Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 886.

29.07.2024 12:34
91
0
Бої за Україну тривають 886 днів

28.07.2024 р.

19:30 План дій для досягнення миру в Україні буде готовий до кінця листопадазаявив Зеленський.

"Терпіння, підтримка і дипломатичний тиск – ось три фактори для справедливого завершення війни…

Якщо США та європейські країни збережуть єдність, це буде додатковим тиском і покаже Москві, що у неї немає жодного шансу".

18:55 29 липня планується застосовувати одну чергу відключень електроенергії з 16:00 до 23:00повідомляє пресслужба "Укренерго".

18:10 Міністр фінансів Німеччини виступає проти збільшення оборонних витратзаявив політик в інтерв’ю ARD. На думку міністра, погоджений федеральним урядом проєкт бюджету на 2025 рік не потребує кардинальних змін, до яких закликав зокрема міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

"Німеччина виконує цільовий показник НАТО – два відсотки від економічного виробництва на зовнішню безпеку. Коли за останні кілька десятиліть таке було? Ми робимо більше, ніж, наприклад, Франція й Італія".

17:35 Рейтинг схвалення Гарріс суттєво зріспише ABC News з посиланням на опитування Ipsos. Зазначається, що рейтинг схвалення віцепрезидентки Гарріс зріс до 43%, тоді як несхвально її оцінюють 42%. До виходу Байдена з президентської гонки показники Гарріс становили 35% і 46% відповідно. Натомість рейтинг схвалення Трампа за тиждень впав із 40% до 36%.

16:50 Сили оборони завдали удару по нафтобазі "Польова" у Курській областіповідомили у Генштабі. Зазначається, що нафтобаза "Польова" складається з 11 резервуарів загальним об’ємом 7000 кубічних метрів та використовується, зокрема, й для забезпечення потреб армії РФ.

16:15 Винищувачі F-16 не зможуть переломити ситуацію на полі боюпише The Washington Post. Як зазначає видання, літаків прибуде занадто мало, а російських засобів ППО, здатних їх збити, занадто багато. Перші F-16, найімовірніше, слугуватимуть лише для посилення української ППО – літаки, принаймні спочатку, навряд чи літатимуть близько до лінії фронту.

15:40 Наразі для електронних повісток відсутня нормативно-правова базазаявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

"Нині для цього відсутня нормативно-правова база. Тож юридичних підстав для цього поки що немає. Технічно розробники програми можуть зробити це в ті чи інші терміни. Але для цього має бути юридична основа. Це залежить вже не від міністерства.

Зараз, згідно з нинішньою нормативною-правовою базою, можна надсилати повістки рекомендованим листом з описом вкладення. Відповідно, це механізм, який буде застосовуватися. Про електронні повістки поки що взагалі не йдеться".

14:55 У команді Гарріс визначили кандидатів у віцепрезидентипише Bloomberg. До списку ввійшли три посадовці, які мають популярність по всій країні: сенатор штату Аризона Марк Келлі, губернатор Пенсильванії Джош Шапіро та губернатор Міннесоти Тім Волц. Як зазначає агентство, кандидати у віцепрезиденти є білими політиками-чоловіками з центристськими поглядами, які можуть допомогти Камалі Гарріс залучити донорів та виборців, що вагаються.

14:20 У Малі повстанці-туареги заявили про ліквідацію десятків вагнерівцівпише Reuters. Кілька російських військових блогерів повідомили, що щонайменше 20 осіб з групи «Вагнера» загинули в засідці поблизу алжирського кордону. За попередніми даними, загинув головний пропагандист вагнерівців Нікіта Федянін, який є автором телеграм-каналу Grey Zone.

13:35 За минулий тиждень, з 22 по 28 липня, за зведеннями Генштабу ЗСУ, було відбито 971 російську атаку (позаминулого тижня – 926), при цьому знищено 7980 російських військових (позаминулого – 7620): у середньому 8,2 втрати особового складу ворога за атаку (позаминулого – теж 8,2).

Найбільше атак було на колишньому Бахмутському напрямі, що нині включає Сіверський, Краматорський та Торецький напрямки, – 250 (позаминулого тижня було 249) та на Покровському напрямку – 270 (було 237).

12:55 Щоденний рапорт розвідки міністерства оборони Великої Британії:

• За повідомленнями російських ЗМІ, керівника «Військово-будівельної компанії» міністерства оборони Росії Бєлкова заарештували за звинуваченням у корупції, пов'язаній із закупівельною діяльністю. Військово-будівельна компанія була створена у 2019 році спеціально для досягнення ефективності, а тодішній міністр оборони Шойґу високо оцінив «особливий режим внутрішнього та зовнішнього аудиту», який компанія принесе в оборону. Насправді ж цілком ймовірно, що компанія використовувалася корумпованими чиновниками для отримання ренти.

• Окремо 23 липня 2024 року суд у Ростові-на-Дону засудив колишнього директора заводу тактичних ракет «Звезда-Стрела» до тюремного ув'язнення за розкрадання та зростання цін.

