Я Глобине
сьогодні 23 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 900.

12.08.2024 14:10
134
0
Бої за Україну тривають 900 днів

11.08.2024 р.

20:35 За минулий тиждень, з 5 по 11 серпня, за зведеннями Генштабу ЗСУ, було відбито 794 російську атаку (позаминулого тижня – 967), при цьому знищено 8010 російських військових (позаминулого – 8220): у середньому 10,1 втрат особового складу ворога за атаку (позаминулого – 8,5).

Найбільше атак було на колишньому Бахмутському напрямі, що нині включає Сіверський, Краматорський та Торецький напрямки, – 260 (позаминулого тижня було 273) та на Покровському напрямку – 236 (було 341).

19:05 12 серпня заходи обмеження споживання електроенергії застосовуватися не будутьповідомляє пресслужба "Укренерго". Енергетики закликають користуватись потужними електроприладами з 18:00 до 22:00.

18:30 ЗСУ не планують анексувати Курську областьпише AFP з посиланням на українське джерело. Як повідомляється, метою української операції є розтягнути позиції противника, завдати максимальних втрат і дестабілізувати ситуацію в Росії, "оскільки вони не в змозі захистити свій кордон".

17:55 9 серпня під час вильотів білоруської авіації не було виявлено жодних дронівповідомляє моніторинговий проєкт "Беларускі Гаюн". Зазначається, що жодних запусків ракет із винищувача Су-30 або гелікоптера Мі-24 не здійснювалося. Раніше Лукашенко заявив, що ввечері 9 серпня над Білоруссю збили "кілька цілей", які начебто залетіли з боку України.

17:10 Курська операція закладає основу для перемовин з наступником Путінавважає голова оборонного комітету Бундестагу Маркус Фабер. За його словами, український наступ проти загарбницьких військ під Курськом йде краще, ніж очікувалося.

"Прогрес показує російському населенню, що їхній диктатор нічого не контролює і що для військового керівництва це занадто. Хороша основа для мирних переговорів із наступником Путіна. І переговорів з Путіним перед Міжнародним кримінальним судом".

16:25 У ніч на 11 серпня росіяни атакували 4 балістичними ракетами KN-23 із Воронезької області та 57 ударними БпЛА типу «Shahed» із районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ РФ. Також окупанти завдали удару по місту Покровськ на Донеччині, ймовірно з реактивної артилерії.

В результаті протиповітряного бою мобільними вогневими групами Сил оборони України, авіацією, зенітними ракетними підрозділами та засобами РЕБ Повітряних сил збито 53 ворожі БпЛА у Миколаївській, Одеській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Херсонській, Київській, Запорізькій, Сумській, Рівненській та Черкаській областях.

За минулі сім днів було збито 153 із 158 (97%) запущених по Україні БПЛА.

15:30 Гарріс випереджає Трампа у трьох "хитких" американських штатахпише The New York Times з посиланням на результати опитування. Гарріс випереджає Трампа на чотири відсоткові пункти в Вісконсині, Пенсільванії та Мічигані – 50% проти 46%.

14:45 Міністерство оборони Білорусі оприлюднило фото і відео відправки військової техніки на кордон з Україною. Як зазначається, підрозділи одного з механізованих з'єднань приведені в готовність для "виконання завдань за призначенням".

14:00 Завершено процес ідентифікації жертв російського ракетного удару по Костянтинівці на Донеччині, повідомили у Донецькій облпрокуратурі. Стало відомо, що серед загиблих внаслідок удару є троє дітей.

13:25 Німеччина має бути підготовлена до потенційного військового конфлікту через 5 роківвважає командир регіонального командування "Гамбург" Міхаель Гісс. За його словами, наразі в Німеччині населення все ще далеке від сприйняття зовнішньої загрози.

"Мій внутрішній годинник як солдата цокає і каже мені, що через п'ять років ми повинні бути достатньо соціально стійкими, щоб протистояти зовнішній військовій загрозі.

