Я Глобине
сьогодні 23 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 351.

10.02.2023 14:10
406
0
Бої за Україну тривають 351 день

09.02.2023 р.

23:00 ЗСУ завдали удару по Бердянському аеродрому, внаслідок чого було знищено понад 100 окупантів, постраждали склад з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами та радіолокаційна станція, повідомили у Бердянській міській військовій адміністрації.

22:00 Окремий загін спеціального призначення НГУ "Азов" розширився до бригади.

21:00 За оцінками ВООЗ, чверть населення України може страждати від розладу психічного здоров'я через російську агресію, яка триває вже рік.

20:00 Авіація Сил оборони України протягом поточної доби завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Кількість загиблих внаслідок вибуху газового балона на території колишнього заводу у Дарницькому районі Києва зросла до 4 осіб.

19:00 Протягом доби противник завдав 41 авіаційного та 3 ракетних ударів, 2 з яких по цивільній інфраструктурі міста Краматорська Донецької області. Також здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню, зокрема з цивільної інфраструктури Донецької та Херсонської областей, повідомляє Генштаб ЗСУ.

18:00 Двоє людей загинули внаслідок вибуху газового балона на території колишнього заводу у Дарницькому районі Києва, ще чотирьох вдалося дістати з-під завалів, повідомляє прес-служба Київської міської військової адміністрації.

17:00 Російські окупанти вкотре обстріляли Херсон. Вони вдарили по п'ятиповерхівці, через що почалася пожежа — одна квартира вигоріла вщент.

16:00 Президент Володимир Зеленський, перебуваючи в ЄС, заявив, що вже є певні позитивні рішення щодо передачі Україні західних винищувачів, але Росії про них знати не слід.

15:00 Питання далекобійної зброї та винищувачів для України вирішене, — заявив голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

Він також додав, що у Європарламенті Зеленський детально зупинився на санкціях проти Росатома, і більшість підтримує антиросійські санкції, а також трибунал над російськими злочинцями. Питання використання заморожених активів росіян в інтересах України також на порядку денному.

14:00 Під час тривоги у Запоріжжі чули вибухи, — влада повідомила, що це відлуння із сусідньої громади, у самому обласному центрі все спокійно.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес відкинув можливість швидкого надання винищувачів Україні. За його словами, це може зайняти місяці.

13:00 Президентка Європарламенту Роберта Метсола закликала країни ЄС якомога швидше надати Україні далекобійні системи і бойові літаки.

На сьогодні до "Гвардії наступу" через сайт подали заявки 10,5 тисяч осіб, через ЦНАП – 6,5 тисяч. Середній вік кандидатів – 33 роки, найстаршому – 69 років. Уже зареєструвалося 600 дівчат, вони зможуть працювати і в медичних, і в логістичних підрозділах, і розвідувальних бригадах.

12:00 Президент України Володимир Зеленський прибув до Європейського парламенту у Брюсселі.

Вчора ворог здійснив ракетний удар по промисловій будівлі філії Ірванцівського торфозаводу ДП "Чернігівторф" в селі Кути Другі Новгород-Сіверського району Чернігівщини, — розбір завалів завершено, 2 особи загинули та ще 2 двоє травмовані.

Укренерго: через зниження температури дефіцит потужності в Україні зберігається, найбільше – у вечірні години. В Одесі та Одеському районі ситуація покращується, поступово подаються більші обсяги електроенергії. Ліміти споживання не доводились до Харківської, Херсонської, Хмельницької областей, де сьогодні заплановано проведення вимірів фактичного споживання. Обмеження споживання в цих областях не застосовуватимуться.

11:00 Під час наступу російські окупанти можуть спробувати висадити десант на півночі з Білорусі або на півдні з Чорного моря, але це буде самогубством, вважає представник ГУР Юсов.

Понад 20 генералів росії було ліквідовано з початку війни в Україні, пише видання Nikkei з посиланням на дані японської розвідки.

10:00 ПВК "Вагнер" офіційно припинила набір ув'язнених, — раніше журналісти повідомляти про проблеми в організації.

В Мелітополі залишилось від 50 до 60 тисяч мешканців, що складає приблизно 30% від кількості населення до повномасштабного вторгнення рф, — мер Іван Федоров.

09:00 росія за минулу добу втратила багато засобів ППО, безпілотників та орієнтовно більше 900 окупантів:

Втрати росії в Україні 09.02.2023
Втрати росії в Україні 09.02.2023

08:00 Вночі ворог обстріляв Нікополь, є загиблий. Також вибухи чули в Дніпрі і Краматорську.

Влада сусідньої Брянської області росії заявила, що Україна нібито атакувала вночі безпілотниками і сили ППО рф збили дев'ять БпЛА.

06:35 Генштаб ЗСУ: противник, намагаючись взяти під повний контроль Донецьку та Луганську області, продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках в районах Кремінна, Бахмут, Авдіївка, Опитне, Мар’їнка і Вугледар. Активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по позиціях наших військ.

3:00 Наступна зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться наступного тижня, а учасники мають намір обговорити "найбільш термінові потреби України", кажуть у Пентагоні.

1:00 Зеленський після зустрічі з прем'єром Британії заявив, що було узгоджено новий пакет допомоги, який включає велику кількість броньованої техніки, далекобійної зброї, а також навчання українських пілотів.

00:00 Парламент Швеції схвалив новий пакет військової допомоги на $400 мільйонів, що включає БМП CV90, гранатомети NLAW та інше озброєння та обладнання

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+