляківка, Богуславка, Миколаївка, Новоєгорівка, Андріївка, Торецьк, Щербинівка, Катеринівка, Дружба, Костянтинівка, Олександропіль, Зоряне, Зелене Поле, Ключове, Богоявленка, Новокам’янка, Суханове, Хрещенівка.

За минулу добу авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили два ворожі пункти управління, 20 районів зосередження особового складу, три засоби ППО та одну артилерійську систему противника.

На Харківському напрямку ворог тричі намагався штурмувати поблизу населеного пункту Вовчанськ. Крім цього, авіація противника завдала ударів сімома КАБами по житлових районах Харкова, внаслідок чого постраждало мирне населення та цивільна інфраструктура.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 12 атак загарбників. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Синьківки, Андріївки, Кругляківки, Піщаного, Стельмахівки та Лозової.

На Лиманському напрямку ворог атакував 22 рази. Намагався вклинитися в нашу оборону поблизу Дружелюбівки, Чернещини, Греківки, Невського, Торського, Макіївки, Новосадового та Зарічного.

На Сіверському напрямку українські захисники відбили три штурми російських загарбників поблизу Верхньокам’янського та Білогорівки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували десять разів у районах Калинівки, Миньківки, Ступочок та Білої Гори.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 12 атак у бік Торецька, Щербинівки та поблизу Нью-Йорка.

На Покровському напрямку наші захисники зупинили 25 штурмових і наступальних дій агресора в районах населених пунктів Воздвиженка, Новоторецьке, Красний Яр, Новогродівка, Миколаївка, Маринівка та Зелене Поле. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Новоторецького.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 20 атак. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед поблизу Георгіївки та Цукуриного. Окрім цього, ворог атакував у бік Дальнього, Костянтинівки, Катеринівки та Желанного Другого.

На Времівському напрямку противник здійснив вісім штурмів наших позицій в районах Вугледару, Катеринівки, Водяного та Павлівки. Активно задіював для ударів на напрямку бомбардувальну авіацію.

На Гуляйпільському напрямку російські загарбники обстріляли НАРАми Білогір’я.

Тричі безуспішно війська загарбників намагалися витіснити підрозділи Сил оборони зі займаних позицій на Придніпровському напрямку.

Триває операція в Курській області. Авіація ворога продовжує рівняти з землею свої села та міста. За минулу добу російські літаки завдали тринадцять авіаударів дев’ятнадцятьма КАБами по власній території.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території рф активно застосовує артилерію та авіацію по районах українських населених пунктів.

Наші воїни завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі, техніці та активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу.

Загалом минулої доби втрати російських загарбників становили 1250 осіб. Також українські воїни знищили 15 танків, 12 бойових броньованих машин, 74 артилерійські системи, одну РСЗВ, 115 БпЛА оперативно-тактичного рівня 73 автомобілі та 13 одиниць спеціальної техніки.

08:35 Станом на 06:00 в Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває один російський корабель, який не є носієм крилатих ракет "Калібр"повідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

08:30 Інтенсивність російських атак на різних напрямках (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

07:35 Ключові висновки аналізу поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни за минулу добу:

• Російські війська досягли околиць Вугледару на тлі того, що виглядає як посилення наступальних дій поблизу цього населеного пункту. Але захоплення Вугледару навряд чи надасть російським військам якусь особливу оперативну перевагу для подальших наступальних операцій у західній частині Донецької області.

• Нещодавні українські удари по російських тилових складах боєприпасів демонструють, наскільки російська військова логістика все ще користується наданим Заходом захистом, який убезпечує російський тил.

• Росія продовжує розширювати і використовувати двосторонні відносини з Китайською Народною Республікою для підтримки своїх військових зусиль в Україні.

• Міністерство оборони Росії не змогло заспокоїти російську ультранаціоналістичну спільноту мілблогерів, применшуючи відповідальність російського військового командування за те, що воно наполягає на зловживанні технічними фахівцями у фронтальних атаках на сході України під керівництвом піхоти.

• Нещодавно українські війська просунулися на захід на Курському напрямку.

