Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 916.

28.08.2024 11:00
73
0
Бої за Україну тривають 916 днів

27.08.2024 р.

19:05 Генсек НАТО Єнс Столтенберг скличе засідання Ради Україна-НАТО на прохання Києваповідомила речниця генсека Фара Дахлалла. Вона зазначила, що засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 28 серпня на рівні постійних представників.

"Очікується, що міністр оборони України Рустем Умеров поінформує членів Альянсу по відеозв'язку про ситуацію на полі бою і пріоритетні потреби в силах і засобах"

18:30 28 серпня графіки відключення світла застосовуватимуть впродовж всієї добиповідомляє пресслужба "Укренерго". Зазначається, в усіх регіонах діятимуть дві черги відключень.

17:55 США модернізували системи РЕБ на переданих Україні винищувачах F-16повідомляє підрозділ Повітряних сил США 350th. Як зазначається, винищувачі оновлювали інженери 68-ї ескадрильї радіоелектронної боротьби у співпраці з норвезькими та данськими колегами.

17:20 Байден провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Модіповідомляє пресслужба Білого дому. Сторони обговорювали візит індійського прем’єра до України, і послання миру та постійну гуманітарну підтримку України, зокрема її енергетичний сектор. Моді підтвердив послідовну позицію Індії на користь діалогу та дипломатії та висловив повну підтримку "якнайшвидшого повернення миру та стабільності".

16:45 Розвідка Норвегії заявила про ризик російських диверсій на енергооб'єктах країнипише Reuters. На закритій зустрічі представники Норвегії, Німеччини, Бельгії, Нідерландів, Фінляндії, Швеції та Ісландії обговорювали ризики шпигунства та диверсій з боку Росії, акцентуючи увагу на ролі Норвегії як ключового постачальника енергоресурсів до Європи. За словами керівниці норвезької контррозвідки Беате Гангаас, Росія є ключовою загрозою для енергетичного сектору Норвегії.

16:10 У Києві, Київській, Дніпропетровській, Одеській та Донецькій областях ввели екстрені відключення світлаповідомляє пресслужба ДТЕК.

15:35 Україна передасть обом кандидатам у президенти США план перемогизаявив Зеленський.

"План перемоги України. Я не впевнений, що все можу сказати. Один із напрямків, частина якого вже зроблена, – це Курщина. Другий – це стратегічне місце України в безпековій інфраструктурі світу. Третій напрямок – це потужний пакет примусу Росії до закінчення війни дипломатичним шляхом. І четвертий напрямок – економічний. Про все це детально говорити не буду. План підготовлений.

Буде справедливо, якщо я спочатку представлю цей план президенту США. Від нього залежить успіх цього плану, дадуть нам те, що в цьому плані, чи не дадуть… і я думаю, у вересні представлю цей план йому на зустрічі. І я думаю, що буде правильно передати цей план як Камалі Гарріс, так і Дональду Трампу. Тому що ми не знаємо, хто буде президентом США. А виконати цей план дуже хочеться".

15:00 Надані Заходом літаки F-16 брали участь у відбитті масованого російського удару по Україні, за їхньою допомогою було знищено кілька ракет, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

14:55 Україна провела успішне випробування власної балістичної ракетизаявив Президент Володимир Зеленський.

14:25 Національний банк України з 1 жовтня на пів року ввів ліміт у 150 тисяч гривень на місяць для переказів фізичних осіб "з карти на карту" (P2P). Ліміт діє на вихідні перекази за всіма рахунками клієнта, відкритими в одному банку, на рахунки інших фізичних осіб. Ліміт не застосовується до рахунків волонтерів, які відповідають критеріям, визначеним постановою, та осіб, щомісячні доходи яких з підтверджених джерел перевищують суму встановленого обмеження.

13:45 Сили оборони продовжують просування в рамках Курської операції, повідомив головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський під час Форуму "Україна 2024. Незалежність":

"Ми продовжуємо просуватися вперед. На сьогодні взято під контроль 1294 квадратні кілометри, 100 населених пунктів, в рамках операції були взяті у полон 594 військовослужбовці Російської Федерації".

13:20 Україна планує передати адміністрації президента Джо Байдена перелік цілей в глибині території Росії, щоб у такий спосіб спробувати переконати США зняти обмеження на застосування американської зброї, пише Politico.

13:00 Кабінет Міністрів України запропонував зміни до Податкового кодексу, які передбачають впровадження принципу "воюй або працюй" та включають введення заходів, які допоможуть вивести ринок праці з тіні, забезпечуючи додаткові ресурси для зміцнення економічної стійкості країни, заявив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.

