Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 915.

27.08.2024 11:20
73
0
Бої за Україну тривають 915 днів

26.08.2024 р.

19:10 Нині вночі російські війська завдали масованого комбінованого удару по об’єктах критичної інфраструктури України, зокрема по паливно-енергетичному сектору держави, застосувавши ракети різних типів повітряного, наземного та морського базування. Усього радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено та супроводжено 236 засобів повітряного нападу противника: 127 ракет та 109 ударних БпЛА:

- 3 аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал» із повітряного простору Рязанської та Липецької областей РФ;

- 6 балістичних ракет «Іскандер-М»/KN-23 із Курської, Воронезької областей РФ та з Криму;

- 77 крилатих ракет Х-101 з літаків Ту-95МС із повітряного простору Волгоградської області та району Каспійського моря;

- 28 крилатих ракет «Калібр» із надводних/підводних носіїв у східній частині Чорного моря;

- 3 крилаті ракети Х-22 із повітряного простору Воронезької обл. РФ;

- 10 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69 із літаків Су-57, Су-34 з повітряного простору Бєлгородської обл. та з району Маріуполя;

- 109 ударних БпЛА «Shahed-131/136» – райони пусків Приморсько-Ахтарськ, Курськ, Єйськ РФ, Чауда – Крим.

До відбиття повітряного нападу було залучено всі наявні засоби озброєння і техніки: авіація, зенітні ракетні війська Повітряних сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби. Загалом в результаті протиповітряного бою збито 201 повітряну ціль (85%) – 102 ракети (80%) та 99 ударних БпЛА (91%):

- 1 аеробалістичну ракету Х-47М2 «Кинджал» (33%);

- 1 балістичну ракету «Іскандер-М»/KN-23 (13%);

- 1 крилату ракету Х-22 (33%);

- 99 крилатих ракет Х-101, «Калібр», керованих авіаційних ракет Х-59/69 (85%);

- 99 ударних БпЛА «Shahed-131/136» (91%).

Крім того, кілька одиниць БпЛА локаційно втрачені на території України, ще дві перетнули державний кордон з Республікою Білорусь.

За минулі сім днів було збито 198 із 239 (83%) запущених по Україні БПЛА.

18:35 У новій версії податкового законопроєкту додали 50% податку на прибуток для банків на 2024 рік та підвищення його до 25% для небанківських фінкомпаній, повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

18:00 Рішення про затримання Дурова у Франції не є політичнимзаявив президент Франції Емманюель Макрон. За словами французького президента, арешт засновника Telegram "відбувся в межах судового розслідування, що триває".

"У правовій державі свободи підтримуються в правових рамках як у соціальних мережах, так і в реальному житті, щоб захистити громадян і поважати їхні фундаментальні права.

Саме судова влада, в умовах повної незалежності, має забезпечувати дотримання закону".

17:25 Зеленський підписав указ, який дозволить Героям України отримати житло від держави. Як зазначається, житло для постійного проживання надаватимуть Героям України та їхнім сім’ям, незалежно від того, чи потребують вони поліпшення житлових умов.

16:50 Київська ГЕС не зазнала суттєвих пошкоджень після атаки РФ, повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко в ефірі телемарафону. Він зазначив, що наразі всі енергетики працюють над відновленням енергопостачання. 

16:15 Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі підтвердив свій візит до Курської АЕС 27 серпнявідповідна заява опублікована на сайті агентства. За словами Гроссі, єдиний спосіб, у який МАГАТЕ може підтвердити інформацію щодо безпеки ядерного об’єкта, це коли представники агентства мають можливість самостійно оцінити те, що відбувається.

"Безпека ядерних об’єктів ні за яких обставин не повинна бути під загрозою. Це ситуація, що розвивається, і коли я завтра приїду на станцію, життєво важливо побачити ситуацію з перших рук і обговорити модальності подальших дій, які можуть знадобитися для оцінки умов ядерної безпеки та безпеки КАЕС".

15:40 Повітряний простір Польщі порушив невідомий об'єкт під час масової атаки РФзаявив оперативний командувач Збройних сил Польщі Мацей Кліщ. За його словами, ймовірно йдеться про безпілотник, пошуки якого на польській території ще тривають. Як зазначається, об’єкт залетів у Польщу о 06:43 з напрямку Червонограда на Львівщині. Кліщ додав, що об'єкт був під повним контролем і спостереженням польської армії – його були готові збити.

