Я Глобине
сьогодні 23 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 413.

13.04.2023 13:02
373
0
Бої за Україну тривають 413 днів

12.04.2023 р.

У Скадовську російських військових розміщують у школах та змушують викладачів продовжувати освітній процес. Росіяни завдали 19 авіаударів та понад 10 обстрілів з РСЗВ по території України. На чотирьох напрямках, де ворог продовжує наступати, українські військові відбили понад 30 атак.

Звідки атакували

Російські окупанти обстріляли селище Дворічна на Харківщині, де загинули двоє цивільних. Росіяни знову вдарили артилерією по Нікополю. Пошкоджено 13 будинків, а також є поранені. Загалом протягом середи ворог завдав 19 авіаційних ударів, здійснив понад 10 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та інфраструктурі населених пунктів.

Росія продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом середи було відбито 34 атаки ворога.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки. На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, тривають жорстокі бої. Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі північніше Хромового та біля Богданівки.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, успіху не мав. Найзапекліші бої на зазначеній ділянці фронту тривають за Мар’їнку, де було відбито 14 ворожих атак.

Російські окупанти продовжують використовувати навчальні заклади тимчасово захоплених територій у власних цілях, облаштовують в них свої військові об’єкти, прикриваючись «живим щитом» - школярами та викладацьким складом. Так, в місто Скадовськ Херсонської області, впродовж останніх днів, прибули підрозділи російських окупаційних військ з числа мобілізованих. Особовий склад розміщують у будівлях освітніх закладів. При цьому окупанти примушують викладацький склад продовжувати освітній процес з обов’язковим відвідуванням занять дітьми.

Втрати російських окупантів

Станом на ранок 12 квітня втрати Росії серед особового складу становлять​ понад 180 050 осіб військових. Також було знищено:

  • танків – 3 646 (+2);
  • бойових броньованих машин (ББМ) – 7 043 (+5);
  • артилерійських систем – 2770 (+5);
  • реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) – 535 (+0);
  • засобів протиповітряної оборони – 282 (+0);
  • літаків – 307 (+0);
  • гелікоптерів – 293 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня – 2 334 (+2);
  • крилатих ракет – 911 (+0);
  • катерів/кораблів – 18 (+0);
  • автомобільної техніки і цистерн з паливом – 5 630 (+10);
  • спеціальної техніки – 319 (+3).

 

Джерело: zaxid.net

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+