12:40 За минулу ніч на територію Білорусі з боку України залетіло щонайменше 6 дронів-камікадзе типу шахед, білоруська військово-повітряна авіація була в повітрі всю ніч, повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн". Російські шахеди залітали в повітряний простір Білорусі з боку Чернігівської та Київської областей України, перші два з них залетіли в районі 00:09, а подальші заходи були близько 00:30, 01:00, 03:27 і 05:55.

12:15 Росія вперше атакувала касетними боєприпасами розподільні підстанції України, заявив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль, однак втрати обладнання виявилися мінімальними.

12:05 Споживання електроенергії залишається високим: вчора станом на 08:00 (ще до початку застосування обмежень) воно було на тому ж рівні, що й попереднього робочого дня, у п’ятницю, 23 серпня, в цей же час, повідомили в "Укренерго".

12:00 Вчора за запитом НЕК "Укренерго" Україна отримувала аварійну допомогу з енергосистем Польщі та Словаччини.

11:50 Внаслідок російських атак сьогодні, 27 серпня, в усіх регіонах України будуть діяти заходи обмеження споживання електроенергії: з 06:00 до 11:00 і з 15:00 до 21:00 обленерго будуть застосовувати чотири черги відключень одночасно, в інші періоди доби – по три черги, повідомили в "Укренерго".

11:30 Ракета російських окупантів, запущена в ніч проти вівторка, влучила у будівлю цивільної інфраструктури в Кривому Розі, одна людина загинула, 4 поранені, попід завалами можуть бути ще 5 людей, повідомив голова міської військової адміністрації Олександр Вілкул.

11:20 Вночі російські війська атакували Запоріжжя 7 шахедами, у результаті удару 2 людини загинули, 4 поранені, 2 будинки зруйновано та ще понад 30 пошкоджено, повідомили в МВС.

11:00 Внаслідок чергового масованого удару росіян по Україні нині вночі та вранці 4 людини загинули та 16 дістали пораненняповідомив Президент Володимир Зеленський.

10:35 Сили протиповітряної оборони знищили поблизу Києва всі російські повітряні цілі, що летіли на столицю: півтора десятка дронів і кілька ракет, повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

10:15 Жорсткі обмеження споживання електроенергії, якщо не буде таких масованих атак, можуть бути один-два тижні, поки відновлять розподільчі системи, пояснив президент Всеукраїнської енергетичної асамблеї Іван Плачков в ефірі "Київ24".

10:05 Вночі радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено та супроводжено 91 засіб повітряного нападу противника.

Цієї ночі окупанти завдали удару по Україні ракетами різних типів та ударними БпЛА:

- 3 аеробалістичними ракетами Х-47М2 «Кинджал» (з літаків МіГ-31К із повітряного простору Ліпецької обл. РФ);

- балістичною ракетою «Іскандер-М» (із Криму);

- крилатою ракетою «Іскандер-К» (із Воронезької обл. РФ);

- 5 крилатими ракетами Х-101 (з бомбардувальників Ту-95МС із повітряного простору Волгоградської обл. РФ);

- 81 ударним БпЛА типу «Shahed» (із Єйська та Курської обл. РФ).

Станом на 09:00 у результаті бойової роботи протиповітряною обороною збито:

- 5 крилатих ракет Х-101 (100%);

- 60 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» (74%).

Десять ворожих безпілотників локаційно втачені (імовірно впали) на території України, один перетнув кордон із білоруссю, ще близько десяти знаходяться в повітряному просторі України.  Бойова робота триває. До відбиття повітряного нападу противника залучено авіацію, зенітні ракетні підрозділи, засоби РЕБ та мобільні вогневі групи Сил оборони України.

Бойова робота велась у більшості регіонів країни: у Київській, Хмельницькій, Рівненській, Вінницькій, Черкаській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Хмельницькій, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Житомирській, Сумській, Чернігівській та Кіровоградській областях.

За минулі сім днів було збито 233 із 294 (91%) запущених по Україні БПЛА.