15:05 У Молдові після масованої атаки РФ по Україні почались перебої в енергосистеміповідомляє пресслужба оператора Moldelectrica.

14:30 У Франції продовжили термін перебування під вартою для Дуроваповідомляє Le Monde з посиланням на джерела. Зазначається, що управління по боротьбі з насильством щодо неповнолітніх видало ордер на обшук Павла Дурова в попередньому розслідуванні злочинів, починаючи від шахрайства і закінчуючи торгівлею наркотиками, кібербулінгом, організованою злочинністю, виправданням тероризму і шахрайством.

13:45 Росія планувала атакувати дронами базу НАТО в німецькому Гайленкірхені, де стоять літаки дальнього виявлення, повідомляє DPA з посиланням на розвідку Німеччини. На аеродромі Гайленкірхен базуються 14 літаків Boeing E-3A AWACS, оснащені радарами дальнього радіусу дії та датчиками, здатними виявляти повітряні й надводні цілі на великих відстанях. Такий літак здійснює польоти на висоті 9150 метрів і охоплює зону спостереження понад 300 тисяч квадратних кілометрів. У ніч на 8 серпня на півночі ФРН уперше помітили дрон. Після цього в повітряному просторі країни опинилися ще кілька БПЛА, зокрема сталося це 22 серпня. Також польоти були зафіксовані над індустріальним парком, виведеною з експлуатації АЕС і новим терміналом СПГ. Це могли бути військові безпілотники Орлан-10, спеціально розроблені для ухилення від систем виявлення, припустили у поліції. Вони переміщалися тільки вночі зі швидкістю до 100 км на годину, здійснювали маневри, вмикали і вимикали підсвічування, а також часто змінювали висоту. Органи безпеки Німеччини з'ясовують, звідки ці дрони могли бути запущені, – ймовірно, з російських кораблів у Північному і Балтійському морях або з Калінінграда.

13:20 Внаслідок російської ракетної атаки було пошкоджено два енергетичні об'єкти на Київщиніповідомили в обласній військовій адміністрації.

12:35 Сили та засоби протиповітряної оборони вразили близько 15 російських ракет і до 10 дронів, що прямували на Київповідомила Київська міська військова адміністрація. 

12:20 В результаті масштабної російської атаки є влучання в обʼєкт залізничної інфраструктури у Сумській областіповідомили в "Укрзалізниці". Пошкоджено контактну мережу та будівлі, поранено помічника машиніста.

12:00 Внаслідок російської масованої атаки певна частина українців залишилася без світла через російські удари по критичній інфраструктурі України, а інша – через превентивні заходи безпеки з боку енергетиків, пояснив радник прем’єр-міністра України, член наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко.

11:50 У Луцьку внаслідок кількох російських атак одна людина загинула, пʼять постраждали, повідомив міський голова Луцька Ігор Поліщук.

11:20 15 областей постраждали сьогодні внаслідок російської масованої атакиповідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Ціллю російських терористів знову стала енергетична інфраструктура. На жаль, є пошкодження в низці регіонів. Є поранені та загиблі.

11:15 У Запорізькій області внаслідок російської атаки спалахнула пожежа на об'єкті енергетичної інфраструктуриповідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров.

11:10 На Житомирщині під час масованої ракетної атаки постраждали житлові будинки та об'єкти критичної інфраструктури, одна людина загинула, повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

11:05 Вранці росіяни здійснили ракетний удар по Одещині, чотирьох людей поранено, внаслідок падіння уламків ракет пошкоджено приватні будинки та велика кількість автотранспорту, повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

10:40 Внаслідок російської масованої атаки на Вінниччині є влучання в обʼєкти критичної інфраструктури, вибуховою хвилею пошкоджено приватний будинок, повідомила перша заступниця голови ОДА Наталя Заболотна.
 

10:35 На Київщині внаслідок ранкової атаки пошкоджено інфраструктурні об'єкти, приватні житлові будинки в чотирьох районах, є поранений, повідомив начальник обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

10:30 Поблизу Луцька збито шахед, уламки пошкодили багатоквартирний будинок в місті; пізніше був пошкоджений ще один, повідомив Юрій Погуляйко, голова ОДА.

10:25 Вранці росіяни масовано атакували Дніпропетровську область, вибухи пролунали у Дніпровському та Криворізькому районах, одна людина загинула, повідомив голова ОВА Сергій Лисак.