• Українські війська нещодавно просунулися вперед у межах Вовчанська та на сході Торецька.

• Російське опозиційне видання Meduza, посилаючись на власні розмови з різними неназваними російськими чиновниками, близькими до адміністрації президента Росії, співрозмовником у федеральному уряді і регіональними чиновниками, вчора повідомило, що мобілізація є дуже чутливою темою серед кремлівських чиновників.

06:45 Нічне зведення Генерального штабу ЗСУ:

Cтаном на 22:00 відбулося 137 бойових зіткнень. Українські захисники продовжують рішуче давати відсіч спробам противника просунутися в глибину нашої території, завдаючи йому вогневого ураження.

Російські загарбники завдали по території України один ракетний удар, 57 авіаударів, скинувши 82 керовані авіаційні бомби. Крім цього, залучили для ураження понад 730 дронів-камікадзе та здійснили більше 3600 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку противник тричі безуспішно штурмував позиції наших підрозділів у районі Вовчанська. Водночас авіація ворога зі сторони Шебекіна (рф) завдала руйнівних ударів керованими авіаційними бомбами по житлових районах та цивільній інфраструктурі Харкова (сім КАБ) та Вовчанську.

На Куп’янському напрямку агресор проводив наступальні дії біля Синьківки, Стельмахівки, Андріївки, Піщаного, Кругляківки та Лозової. Українські захисники зупинили 11 ворожих атак. Поблизу Кругляківки ще точиться бій.

На Лиманському напрямку російські загарбники 22 рази атакували позиції Сил оборони поблизу Дружелюбівки, Чернещини, Греківки, Невського, Торського, Макіївки, Зарічного та Новосадового. Сім боєзіткнень ще тривають.

На Сіверському напрямку наші захисники відбили три штурмові дії окупаційних військ у бік Верхньокам’янського та Білогорівки.

На Краматорському напрямку ворог за підтримки авіації атакував наші позиції поблизу Маньківки, Калинівки, Ступочок та Білої гори. Сили оборони зупинили сім атак загарбників, ще два боєзіткнення тривають.

На Торецькому напрямку відбулося 10 боїв. Росіяни також за підтримки авіації штурмували позиції українських підрозділів у бік Торецька та Щербинівки. Усі атаки агресора відбито.

На Покровському напрямку від початку цієї доби противник 24 рази атакував у районах Воздвиженки, Новоторецька, Зеленого Поля, Новогродівки, Красного Яру, Миколаївки та Маринівки. Наші захисники відбили 23 штурмові дії ворога. Біля Красного Яру ще триває бій. Сьогодні на цьому напрямку, за попередніми даними, було знешкоджено 328 окупантів, з них 134 – безповоротно. Також знищено п’ять танків, шість ББМ та вісім автомобілів. Ще один танк, три ББМ, 11 артилерійських систем та три автомобілі було пошкоджено.

На Курахівському напрямку ворог здійснив 19 спроб прорвати нашу оборону поблизу Цукуриного, Желанного Другого, Георгіївки, Дальнього, Костянтинівки та Катеринівки. П’ятнадцять боєзіткнень завершено, ще чотири – досі продовжуються. На цьому напрямку, за попередніми даними, втрати ворога безповоротними та пораненими становили 52 особи. Також знищено бойову броньовану машину та автомобіль.

На Времівському напрямку противник вісім разів атакував наші підрозділи біля Вугледару, Павлівки, Катеринівки та Водяного. Половину атак наші воїни на цей час відбили, ще чотири боєзіткнення тривають.

На Придніпровському напрямку війська загарбників тричі безуспішно намагалися витіснити підрозділи Сил оборони зі займаних позицій. Зазнали втрат та відступили.

На решті напрямків – без особливих змін.

Триває операція в Курській області. Авіація ворога продовжує нищити керованими авіаційними бомбами свої села та міста.

Сьогодні варто відзначити воїнів 118-ої окремої механізованої бригади, 57-ої окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка та 110-ої окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка, які ефективно нищать ворога, завдаючи йому вагомих втрат у живій силі та техніці.

 
Джерело: zbruc

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+