09:25 Оцінка Генерального штабу ЗСУ загальних бойових втрат росіян з 24.02.22 по нині:

Зі всієї наявної на початок повномасштабного вторгнення в РФ техніки за час війни знищено:

250,6% танків (з них 1,1% за минулий тиждень),

  96,1% бойових броньованих машин (з них 0,7% за минулий тиждень),

393,6% автомобільної техніки (з них 6,5% за минулий тиждень),

567,8% артилерійських систем (з них 9,1% за минулий тиждень),

105,3% РСЗВ (з них 0,6% за минулий тиждень),

 66,6% засобів ППО (з них 0,6% за минулий тиждень),

 29,4% літаків (з них 0% за минулий тиждень),

 36,8% гелікоптерів (з них 0% за минулий тиждень).

09:10 Інтенсивність російських атак (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

09:0Підсумкова інформація Генерального штабу ЗСУ про минулу добу російського вторгнення:

Протягом минулої доби зафіксовано 170 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, за вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах три ракетні удари із застосуванням 129 ракет, 81 авіаційний удар, задіявши 116 КАБ. Крім цього, здійснив понад 4500 обстрілів, зокрема 156 — із використанням реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів в районах населених пунктів Колісниківка, Крива Лука, Сіверськ, Верхньокам’янське, Григорівка, Часів Яр, Торецьк, Дружба, Петрівка, Олександропіль, Селідове, Єгорівка, Вугледар, Тягинка, Токарівка, Садове, Одрадокам’янка.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні житлові будинки, об’єкти інфраструктури.

За минулу добу авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 16 районів зосередження живої сили противника, пункт управління БпЛА, РЛС «Зоопарк», два склади боєприпасів, артсистему та ще один важливий об’єкт ворога.

На Харківському напрямку агресор продовжував наступальні дії. Тут відбулося три бойові зіткнення в районі населеного пункту Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу становила 16. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Новоосинового, Глушківки, Стельмахівки та Андріївки.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 20 атак окупантів в районах Макіївки, Греківки, Дружелюбівки, Невського, Новосадового та Торського.

На Сіверському напрямку Силами оборони України відбито сім штурмових дій поблизу Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку наші воїни зупинили п’ять спроб противника прорвати оборону в районі Часового Яру.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 15 атак у районах Торецька і Нью-Йорка.

На Покровському напрямку наші захисники відбивали 60 штурмових дій в районах населених пунктів Калинове, Воздвиженка, Новоолександрівка, Пантелеймонівка, Зелене Поле, Миролюбівка, Гродівка, Новогродівка, Мемрик, Михайлівка та Карлівка. Українські захисники роблять усе можливе для утримання оборонних рубежів та позицій, завдають ворогу відчутних втрат.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили ворожі атаки поблизу Красногорівки, Гострого, Георгіївки та Костянтинівки, де ворог 18 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку ворог здійснив 22 штурмові дії в напрямку Водяного, Вугледару та поблизу Пречистівки, під час штурмів активно задіював бронетехніку.

На Оріхівському напрямку ворожі підрозділи активних наступальних дій не проводили.

На Придніпровському напрямку окупанти здійснили чотири безуспішні спроби вибити підрозділи Сил оборони з зайнятих позицій.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф.

Ворог на всіх напрямках не припиняє спроби штурмів позицій українських захисників, задіює для цього значні сили. Незважаючи на це, наші воїни продовжують стримувати ворога та завдавати йому значних втрат.

Загалом минулої доби втрати російських загарбників становили 1280 осіб. Також українські воїни знешкодили 12 танків, 19 бойових броньованих машин, 52 артилерійські системи, одну РСЗВ, 120 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 103 ракети, 58 автомобілів та три одиниці спеціальної техніки окупантів.

08:55 Станом на 06:00 в Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває один російський корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр", загальний залп становить до 4 ракет, повідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

08:50 Ключові висновки аналізу поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни за минулу добу:

• Росія провела одну з найбільших на сьогоднішній день комбінованих ракетно-безпілотних атак по об'єктах критичної інфраструктури України.

• Україна зробила попередження Білорусі у зв'язку з нещодавнім нарощуванням білоруських військ на українському кордоні в Гомельській області.

• Нинішнє нарощування білоруських сил вздовж українського кордону, ймовірно, має на меті відволікти і розтягнути українські сили вздовж ширшої лінії фронту, оскільки, за оцінками ISW, білоруські сили, як і раніше, навряд чи вторгнуться в Україну через обмеження, що стоять перед Лукашенком.

• За повідомленнями, вранці 26 серпня українські війська намагалися завдати удару безпілотниками по авіабазі Енгельс у Саратовській області та нафтопереробному заводу в Ярославській області.