• Корупція є ендемічною для російської оборонної промисловості. У 2007 році аудит, проведений за дорученням тодішнього міністра оборони Іванова, виявив, що 70% бюджетних коштів міністерства оборони використовувалися не за призначенням. Частково Кремль мириться з цією корупцією, але з початком війни в Україні посилилися репресії проти тих, хто не має достатнього політичного захисту.

11:35 На сьогодні заплановано, що графіки погодинних відключень будуть застосовуватись лише в години пікового споживання – з 18:00 до 22:00, підтвердили в Міненерго. Обмеження діятимуть в обсязі однієї черги.

11:00 Протягом минулої доби російські війська із різних видів озброєння (міномети, танки, артилерія, РСЗВ, БПЛА, тактична авіація) обстріляли 114 населених пунктів на території 11 областей України, підтверджено ураження 145 об’єктів інфраструктури. За попередньою інформацією, є загиблі та поранені серед цивільного населення, кількість жертв уточнюється.

10:35 В Україні понад 75% поранених військовослужбовців повертаються до служби після реабілітаціїзаявила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова, зазначивши, що високий відсоток якісної реабілітації та повернення в стрій відзначають як західні партнери, так і країни, які ніколи не мали такого досвіду війни, як в Україні.

10:20 Ізраїльська авіація завдала ударів по об'єктах угруповання "Хезболла" у семи населених пунктів Лівану, повідомляє Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

09:55 Оцінка Генерального штабу ЗСУ загальних бойових втрат росіян з 24.02.22 по нині:

Зі всієї наявної на початок повномасштабного вторгнення в РФ техніки за час війни знищено:

244,5% танків (з них 2,0% за минулий тиждень),

  92,8% бойових броньованих машин (з них 0,7% за минулий тиждень),

359,5% автомобільної техніки (з них 7,2% за минулий тиждень),

519,0% артилерійських систем (з них 9,7% за минулий тиждень),

101,2% РСЗВ (з них 0,4% за минулий тиждень),

 64,5% засобів ППО (з них 0,5% за минулий тиждень),

 29,0% літаків (з них 0% за минулий тиждень),

 36,6% гелікоптерів (з них 0% за минулий тиждень).

09:40 Інтенсивність російських ракетних та авіаційних ударів по позиціях наших військ та населених пунктах (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

09:35 Інтенсивність російських атак (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

09:3Підсумкова інформація Генерального штабу ЗСУ про минулу добу російського вторгнення:

Протягом минулої доби зафіксовано 129 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетні удари із застосуванням двох ракет, а також 74 авіаудари, зокрема скинув 101 КАБ. Крім цього, здійснив 4883 обстріли, з них 129 – із реактивних систем залпового вогню.

Противник завдавав авіаційних ударів у районах населених пунктів Липці, Глибоке, Слобожанське, Малі Проходи, Дементіївка, Борщова, Тернова Вовчанськ, Петропавлівка Харківської області; Лиман, Торське, Дружба, Торецьк, Нью-Йорк, Іванівка, Лисичне, Мирноград, Гродівка, Олександропіль, Костянтинівка, Курахове, Галицинівка, Водяне, Урожайне, Новодарівка Донецької області; Гуляйполе, Мала Токмачка, Кам’янське, П’ятихатки Запорізької області; Бургунка Херсонської області.

Минулої доби авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 15 ударів по районах зосередження особового складу противника, також уразили артилерійську систему, радіолокаційну станцію та два засоби ППО.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні (штурмові) дії, загалом відбулося дев’ять бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Глибоке, Тихе та Вовчанськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу склала три. Сили оборони відбивали атаки ворога в районі Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 14 атак противника в районах Новосергіївки Харківської області, Макіївки, Невського Луганської області; Тернів Донецької області.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито вісім атак в районах населених пунктів Верхньокам’янське та Спірне.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили шість спроб противника прорвати оборону наших захисників в районах Іванівського та Андріївки Донецької області.

Ворог 28 разів намагався вклинитися в нашу оборону на Торецькому напрямку в районах населених пунктів Північне, Торецьк, Нью-Йорк та Залізне.

На Покровському напрямку нашими захисниками відбито 29 атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Веселе, Сергіївка, Яснобродівка, Воздвиженка, Тимофіївка, Новоселівка Перша та Калинове, де ворог намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка та Парасковіївка, де ворог 18 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку противник здійснив сім безуспішних спроб прорвати оборону наших військ у напрямку населених пунктів Костянтинівка та Роздольне Донецької області.

На Оріхівському напрямку відбулось чотири бойових зіткнення в районі Малої Токмачки та Новоандріївки Запорізької області.

На Придніпровському напрямку ворог намагається атакувати наші позиції в острівній зоні. Протягом минулої доби здійснив три невдалі атаки на позиції Сил оборони.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями, противник зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Загалом минулої доби втрати російських загарбників становили 1180 осіб. Також українські воїни знешкодили 13 танків, 21 бойову броньовану машину, 51 артилерійську систему, дві РСЗВ, засіб ППО, 30 БпЛА оперативно-тактичного рівня, дві крилаті ракети та 72 автомобілі окупантів.