10:00 Оцінка Генерального штабу ЗСУ загальних бойових втрат росіян з 24.02.22 по нині:

Зі всієї наявної на початок повномасштабного вторгнення в РФ техніки за час війни знищено:

250,2% танків (з них 1,0% за минулий тиждень),

  96,0% бойових броньованих машин (з них 0,7% за минулий тиждень),

392,6% автомобільної техніки (з них 6,9% за минулий тиждень),

566,1% артилерійських систем (з них 9,3% за минулий тиждень),

105,2% РСЗВ (з них 0,5% за минулий тиждень),

 66,6% засобів ППО (з них 0,8% за минулий тиждень),

 29,4% літаків (з них 0% за минулий тиждень),

 36,8% гелікоптерів (з них 0% за минулий тиждень).

09:30 Інтенсивність російських ракетних та авіаційних ударів по позиціях наших військ та населених пунктах (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

09:25 Інтенсивність російських атак (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

09:20 Підсумкова інформація Генерального штабу ЗСУ про минулу добу російського вторгнення:

Протягом минулої доби зафіксовано 146 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах двох ракетних ударів із застосуванням чотирьох ракет, а також 88 авіаударів, зокрема скинув 142 КАБи. Крім цього, здійснив 4335 обстрілів, з них 121 — із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Свеса, Дружба, Первомайське, Степанівка, Есмань, Студенок, Яструбине, Козача Лопань, Григорівка, Часів Яр, Торецьк, Дружба, Олександропіль, Новогродівка, Галицинівка, Українське, Ганнівка, Вугледар, Жереб’янки та Токарівка.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали вісім ударів по районах зосередження особового складу і ОВТ противника, чотири удари по засобах ППО, три — по ракетних і артилерійських системах, а також били по ворожій станції РЕБ «Житель».

На Харківському напрямку відбулося чотири ворожі атаки в районах населених пунктів Липці та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 15 штурмів противником наших позицій біля Петропавлівки, Синьківки, Колісниківки, Глушківки, Стельмахівки та у напрямку Лозової.

На Лиманському напрямку ворог атакував 21 раз. Намагався просунутись уперед неподалік семи різних населених пунктів. Основні зусилля прикладав у районі Невського, де провів дев’ять штурмів.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали сім штурмових дій російських загарбників поблизу Спірного, Верхньокам’янського, Виїмки, Білогорівки та Іванодар’ївки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували 13 разів біля Ступочок, Іванівського, Андріївки, Григорівки, Кліщіївки і, найактивніше, в районі Часового Яру.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив сім атак неподалік Неліпівки та Торецька.

На Покровському напрямку наші захисники зупинили 42 штурмові й наступальні дії у бік населених пунктів Суха Балка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Зелене поле, Миролюбівка, Калинове, Маринівка і Новогродівка. Майже половина ворожих атак відбулася у районі останнього. Також цей населений пункт піддався двом ударам некерованими авіаракетами.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 20 атак біля Карлівки, Невельського, Первомайського, Георгіївки, Михайлівки і Костянтинівки.

На Времівському напрямку, за уточненою інформацією, противник здійснив 10 штурмів наших позицій неподалік Водяного, Костянтинівки і Вугледара.

На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках окупанти активних наступальних дій вчора не проводили.

На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували наші позиції двічі. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат і відійшли. Ворог бомбардував п’ятьма КАБами район Токарівки.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Сумською областю противник з території рф активно застосовує керовані авіабомби по районах українських населених пунктів. Також російські КАБи вибухають і на території Курської області рф, де триває операція наших військ.

Українські воїни активно завдають окупантам відчутних втрат в живій силі та техніці. Виснажують бойовий потенціал ворога по всій лінії фронту та в тилу.

Загалом минулої доби втрати російських загарбників становили 1140 осіб. Також українські воїни знешкодили чотири танки, 17 бойових броньованих машин, 47 артилерійських систем, одну РСЗВ, засіб ППО, 39 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 80 автомобілів та 13 одиниць спеціальної техніки окупантів.

09:10 Ключові висновки аналізу поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни за минулу добу:

• Російські мілблогери стверджують, що російські війська нещодавно відновили втрачені позиції в Курській області на тлі повідомлень про продовження українських обстрілів у цьому районі.

• Російські військові, ймовірно, продовжують перекидати сили з менш пріоритетних ділянок фронту в Україні на лінію фронту в Курській області.