Це головне загальне завдання для політики, Бундесверу, бізнесу і суспільства в широкому сенсі. Це також стосується критично важливої інфраструктури – і, зокрема, Гамбурга, який виконує функцію гавані для забезпечення функціонування Альянсу і підтримки НАТО".

12:50 У Білому домі хочуть краще зрозуміти цілі України щодо подій у Курській області РФзаявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі. Він зазначив, що дії України в Курській області не порушують обмежень США на використання американської зброї для ударів по території РФ.

"Ми підтримуємо зв’язок з нашими українськими колегами, і я утримаюся від опису того, що відбувається на місцях, поки ці переговори не завершаться і ми не отримаємо більш повне розуміння того, що вони там роблять".

12:05 Кампанія Трампа заявила, що гакери зламали її внутрішню комунікаціюпише CNN. Зазначається, що кампанія республіканського кандидата звинувачує іранський уряд в зламі. За словами речника кампанії Трампа Стівена Чунга, в новому звіті Microsoft було виявлено, що іранські гакери зламали обліковий запис "високопосадовця" президентської кампанії США в червні 2024 року, що збігається в часі з вибором Трампом кандидата на посаду віцепрезидента.

11:20 Збройні Сили України ввійшли в Бєловський район Курської області, підтвердив голова району Волобуєв.

11:10 У зв'язку із контрнаступом ЗСУ на Курському напрямку віцепрезидент з питань політики та програм аналітичного центру GLOBSEC Алена Кудзко зазначила:

"Українці докладають усіх зусиль, щоб змінити наратив про війну. До цього було відчуття, що війна стала досить передбачуваною, і з багатьох сторін війна вже сприймалася як заморожена. Здійснивши цю атаку, Україна насправді зуміла продемонструвати, що є простір для того, щоб зробити цю війну непередбачуваною, що є простір для того, щоб здивувати Росію". 

10:25 Президент Володимир Зеленський анонсував прийняття рішення, яке "зміцнить українську духовну незалежність," натякнувши на винесення на розгляд Верховної Ради законопроєкту про припинення діяльності УПЦ МП в Україні.

"Ми маємо позбавити Москву останніх можливостей обмежувати свободу українців. І рішення для цього повинні бути на сто відсотків ефективними – дійсно працюючими. Ми їх забезпечимо".

10:00 Оцінка Генерального штабу ЗСУ загальних бойових втрат росіян з 24.02.22 по нині:

Зі всієї наявної на початок повномасштабного вторгнення в РФ техніки за час війни знищено:

247,2% танків (з них 0,9% за минулий тиждень),

  94,3% бойових броньованих машин (з них 0,4% за минулий тиждень),

375,4% автомобільної техніки (з них 7,2% за минулий тиждень),

540,8% артилерійських систем (з них 10,3% за минулий тиждень),

102,6% РСЗВ (з них 0,4% за минулий тиждень),

 65,3% засобів ППО (з них 0,6% за минулий тиждень),

 29,3% літаків (з них 0,1% за минулий тиждень),

 36,8% гелікоптерів (з них 0,2% за минулий тиждень).

09:35 Інтенсивність російських ракетних та авіаційних ударів по позиціях наших військ та населених пунктах (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

09:30 Інтенсивність російських атак (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

09:2Підсумкова інформація Генерального штабу ЗСУ про минулу добу російського вторгнення:

Протягом минулої доби зафіксовано 114 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, за вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах ракетного удару однією ракетою, 73 авіаційні удари, задіявши 106 КАБів. Крім цього, здійснив 4928 обстрілів, зокрема 153 — із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Битиця, Басівка, Велика Рибиця, Козача Лопань, Сергіївка, Сіверськ, Переїзне, Дружба, Торецьк, Олександропіль, Гродівка, Мирноград, Новодонецьке, Нескучне, П’ятихатки, Новоандріївка та Білогір’я.

За минулу добу авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 21 удар по скупченнях живої сили противника, п’ять — по ворожих засобах РВіА та два — по станціях радіоелектронної боротьби.

На Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії. Тут відбулося шість бойових зіткнень. Всі — в районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу добігла десяти. Сили оборони відбили усі штурмові дії противника біля Синьківки, Берестового, Глушківки та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 17 атак окупантів в районах населених пунктів Невське, Макіївка, Терни, а також у Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку Силами оборони України зупинено сім штурмових дій поблизу Білогорівки, Спірного і Виїмки.

На Краматорському напрямку наші воїни зупинили 11 спроб противника прорвати оборону в районах Білої Гори, Іванівського та Часового Яру. Біля останнього відбулося понад 80 відсотків усіх боєзіткнень.

На Торецькому напрямку ворог здійснив десять атак неподалік населених пунктів Північне, Залізне, Дружба, Нью-Йорк та Торецьк. По Торецьку і прилеглих територіях завдав за добу дев’ять авіаударів.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 38 ворожих штурмових дій. Найбільше їх було в районах населених пунктів Желанне, Гродівка і Воздвиженка — десять, вісім та п’ять відповідно.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили ворожі атаки у районах Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки, Карлівки та Костянтинівки, де окупанти дев’ять разів намагалися прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку агресор тричі атакував українські позиції, в районі Водяного та з боку Старомихайлівки і Керменчика.

На Оріхівському напрямку відбулось одне бойове зіткнення неподалік Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку успіху не мали дві атаки росіян.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення і в тилу.

Загалом минулої доби українські воїни знешкодили понад 1220 російських загарбників. Також ворог втратив шість танків, 13 бойових броньованих машин, 58 артилерійських систем, один вертоліт, 27 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 71 автомобіль та 11 одиниць спеціальної техніки.

09:20 Вночі на Київщині внаслідок російської ракетної атаки загинули чоловік і дитина: уламки ракети впали на приватні житлові будинки у Броварському районі Київської області, повідомили в ДСНС України.

09:15 Київ уночі намагалися атакувати близько десяти ударних безпілотників типу Shahed, протиповітряна оборона збила їх усіх у повітряному просторі столиці, повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

09:10 Станом на 06:00 в Чорному морі 1 ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 4 ракет; в Азовському морі ворожі кораблі відсутні, повідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

09:05 Ключові висновки аналізу поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни за минулу добу:

• Національний антитерористичний комітет Росії 9 серпня оголосив контртерористичну операцію в Бєлгородській, Брянській і Курській областях у відповідь на українське вторгнення в Курську область. Ймовірно, Кремль вирішив оголосити контртерористичну операцію - на відміну від стану війни або воєнного стану - щоб применшити масштаби українського вторгнення в Курську область і запобігти внутрішній паніці або негативній реакції, що демонструє небажання Кремля вживати більш радикальних заходів для реагування на ситуацію.

• Путін, ймовірно, призначив Бортнікова керівником антитерористичної операції тому, що Бортніков раніше зарекомендував себе як ефективний менеджер під час криз, які загрожували внутрішній стабільності в Росії та кремлівському режиму.

• Складна система командування і управління контртерористичною операцією під керівництвом Бортнікова може знизити ефективність російської відповіді на операцію в Україні.

• Міністерство оборони Росії, схоже, покладається на поєднання російських солдатів строкової служби, які вже діють у Курській області, підрозділів Північного угруповання військ, а також підрозділів, передислокованих з менш пріоритетних прифронтових районів України, для захисту від української операції в Курській області, що, ймовірно, посилить дезорганізацію обраної Росією реакції.

• Використання російськими військами призовників і військ, які вже перебувають у Курській області, сусідніх сил, що воюють на півночі Харківської області, а також бокові передислокації по всьому театру бойових дій для захисту від українського наступу узгоджуються з низкою ймовірних способів дій Росії, які прогнозував ISW.

• Схоже, що для проведення наступальних і оборонних операцій на найбільш важливих ділянках фронту російське міноборони покладається на добірні, загартовані в боях підрозділи.

• Після прибуття додаткових призовників і більш боєздатного особового складу з прифронтових районів України російські війська, схоже, захищаються від українських атак більш адекватно.

