Я Глобине
сьогодні 23 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 321.

11.01.2023 12:15
368
0

10.01.2023 р.

23:00 Окупаційні війська завдають ударів по Харківській області і Харкову, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

22:00 Канада закуповує у США національний удосконалений зенітно-ракетний комплекс (NASAMS) для передачі Україні, повідомила міністр оборони Канади Аніта Ананд.

21:00 У районі Соледара продовжуються важкі бої, ворог не зважає на втрати і продовжує штурмувати, повідомляє заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

20:00 Військові рф завдали ще одного ракетного удару по Костянтинівці, без жертв, повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

19:00 Українські військові повинні почати тренування з ПРО Patriot у США вже наступного тижня, повідомили CNN два американські чиновники.

18:00 Країни G7 планують запровадити одразу дві стелі цін на нафтопродукти з росії, повідомляє Reuters. Починаючи з лютого може бути введений варіант для продуктів, що торгуються з премією до сирої нафти, а інший для тих продуктів, які торгуються зі знижкою.

17:00 З початку повномасштабної агресії рф Служба безпеки України викрила понад 600 російських агентів та шпигунів, які проводили розвідувально-підривну діяльність проти України.

16:00 Окупанти знову вдарили по Херсону. Ворожий снаряд прилетів просто у двір багатоквартирного будинку. Поранено одного мирного жителя.

15:00 У напрямку Кремінної продовжуються важкі бої, але успіх там на боці ЗСУ. Біля Сватового росіяни намагалися безуспішно контратакувати – бої там ідуть на відстані 40 метрів однієї сторони від іншої, розповів в ефірі телемарафону голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

13:00 У Соледарі на Донеччині зараз найскладніша ситуація, враховуючи весь східний фронт. Українські військові працюють на максимальне виснаження противника, заявив в ефірі телемарафону речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

12:00 путін не попереджав главу Китаю Сі Цзіньпіна про свої наміри напасти на Україну, пише Financial Times. Зазначимо, багато аналітиків були впевнені у зворотному, зазначаючи, що, ймовірно, путін отримав добро на "бліцкриг".

11:00 росія готується до великого наступу? стало відомо, який напрямок може стати найгарячішим.

10:00 Співробітники СБУ затримали російського агента, який наводив ракети на ТЕС у Дніпрі і "полював" за місцевими системами протиповітряної оборони. Найцікавіше в цьому кейсі те, що людина працювала на ГРУ — головне управлення генштабу збройних сил рф.

На Дніпропетровщині чоловік працював у місцевій фармацевтичній компанії, під час поставок яких і збирав необхідні розвіддані. Зокрема зрадник передавав росіянам дані про об'єкти енергетичної інфраструктури, а також звітував про наслідки їхніх ударів — зокрема по Придніпровській ТЕС.

СБУ затримала в Дніпрі агента ГРУ рф
Момент затримання навідника

У росії відмовляються публікувати у відкритому доступі списки загиблих у Макіївці російських мобілізованих. Вочевидь, справжня кількість "двохсотих" разюче відрізняється від офіційно оголошеної статистики. Хоча, звісно ж, російські воєнкоми озвучують інші причини.

09:00 Генштаб ЗСУ опублікував нове зведення втрат російських окупантів за останню добу. Цікаво, що у сьогоднішній статистиці є навіть знищений корабель супротивника!

08:00 Росіяни вночі обстріляли житлові квартали Херсона. Як виявилося, деякі снаряди влучили у багатоповерхівку. Про постраждалих чи загиблих інформації поки немає. Місцеві пабліки публікують фотографії наслідків прильоту.

Херсон обстріл 10.01.2023
Наслідки обстрілу Херсона 10.01.2023

В Антрациті Луганської області окупанти переобладнали пологовий будинок під черговий польовий госпіталь. Вагітних жінок не просто "потіснили", а й переправили в інші міста на тимчасово непідконтрольній Києву території.

07:00 Ворог наступає на трьох напрямках на Донбасі та зазнає втрат під Херсоном – Генштаб.

06:30 Більшість українців, які були змушені виїхати до Польщі, рятуючись від війни, хочуть повернутись додому – посол Зварич.

06:14 Японія та Франція допоможуть Україні впоратися з наслідками вторгнення рф — Макрон.

05:42 Пригожин використовує повідомлення про штурм Соледара для зміцнення репутації Вагнера, — ISW.

05:00 Надання Україні додаткової військової допомоги, включаючи BMP Bradley, може змінити динаміку військових дій – Держдеп США.

04.00 У Пентагоні не підтвердили заяви росії про удари по казармах ЗСУ в Краматорську.

3:00 У США не бачать ознак того, що Білорусь готується вступити у війну проти України, попри проведення спільних навчань із росіянами

1:30 Франція та Польща посилюють тиск на Німеччину з метою розпочати постачання Україні танків Leopard 2

00:00 У місті Шебекіно (Білгородська область росії) пролунали вибухи.

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+