• Українські війська продовжують наступальні операції на своїй ділянці фронту в Курській області, але ні російські, ні українські війська не досягли жодних значних підтверджених або заявлених успіхів.

• Кремль, можливо, використовує відомий близький до Кремля телеграм-канал «Рибар» для посилення російського впливу в Іраку.

• Заступник голови адміністрації президента Росії Кирієнко, як повідомляється, очолював кремлівський аналітичний центр, який намагався знайти риторичне виправдання повномасштабному вторгненню Росії в Україну постфактум, що підкреслює риторичні невдачі Кремля в перші місяці війни, а також те, що Путін продовжує надавати перевагу лояльності перед компетентністю чиновників.

• Міністерство оборони Росії продовжує вербувати іноземців для участі у бойових діях в Україні.

08:45 Інтенсивність російських атак на різних напрямках (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

06:45 Нічне зведення Генерального штабу ЗСУ:

Ситуація на фронті залишається складною. Противник, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, безупинно атакує наші позиції. Українські захисники стійко стримують натиск окупантів, завдають ворогу значних втрат.

Станом на 22:00  відбулося 148 бойових зіткнень, противник завдав один ракетний удар, застосувавши 127 ракет, 59 авіаційних ударів із застосуванням 81 КАБ, 649 ударів дронами-камікадзе та здійснив майже 3200 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів із використанням різних типів озброєння.

На Харківському напрямку окупанти впродовж дня здійснили атаку поблизу Вовчанська. Підрозділи Сил оборони успішно відбили штурмові дії противника.

За попередньою інформацією, з початку доби втрати ворога становили 62 окупанти загиблими та пораненими, знищено танк, бойову броньовану машину, дві артилерійські системи та три одиниці атомобільної техніки. Крім того, пошкоджено танк, чотири артилерійські системи та вісім одиниць автомобільної техніки ворога.

На Куп’янському напрямку Силами оборони відбито 14 атак противника в районі населених пунктів Новоосинове, Глушківка, Стельмахівка та Андріївка.

18 разів ворог атакував на Лиманському напрямку, намагався просунутися в напрямку населених пунктів Макіївки, Греківки, Дружелюбівки, Невського, Новосадового та Торського, всі ворожі атаки відбито.

На Сіверському напрямку впродовж дня наші захисники відбивали сім штурмових дій ворога в районах Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки. Наші підрозділи мужньо утримують зайняті позиції та рубежі, рішуче відбивають спроби наступу окупантів, триває бій поблизу Виїмки.

На Краматорському напрямку зазнали невдачі чотири спроби загарбників просунутися поблизу Часового Яру.

На Торецькому напрямку ситуація напружена, сьогодні противник, за підтримки авіації, 11 разів намагався вклинитися в нашу оборону. Атака в районі Нью-Йорку продовжується.

Складна ситуація на Покровському напрямку, де з початку доби в районах населених пунктів Калинове, Воздвиженка, Новоолександрівка, Пантелеймонівка, Зелене Поле, Миролюбівка, Гродівка, Новогродівка, Мемрик, Михайлівка, Карлівка українські підрозділи відбивали 56 наступальних та штурмових дій ворога. Шість боєзіткнень на даний час ще тривають. Наші війська вживають заходів з утримання визначених рубежів, завдають ворогу втрат.

За попередніми підрахунками, сьогодні окупанти втратили майже дві сотні військових вбитими та пораненими, також українськими військовослужбовцями знищено дві артилерійські системи, два міномети та три одиниці автомобільної техніки. Окрім того, пошкоджено одну артсистему і чотири автомобіля.

На Курахівському напрямку на цей час доби нараховується 14 бойових зіткнень. Загарбники зберігають активність, намагаючись просунутись в районах населених пунктів Красногорівка, Гостре, Георгіївка та Костянтинівка. Підрозділи Сил оборони відбили 12 атак противника, чотири боєзіткнення тривають поблизу Карлівки та Невельського.

Гаряче сьогодні і на Времівському напрямку, де відбулося 20 боєзіткнень в напрямку Водяного та Вугледара. Досі триває чотири атаки поблизу Пречистівки.

На Придніпровському напрямку підрозділи наших військ відбили три спроби противника атакувати наші позиції в острівній зоні, противник успіху не мав.

На інших напрямках ворожі підрозділи наступальних дій не проводили.

Сьогодні відзначаємо воїнів 46-ої окремої аеромобільної бригади ДШВ Збройних Сил України, які впевнено тримають рубежі та завдають ворогу непоправних втрат.

 
Джерело: zbruc

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+