• Геолокаційні зйомки та російські повідомлення від 10 серпня вказують на те, що українські війська в основному утримують позиції в Курській області, про які повідомлялося раніше, і просунулися дещо далі від раніше підтверджених позицій.

• Транскордонна операція України в Курській області загрожує Кремлю потенційною політичною кризою через втрати серед російських призовників, на яких Кремль все більше покладається для захисту російського державного кордону з Україною.

• Нещодавно українські сили завдали удару по російському кораблю і газовій платформі в західній частині Чорного моря.

• За повідомленнями, Іран найближчим часом доставить до Росії "сотні" балістичних ракет.

• Російський мілблогер заявив, що міністерство оборони Росії почало формувати добровольчий підрозділ ударних безпілотників "Чорний ворон" і попросив читачів пожертвувати 16 мільйонів рублів (близько $184 324) для забезпечення підрозділу безпілотниками та обладнанням.

08:45 Інтенсивність російських атак на різних напрямках (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

06:45 Нічне зведення Генерального штабу ЗСУ:

Станом на 22:00 відбулося 92 бойових зіткнення. Найгарячішою щодо ворожого наступу сьогодні залишалася ситуація на Покровському напрямку.

Протягом доби противник завдав по території України одного ракетного удару із застосуванням однієї ракети, 53 авіаційні удари (задіяв, зокрема 73 КАБи), використав для ураження 577 дронів-камікадзе. Здійснив 3439 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів.

На Харківському напрямку ворог п’ять разів атакував у районі Вовчанська. Чотири з них успішно відбиті нашими захисниками, ще одна - триває.

На Куп’янському напрямку ворог протягом дня п’ять разів безуспішно намагався просунутися неподалік Стельмахівки.

На Лиманському напрямку ворог атакував 13 разів в районах Макіївки та Невського, а також у Серебрянському лісі. Досі точиться одне боєзіткнення, ситуація контрольована, решту - наші воїни зупинили.

На Сіверському напрямку ворог впродовж дня шість разів намагався прорвати нашу оборону в районах Білогорівки, Спірного та Виїмки. Безуспішно. Зазнав втрат.

На Краматорському напрямку активність противника вилилась в дев’ять бойових зіткнень. Вісім ворожих атак в районах Часового Яру та Білої гори захлинулись. Одне боєзіткнення ще триває. Загарбники зазнають втрат.

На Торецькому напрямку наші війська теж відбивали дев’ять атак противника поблизу Північного, Торецька, Залізного та Нью-Йорка. Сім -завершились, а у районі Нью-Йорка тривають бої у двох локаціях. Ситуація контрольована.

Найбільшу активність ворог проявив сьогодні на Покровському напрямку. Усього окупанти 33 рази намагалися вклинитися в нашу оборону. Зусилля концентрує в районах Гродівки та Желанного. Окрім них, атакував поблизу ще дев’яти різних населених пунктів. Наразі, десять боєзіткнень тривають. Наші оборонці вживають заходів для недопущення просування противника вглиб української території. Ворог зазнає значних втрат - за попередньою інформацією, наші воїни знешкодили на цьому напрямку 313 окупантів, 115 з них - безповоротно. Знищено чотири бойових броньованих машини, артсистему і 17 бліндажів. Ще три гармати, броньований тягач та автомобіль значно пошкоджено.

На Курахівському напрямку ворог дев’ять разів атакував наші позиції. Найбільшу активність проявив у районах Красногорівки і Георгіївки. Усі спроби загарбників прорватись на цьому напрямку були безуспішними.

На Времівському напрямку триває бій поблизу Водяного.

На Придніпровському напрямку противник не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Два штурми агресора відбито українськими воїнами.

Сьогодні відзначаємо воїнів 47-ї окремої механізованої бригади «Мáґура», 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка і 100-ї окремої механізованої бригади, які мужньо тримають оборону на найгарячіших напрямках фронту.

 
Джерело: zbruc

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+