Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 350.

09.02.2023 12:23
352
0
Бої за Україну тривають 350 днів

08.02.2023 р.

23:00 Польща, Литва, Латвія та Естонія звернулися до керівництва Європейського союзу та закликали прискорити розробку механізму передачі заморожених активів рф для відновлення України.

22:00 Лондон та Київ мають намір виступити організаторами Конференції з відновлення України, проведення якої намічено на червень, йдеться у спільній британсько-українській декларації.

21:00 Парламент Швеції схвалив військову допомогу Україні понад $400 млн.

20:00 Країни Заходу можуть передати Україні перший батальйон танків Leopard 2 у складі приблизно 31 одиниці до квітня чи травня цього року, заявив голова Міноборони ФРН Борис Пісторіус.

19:00 Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 21 удару по районах зосередження особового складу та військової техніки російських окупантів та 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

18:00 У Лондоні розглядають варіант із постачанням британських винищувачів Україні, повідомляє в середу The Wall Street Journal з посиланням на неназваного представника уряду Британії.

17:00 У Києві демонтували пам'ятник радянському льотчику Валерію Чкалову. У КМДА також заявили, що пам'ятник радянському генералу Миколі Ватутіну у Маріїнському парку буде демонтовано 9 лютого.

16:00 Слідство у справі про збитий МН17 призупинено. "Ми зустрічаємося з вами сьогодні, щоб розповісти вам, можливо, востаннє про кримінальне розслідування збитого рейсу МН17… Розслідування зараз досягло своєї межі. Все було вичерпано. Тому розслідування призупинено. Наразі встановлені факти не достатні для переслідування нових підозрюваних" , — заявила заступник генерального прокурора Нідерландів Дігна ван Бутзелар.

У тимчасово окупованому Мелітополі спостерігається концентрація російських військ через прибуття нових мобілізованих та підрозділів ПВК "Вагнер", повідомив мер міста Іван Федоров.

15:00 Президент Володимир Зеленський сьогодні знаходиться в Британії, а вже завтра планує виступ на засіданні Європейського парламенту в Брюсселі та ряд зустрічей з європейськими лідерами.

Окупанти обстріляли Нью-Йорк на Донеччині, повністю зруйновано сходові прольоти між 9 і 6 поверхами, пробита стіна, у більшості квартир вибито шибки. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Зросла кількість постраждалих внаслідок обстрілів Харківщини, — у Вовчанську постраждав ще 10-річний хлопчик та 47-річна жінка, у Чугуївському районі зафіксовано вже п'ятьох постраждалих.

14:00 Президент Володимир Зеленський прибув на Даунінг-стріт у Лондоні для переговорів із британським прем'єр-міністром Ріші Сунаком.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба стверджує, що сьогоднішній день має стати дуже корисним для нашої країни та її захисників.

13:00 Ворог обстріляв Вовчанськ та село Варварівка Чугуївського району Харківщини, постраждало двоє цивільних та співробітник Обленерго, — голова ОВА Олег Синєгубов.

Також він коментує чутки про можливий наступ на Харків: "Ми чуємо інформацію про спроби повторного наступу на місто Харків, на населені пункти Харківської області. Ми до цього готові".

12:00 На Дніпропетровщині вибухи, — попередньо ППО працює по дрону.

Ватажок бойовиків "ЛНР" пасічник заявив, що на лінії зіткнення в Луганській області ситуація дуже складна і ЗСУ накопичили сили для контрнаступу.

У росії в Чорному морі нема жодного ракетоносія через шторм.

11:00 Володимир Зеленський сьогодні їде до Британії для зустрічі з прем'єром Ріші Сунаком та візиту до українських військових, що знаходяться там на навчанні, — пише Sky News. Це буде другий візит за кордон українського президента з початку вторгнення.

Ліміти споживання не застосовуються в Запорізькій, Донецькій та Миколаївській областях, на Одещині аварійні відключення, в решті регіонів діють ліміти, — "Укренерго".

10:00 Новий наступ російських військ може розпочатися у Харківській чи Запорізькій областях, вважає секретар РНБО Олексій Данілов.

СБУ викрила та затримала російського агента, який скерував ракетний удар по Харкову 5 лютого.

09:00 Генштаб ЗСУ опублікував свіжі втрати росії в Україні:

Втрати росії в Україні 08.02.2023
Втрати росії в Україні 08.02.2023

08:00 Вночі ворог обстріляв центральний парк Горького в Харкові. Також було влучення у промислове підприємство.

07:00 Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках в районах Кремінна, Бахмут, Авдіївка, Опитне, Мар’їнка і Вугледар. Зазнає значних втрат. Особливо у живій силі. За минулу добу ЗСУ знищили російський штурмовик СУ-25, вертоліт Мі-24 та 2 ворожі БПЛА типу "Орлан".

06:00 Байден: "Ми об’єднали НАТО і збудували глобальну коаліцію. Ми вистояли проти агресії путіна. Ми стоїмо з народом України. Ми будемо стояти з українцями стільки, скільки буде потрібно".

росія хоче посилитися в бідних країнах Африки, щоб з їхньої території протистояти західним державам, — так в Financial Times пояснюють нове турне лаврова.

Найближчим часом Польща скерує в Україну третій пакет обладнання, необхідного для відновлення енергетичного сектора, — заступник міністра закордонних справ Польщі Пьотр Вавжик.

3:00 Польща відправить Україні новий пакет допомоги на відновлення енергетичної інфраструктури вже "найближчими днями", каже заступник глави МЗС країни Пьотр Вавжик.

00:00 У Харкові пролунала серія вибухів. Мер Ігор Терехов повідомив, що зафіксовано шість прильотів, після одного з яких почалася пожежа

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+