Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 893.

05.08.2024 11:06
106
0
Бої за Україну тривають 893 дні

04.08.2024 р.

18:55 В окупованому Луганську вибухиповідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор. Зазначається, що внаслідок ударів сталася пожежа на майданчиках машинобудівного заводу, де окупанти ремонтують та зберігають військову техніку.

18:20 Зеленський доручив дипломатам пропрацювати можливість створення коаліції країн, які збиватимуть російські ракети над українською територієюповідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми повинні працювати над технічною можливістю, щоб було застосування бойової авіації з боку сусідніх країн проти ракет, які б'ють по Україні в напрямку наших сусідів. Насамперед країн Альянсу.

Я хочу спробувати цей інструмент, щоб країни НАТО проговорили з Україною можливість такої невеликої коаліції країн-сусідів, які збиватимуть ракети ворога".

17:50 5 серпня застосування графіків погодинних відключень електроенергії не плануєтьсяповідомляє пресслужба "Укренерго". При зміні ситуації в енергосистемі енергетики повідомлять додатково.

17:05 Літаки F-16 вже виконують завдання в Українізаявив Зеленський.

"Від початку цієї війни ми говорили з партнерами про те, що необхідно закрити наше небо від російських ракет, літаків. Ми провели сотні зустрічей та перемовин, щоб зміцнити можливості нашої авіації, нашої ППО, наших Сил оборони. Ми часто чули у відповідь "це неможливо", але все ж ми зробили можливим те, що було нашою амбіцією, нашою оборонною потребою. Тепер це дійсно реальність у нашому небі.

F-16 в Україні. Ми забезпечили це.

Я пишаюсь усіма нашими хлопцями, які якісно опановують ці літаки і вже почали їх використовувати для нашої держави.

Я дякую нашій команді за цей важливий результат. Я дякую партнерам, які справді дієво допомагають із F-16, і першим державам, які акцептували наш запит про надання літаків – Данія, Нідерланди, Сполучені Штати і всі наші партнери – ми цінуємо вашу підтримку!"

16:20 Повітряні сили з початку повномасштабного вторгнення знищили понад 8000 цілей ворога, серед яких сотні літаків та вертольотів, тисячі крилатих ракет та безпілотників, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

"За два з половиною роки Повітряні сили знищили понад 8000 повітряних цілей ворога: сотні літаків та вертольотів, тисячі крилатих ракет та безпілотників. Українські пілоти здійснили понад 20 тисяч бойових вильотів, більшість – на бойове застосування авіаційних засобів ураження.

Усе це стало можливим і завдяки потужній підтримці наших західних партнерів. Дякую їм за свідому позицію у захисті миру й демократії, наших людей!

Якісно та уміло застосовуючи сучасне західне озброєння, воїни Повітряних сил проявили неабияку мужність, героїзм, професіоналізм та винахідливість".

15:35 Німеччина потребує "надійного стримувального фактора" проти Росіїзаявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, коментуючи розміщення на німецькій території американських ракет дальнього радіуса дії. За її словами, наразі країну захищають інвестиції у власну безпеку і силу.

14:50 Згідно з індексом "Біг Маку", долар в Україні має бути вдвічі дешевшимпише The Economist. Вартість бургера Біг Мак в Україні становить 118 гривень, тоді як у США він коштує 5,69 долара. Таким чином, українська валюта недооцінена на 49,5% порівняно з фактичним обмінним курсом 41,05 грн/долар. Зазначається, що за курсом купівельної спроможності гривня повинна бути на рівні 20,74 грн/долар.

14:15 В останній день липня в Україну прибули перші 10 винищувачів F-16, у перспективі їх має бути 79, пише The Economist. До кінця 2024 року Україна повинна літати на 20 винищувачах американського виробництва, решта винищувачів, обіцяні в рамках коаліції F-16 на чолі з Данією та Нідерландами, надходитимуть партіями протягом 2025 року.

13:40 Німецькі та шведські літаки перехопили російські винищувачі над Балтійським моремповідомили у Повітряних силах Німеччини. Російські літаки здійснювали політ у зв'язку з навчаннями за участю російських військових кораблів.

13:05 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба нині розпочинає своє четверте африканське турне, під час якого відвідає Малаві, Замбію та Маврикій.

12:30 Спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер під час виступу в інституті Брукінс у Вашингтоні представила план із п'яти умов, які мають забезпечити успішне економічне відновлення України.

Урядове планування реконструкції України як єдиного проєкту: Україні потрібно терміново розвинути урядове планування єдиного проєкту відновлення із підходом, відсутність координації між різними відомствами гальмує процес відновлення.

Швидке збільшення кількості готових проєктів: після створення єдиного проєкту реконструкції України потрібні будуть команди, готові підготувати проєкти для інвестування та реалізації.

Продовження антикорупційних реформ: це важливо для масштабних інвестицій і процвітання економіки.