09:20 Вночі росіяни атакували керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору над акваторією Чорного моря та 8 ударними БпЛА «Shahed» із мису Чауда (ТОТ українського Криму). Збито КАР Х-59 та сім БпЛА «Shahed-131/136» (88%). Майже всі повітряні цілі знищено на Одещині.

За минулі сім днів було збито 83 із 104 (80%) запущених по Україні БПЛА.

09:15 Станом на 06:00 в Чорному морі 1 ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 4 ракет; в Азовському морі ворожі кораблі відсутніповідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

09:10 Ключові висновки аналізу поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни за минулу добу:

• Як повідомляється, в ніч з 26 на 27 липня українські війська здійснили успішні удари безпілотниками по нафтопереробному заводу та російських військових аеродромах у Саратовській, Рязанській та Мурманській областях.

• Росія продовжує поглиблювати двосторонні відносини з Іраном і Північною Кореєю в обмін на надання летальної допомоги для використання російськими військовими в Україні.

• Українські війська нещодавно відновили позиції поблизу Торецька та нещодавно просунулися у Вовчанську, а російські війська нещодавно просунулися на захід і південний захід від Донецька.

• Російський уряд продовжує використовувати програму «Час героїв» для інтеграції російських ветеранів у суспільство.

08:45 Інтенсивність російських атак на різних напрямках (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

06:45 Нічне зведення Генерального штабу ЗСУ:

Сили оборони продовжують відбивати збройну агресію рф.

Станом на 22:00 відбулося 96 бойових зіткнень, противник завдав один ракетний удар із застосуванням однієї ракети, 63 авіаційні удари із застосуванням 88 КАБів, більше 500 ударів дронами-камікадзе та здійснив понад 3,5 тисячі обстрілів позицій наших військ і населених пунктів із використанням різних типів озброєння.

На Харківському напрямку відбулося шість бойових зіткнень. Відбито п’ять атак російських окупантів у районах Глибокого, Тихого та Вовчанська. Ще один бій триває поблизу Вовчанська. Ситуація контрольована. Орієнтовні втрати ворожих військ на даний час склали 117 військовослужбовців вбитими та пораненими, знищено п’ять артилерійських систем, бойову броньовану машину, дев’ять одиниць автомобільної, одну одиницю спеціальної техніки, також знищено сім БпЛА. Зазнали пошкоджень вісім артилерійських систем, вісім одиниць автомобільної та одна одиниця спеціальної техніки.

На Куп’янському напрямку противник один раз намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій поблизу Синьківки.

14 разів ворог атакував на Лиманському напрямку, намагався просунутися в напрямку населених пунктів Макіївка, Невське, Терни та Новосергіївка. Противник успіху не мав, втрат наших позицій не допущено.

На Сіверському напрямку впродовж дня наші захисники відбили шість штурмових дій ворога в районах Верхньокам’янського та Спірного.

На Краматорському напрямку мали місце два бойових зіткнення. Активність окупанти проявляли в районі Іванівського та Андріївки, проте всі спроби ворога покращити своє становище були безуспішними.

Агресор 15 разів намагався вклинитися в нашу оборону на Торецькому напрямку. Від початку доби, окупанти в районах населених пунктів Північне, Торецьк, Нью-Йорк та Залізне 13 разів отримали жорстку відсіч від наших захисників. Дві атаки ще триває.

Інтенсивно атакує ворог українських захисників на Покровському напрямку. Тут впродовж дня агресор здійснив 27 штурмових та наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів зберігається в районі Новоолександрівки, Веселого, Сергіївки, Яснобродівки та Калинового. Загалом 17 атак на напрямку українські захисники вже відбили, ще 10 боєзіткнень тривають. Ситуація складна, проте контрольована Силами оборони. Наші воїни докладають зусиль для недопущення просування противника в глибину української території. За наявною на цей час інформацією, сьогодні втрати агресора на даному напрямку склали 248 осіб вбитими та пораненими. Знищено три танки, дві артилерійські системи, шість автомобілів та шість бойових броньованих машин, одну одиницю спеціальної техніки. Окрім того, п’ять танків, три автомобілі, чотири ББМ і одна ворожа гармата були пошкоджені.

На Курахівському напрямку на цей час доби нараховується 14 бойових зіткнень. Загарбники зберігають високу активність, намагаючись просунутися в районах населених пунктів Красногорівка та Георгіївка. Підрозділи Сил оборони відбили 10 атак противника, чотири атаки тривають досі.

На Времівському напрямку відбулося шість боєзіткнень. П’ять ворожих штурмів захлинулися в районах Костянтинівки та Роздольного. Ще один бій триває. Ситуація контрольована Силами оборони України.

На Оріхівському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала, три безуспішні атаки ворога відбито нашими оборонцями протягом дня.

На Придніпровському напрямку наші воїни два рази давали жорстку відсіч російським загарбникам.

Сьогодні за ефективну бойову роботу слід відзначити воїнів 95-ої окремої десантно-штурмової Поліської бригади. Справжні захисники країни: сильні, мужні та сміливі.

 
Джерело: zbruc

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+