Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 379.

10.03.2023 11:53
380
0
Бої за Україну тривають 379 днів

09.03.2023 р.

На Львівщині ворожа ракета поцілила у житлові будинки, відомо про п’ятьох загиблих, а у Херсоні російська ракета влучила у зупинку, є жертви. Росіяни під час чергової масованої атаки випустили по Україні 81 ракету, влучивши у об’єкти критичної інфраструктури у Івано-Франківській, Кіровоградській, Одеській, Житомирській, Київській, Харківській та Запорізькій областях.

Звідки атакували

Росія здійснила чергову масовану атаку, випустивши по території України 81 ракету та вісім ударних безпілотників Shahed. Сили протиповітряної оборони збили 42 ракети, а також чотири безпілотники.

На Львівщині ворожа ракета поцілила у житлові будинки у Золочівському районі, відомо про п’ятьох загиблих. На головному фото статті рятувальники розбирають завали зруйнованих будинків. У Херсоні зафіксували влучання по центральній частині міста. Одна з ракет влучила в зупинку громадського транспорту, загинуло троє людей.

У Івано-Франківській, Кіровоградській, Одеській та Житомирській областях ворожі ракети влучили в енергетичні обʼєкти. На Київщині, Харківщині та на Запоріжжі російські ракети також поцілили у інфраструктурні об’єкти. Унаслідок масованої атаки у кількох областях запровадили графіки відключення світла.

 

Ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками та ракетами, за попередніми даними, одна людина загинула, ще двоє поранені. Обстріли також були зафіксовані на Сумщині та у Вінницькій області.

Росія продовжує наступати на п’яти напрямках, зокрема на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Втрати російських окупантів

Станом на ранок 9 березня втрати Росії серед особового складу становлять​ понад 156 120 осіб військових. Також було знищено:

  • танків – 3 441 (+5);
  • бойових броньованих машин (ББМ) – 6 736 (+13);
  • артилерійських систем – 2 465 (+2);
  • реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) – 488 (+0);
  • засобів протиповітряної оборони – 254 (+1);
  • літаків – 303 (+0);
  • гелікоптерів – 289 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня – 2 098 (+0);
  • крилатих ракет – 873 (+0);
  • катерів/кораблів – 18 (+0);
  • автомобільної техніки і цистерн з паливом – 5 331 (+1);
  • спеціальної техніки – 237 (+1).

 

Джерело: zaxid.net

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+