Більше світового капіталу для інвестування в Україну: світ має виділити більше капіталу для інвестування в Україну, і страхування має вирішальне значення для залучення великих інвесторів.

Повернення українців з-за кордону: Україні потрібно підготуватися до фізичних, психологічних та соціальних потреб своїх громадян, які повертаються, а також необхідно буде залучати робочу силу стратегічно і перенавчати жінок для роботи на позиціях, які історично займали чоловіки.

11:55 Іран може завдати удару по Ізраїлю 5 серпняпише Axios з посиланням на американські та ізраїльські джерела. Зазначається, що США прогнозують потенційну атаку Ірану, яка проходитиме за тією ж схемою, що й удар 13 квітня, але потенційно буде масштабнішою.

11:20 Через негоду на ранок знеструмлено 96 населених пунктів у Київській, Сумській, Чернігівській та Запорізькій областях, повідомили в Міненерго.

11:1Сьогодні планові відключення електроенергії не застосовуватимуться, підтвердили в Міненерго.

10:4Вночі росіяни завдали удару двома зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 із повітряного простору Курської обл. – по Полтавщині, та 5 ударними БпЛА «Shahed», район пусків Приморсько-Ахтарськ РФ. Силами та засобами мобільних вогневих груп Сил оборони України та підрозділів радіоелектронної боротьби Повітряних сил збито всі п’ять БпЛА «Shahed-131/136» у Херсонській, Дніпропетровській, Кіровоградській та Запорізькій областях.

За минулі сім днів було збито 135 із 141 (96%) запущених по Україні БПЛА.

10:00 Оцінка Генерального штабу ЗСУ загальних бойових втрат росіян з 24.02.22 по нині:

Зі всієї наявної на початок повномасштабного вторгнення в РФ техніки за час війни знищено:

246,4% танків (з них 1,6% за минулий тиждень),

  93,7% бойових броньованих машин (з них 0,9% за минулий тиждень),

366,8% автомобільної техніки (з них 6,2% за минулий тиждень),

530,0% артилерійських систем (з них 8,6% за минулий тиждень),

102,2% РСЗВ (з них 0,8% за минулий тиждень),

 64,9% засобів ППО (з них 0,4% за минулий тиждень),

 29,0% літаків (з них 0% за минулий тиждень),

 36,6% гелікоптерів (з них 0% за минулий тиждень).

09:45 Інтенсивність російських ракетних та авіаційних ударів по позиціях наших військ та населених пунктах (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

09:40 Інтенсивність російських атак (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

09:3Підсумкова інформація Генерального штабу ЗСУ про минулу добу російського вторгнення:

Протягом минулої доби зафіксовано 140 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку, також ворог був активним на Торецькому та Куп’янському напрямках.

За уточненою інформацією, за вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах чотири ракетні удари із застосуванням шести ракет, а також 49 авіаударів, скинувши 62 КАБи. Крім цього, здійснив понад 5100 обстрілів, з них 106 – із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів у районах населених пунктів, зокрема, Локня й Миропілля Сумської області; Слобожанське, Липці, Ізбицьке й Глибоке Харківської області; Макіївка, Сіверськ, Дружба, Торецьк, Часів Яр, Гродівка, Зоря, Воздвиженка, Птиче, Олександропіль, Времівка, Благодатне, Урожайне Донецької області; Білогір’я, Мала Токмачка, Павлівка Запорізької області; Козацьке Херсонської області.

Вчора авіація та ракетні війська й артилерія Сил оборони завдали п’ять ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ противника, а також уразили пункт управління, п’ять засобів ППО, станцію РЛС, склад МТЗ та ще один важливий об'єкт окупантів.

На Харківському напрямку точилося шість боїв. Сили оборони відбивали штурмові дії противника поблизу Тихого, Глибокого та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку відбулося 19 бойових зіткнень, зокрема біля Синьківки, Колесниківки, Новоосинового, Глушківки, Андріївки, Берестового, Стельмахівки та Петропавлівки.

На Лиманському напрямку ворог атакував вісім разів неподалік Макіївки, Невського та Тернів.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Виїмки, Переїзного та Спірного.

На Краматорському напрямку точилося 12 боїв у районах Васюківки, Часового Яру та Андріївки.

На Торецькому напрямку відбулося 20 боєзіткнень неподалік Північного, Нью-Йорка, Торецька та Залізного.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 45 штурмових дій в районах населених пунктів Пантелеймонівка, Новоолександрівка, Воздвиженка, Желанне, Новоселівка Перша, Калинове, Межове, Карлівка, Свиридонівка, Скучне, Іванівка та Яснобродівка.

На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили 11 атак біля Красногорівки, Георгіївки, Пантелеймонівки, Костянтинівки та Парасковіївки, де противник намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку російські війська здійснили сім штурмів поблизу Водяного, Костянтинівки та Роздольного.

На Оріхівському напрямку дві ворожі наступальні дії неподалік Роботиного не мали успіху.