• Французька влада заарештувала засновника Telegram Павла Дурова 24 серпня, що викликало занепокоєння серед російських ультранаціоналістичних мілблогерів щодо їхньої можливості вільно висвітлювати війну в Україні. Однак ISW не бачить жодних прямих доказів того, що арешт Дурова вплине на роботу Telegram у найближчій перспективі.

• Російські мілблогери відреагували на арешт Дурова, акцентуючи увагу на тому, що російські солдати покладаються на спеціальні засоби зв'язку, зокрема Telegram, для організації операцій в Україні, і закликали російське військове командування створити адекватну офіційну систему зв'язку.

08:30 Станом на 06:00 в Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває 4 російські кораблі, які є носіями крилатих ракет "Калібр", загальний залп становить до 28 ракет, повідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

08:25 Інтенсивність російських атак на різних напрямках (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

06:45 Нічне зведення Генерального штабу ЗСУ:

Станом на 22:00 відбулося 136 бойових зіткнень. Українські захисники продовжують рішуче давати відсіч спробам противника просунутися в глибину нашої території. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку, але ворог сьогодні активізувався також на Лиманському і Курахівському напрямках.

Російські загарбники завдали одного удару трьома ракетами та 58 авіаударів, скинувши 95 КАБів. Крім цього, залучили для ураження 436 дронів-камікадзе та здійснили 3169 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку відбулося чотири ворожі штурми неподалік Вовчанська та Липців.

За наявною на цей час інформацією, українські захисники на Харківському напрямку ліквідували та поранили 76 окупантів, знищили два танки, артилерійську систему, 32 БпЛА, п’ять автомобілів та сім одиниць спеціальної техніки, також було пошкоджено дев’ять артилерійських систем та три автомобіля.

На Куп’янському напрямку ворог 13 разів атакував наші оборонні рубежі біля Петропавлівки, Синьківки, Глушківки, Колісниківки, Лозової та Стельмахівки. Одинадцять боїв завершено, два тривають.

На Лиманському напрямку впродовж дня відбулося 21 боєзіткнення. Російські загарбники здійснили штурмові дії поблизу семи різних населених пунктів. Концентрували зусилля у районах Невського і Дружелюбівки — провели в сумі 13 атак.

На Сіверському напрямку оборонці української землі відбили шість ворожих штурмів у районах Білогорівки, Спірного, Верхньокам’янського, Виїмки. Ще один бій зараз триває неподалік Іванодар’ївки.

На Краматорському напрямку точилося 12 боїв. Основні зусилля ворог прикладав у районі Часового Яру, де провів сім безуспішних штурмів.

На Торецькому напрямку росіяни сім разів атакували українські війська біля Неліпівки та Торецька. Чотири атаки зупинено, три штурми у районі Неліпівки досі тривають. Ситуація контрольована.

На Покровському напрямку, від початку цієї доби, точився 41 бій у районах восьми населених пунктів. Майже половину атак ворог сконцентрував біля Новогродівки. Сили оборони загалом на напрямку відбили вже 37 штурмів, Атаки окупантів ще тривають неподалік Воздвиженки, Новоолександрівки, Калинового і у бік Сухої Балки.

Попередньо, сьогодні на цьому напрямку було знешкоджено 254 окупанти. Також знищено дві ББМ, дві артилерійські системи, три БпЛА та 15 одиниць автотранспорту. До того ж, пошкоджено БТР, артилерійську систему, 120-мм міномет та три одиниці автотранспорту.

На Курахівському напрямку ворог 18 разів атакував наші позиції поблизу Карлівки, Невельського, Первомайського, Георгіївки, Михайлівки та Костянтинівки. Противник, активізувавшись, заплатив за це досить високу ціну — наші воїни знищили чотири та пошкодили три бойові машини піхоти. Окрім того, окупанти назавжди втратили шість автомобілів та 25 військовослужбовців. Підрахунок поранених триває.

На Времівському напрямку противник здійснив дев’ять наступальних і штурмових дій у бік Вугледара та Водяного. Один бій досі триває.

На Придніпровському напрямку ворог не мав успіху, двічі атакуючи позиції наших підрозділів.

На інших напрямках — без особливих змін.

Сьогодні варто відзначити воїнів 67-ої окремої механізованої бригади, які ефективно нищать ворога та стійко тримають оборону.

Триває операція у Курській області рф.

 
Джерело: zbruc

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+