На Гуляйпільському й Придніпровському напрямках обстановка без особливих змін. На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Загалом минулої доби втрати російських загарбників становили 1150 осіб. Також українські воїни знешкодили п'ять танків, 17 бойових броньованих машин, 59 артилерійських систем, три РСЗВ, три засоби ППО, 41 БпЛА оперативно-тактичного рівня, дві крилаті ракети, 80 автомобілів та 11 одиниць спеціальної техніки окупантів.

09:1Станом на 06:00 в Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває один російський корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр", загальний залп становить до 4 ракет, в Азовському морі російські кораблі відсутні, повідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

09:05 Ключові висновки аналізу поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни за минулу добу:

• Як повідомляється, 2 серпня українські війська завдали ударів по чотирьох російських зенітно-ракетних комплексах С-400, системі ППО С-500 і підводному човну класу "Кіло" "Ростов-на-Дону" Чорноморського флоту Росії в окупованому Криму.

• Українські сили також провели серію успішних ударів безпілотниками по ймовірних військових цілях у Ростовській, Курській та Бєлгородській областях 3 серпня.

• За повідомленнями, Кремль планував передати хуситам в Ємені неназвані ракети та іншу військову техніку, але не передав її після дипломатичного тиску. Цей план Росії свідчить про її зростаюче військове партнерство з Іраном і припускає, що Росія, ймовірно, прагне використовувати іранських маріонеток для опосередкованої конфронтації із Заходом і впливу на процес прийняття рішень на Заході. Готовність Путіна розглянути можливість підтримки хуситів, які нападають на Ізраїль і міжнародне судноплавство, є частиною поглиблення російсько-іранського військового співробітництва і зростаючої залежності Росії від Ірану в питаннях високоточної зброї і компонентів.

• Російська влада продовжує докладати зусиль для фінансового стимулювання російської військової служби в Україні.

08:45 Інтенсивність російських атак на різних напрямках (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

06:45 Нічне зведення Генерального штабу ЗСУ:

Станом на 22:00 відбулося 102 бойові зіткнення. Українські захисники продовжують рішуче давати відсіч спробам противника просунутися в глибину нашої території, завдають йому ефективного вогневого ураження, виснажуючи по всій лінії фронту. Найбільш активно ворог наступає на Покровському напрямку.

Російські загарбники завдали по території України три удари шістьма ракетами та 49 авіаударів, скинувши 62 КАБи. Крім цього, залучили для ураження 542 дрони-камікадзе та здійснили понад 3500 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку ворог три рази атакував оборонні рубежі наших воїнів неподалік Глибокого, Тихого та Вовчанська, де наразі триває одне боєзіткнення.

На Куп’янському напрямку противник провів 14 наступальних дій в районах Синьківки, Колесниківки, Глушківки, Стельмахівки, Андріївки та Берестового. Дванадцять атак зупинено, дві продовжуються.

На Лиманському напрямку протягом доби російські загарбники атакували позиції українців поблизу Тернів, Невського та Макіївки. У результаті боєзіткнень зазнали поразки.

На Сіверському напрямку під час бойових зіткнень оборонці української землі відбивали сім ворожих атак у районах Івано-Дар'ївки, Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки. Шість боїв завершено, один досі триває.

На Краматорському напрямку противник здійснив вісім наступальних дій поблизу Васюківки, Часового Яру та Андріївки. Сили оборони відбили чотири атаки, ще чотири продовжуються.

На Торецькому напрямку росіяни 16 разів атакували українські війська біля Залізного, Торецька, Нью-Йорка та Північного. Дванадцять боєзіткнень завершено, ще чотири тривають.

На Покровському напрямку від початку цієї доби точилися 34 бої неподалік населених пунктів, зокрема, Пантелеймонівка, Воздвиженка, Іванівка, Желанне, Новоселівка Перша, Калинове, Межове та Яснобродівка. Сили оборони відбили 27 атак, сім - ще продовжуються. Ворог концентрує свої зусилля біля Желанного.

За уточненою інформацією, сьогодні на цьому напрямку було знешкоджено 179 окупантів, 66 з них – безповоротно. Також знищено одну САУ, сім БПЛА різних типів та три одиниці автотранспорту. Крім цього, пошкоджено два танки, п’ять гаубиць Д-30, чотири САУ та шість одиниць автотранспорту.

На Курахівському напрямку ворог п’ять разів атакував наші позиції поблизу Красногорівки, Георгіївки, Костянтинівки та Парасковіївки. Чотири атаки відбито, одна триває.

На Времівському напрямку противник здійснив три наступальні дії у бік Костянтинівки, Роздольного та Водяного, де наразі продовжується одне боєзіткнення.

На Оріхівському напрямку усі ворожі штурми позицій наших підрозділів поблизу Роботиного успіху не мали.

На інших напрямках ситуація особливих змін не зазнала.

Сьогодні варто відзначити воїнів 77-ої окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України, які ефективно нищать ворога, завдаючи йому вагомих втрат у живій силі та техніці.

 
Джерело: zbruc

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+