Я Глобине
сьогодні 23 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 274.

25.11.2022 18:05
409
0

24.11.2022 р.

21:30 Кількість жертв ракетного удару по Київщині (Вишгород) збільшилась до семи. 

Обстріл Вишгорода 23 листопада
Фото: Євгеній Завгородній

19:00 Тактика "Вагнера": як досягають результатів зеки із тритижневою підготовкою та як їх б'ють, розповів журналіст Юрій Бутусов.

18:00 Сірий Орел для України: американські сенатори вимагають передати ЗСУ безпілотники Gray Eagle – чим вони важливі.

17:00 Російська ФСБ вбила "українських диверсантів" — це виявилися невинні фанати гри S.T.A.L.K.E.R.

16:00 З російського полону повернулися ще 50 українських воїнів. Це 20 нацгвардійців, 12 хлопців з ВМС, 10 бійців ЗСУ, 6 — ДПСУ, 2 з ТРо. Серед них двоє офіцерів і 48 рядових та сержантів. "Важливо, що нам вдалося повернути 19 оборонців Маріуполя, 12 з яких були евакуйовані з "Азовсталі", а також 15 полонених з ЧАЕС та 7 з острова Зміїний", — написав глава ОП Андрій Єрмак.

15:00 Уточнено кількість жертв нового масованого удару по Україні — внаслідок атаки росіян 23 листопада 10 людей загинули, 55 постраждали, повідомив речник ДСНС, полковник служби цивільного захисту Олександр Хорунжий під час брифінгу.

14:00 Україна та росія днями вели переговори в ОАЕ — ЗМІ дізналися, про що домовлялися.

13:00 ЗСУ поширили термінове звернення до народу Республіки Білорусь. "Спецслужби рф готують провокації на вашій території, ціллю їх терактів можуть бути об’єкти критичної інфраструктури, зокрема – АЕС "Островець", – йдеться в зверненні. У ГШ ЗСУ заявили, що росія намагається втягнути РБ у війну з Україною "будь-якими шляхами".

12:00 росія готується до нового масованого удару по Україні: стало відомо, коли на нього чекати.

11:00 Замість ядерної: росія може застосувати в Україні "тиху" зброю масового враження.

10:00 Через проблеми в енергосистемі 81 потяг сильно запізнюється — максимальна затримка становить понад 12 годин. Але пасажирам, які пропустили потяг через надзвичайну ситуацію варто знати — їх посадять на наступний.

Потяги запізнюються перелік

09:00 Більшість країн ЄС підтримали пропозицію щодо запровадження стелі цін на нафту з росії на рівні $65-70 за барель, але Польща наполягає на $30, пише Politico.

У Кривому Розі завершили рятувальну операцію у знеструмлених шахтах. З-під землі евакуювали 653 гірники.

08:00 Минулої ночі окупанти п'ять разів ударили з важкої артилерії по Марганецькій громаді Дніпропетровської області. Усього випустили по громаді понад 30 снарядів. Люди не постраждали, повідомляє голова ОДА Валентин Резніченко.

07:00 За минулу добу росіяни завдали 78 ракетних та 23 авіаційні удари, здійснили більше 70 обстрілів з РСЗО по позиціях наших військ та населених пунктах, повідомляє Генштаб ЗСУ у своєму ранковому зведенні.

Разом із тим авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника і по 2 позиціях зенітних ракетних комплексів.

Підрозділи українських ракетних військ і артилерії уразили 4 райони зосередження особового складу та озброєння та військової техніки, позицію протиповітряної оборони та ще один важливий об’єкт ворога.

Канадські військові почали проводити у Польщі спеціалізований навчальний курс українським саперам, повідомила міністр оборони Канади Аніта Ананд у Twitter. Навчання зосереджене на виявленні, ідентифікації та знешкодженні вибухонебезпечних предметів та їх використанні під час підривних робіт.

06:00 Українські військові продовжують контрнаступальні дії в районі Сватове — Кремінна та тримають оборону на фронтах на Донбасі, де не вщухають запеклі бої, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

05:00 Президент Франції Еммануель Макрон вважає російські ракетні удари по Україні воєнним злочином, який не повинен залишатися безкарним.

04:00 Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Тіні Кокс попередив керівництво рф про неминучість покарання після останніх ракетних атак по цивільній інфраструктурі України.

03:00 Після останніх російських обстрілів України міністр оборони Польщі попросив Німеччину передати Україні комплекси ППО Patriot, які та раніше запропонувала Варшаві для посилення протиповітряної оборони.

02:00 Папа Римський порівняв війну росії проти України з Голодомором та закликав молитися за українців.

01:00 У київському Інституті серця лікарі провели дитині операцію, незважаючи на те, що під час операції в будівлі пропало світло.

00:00 Президент України Володимир Зеленський, виступаючи з відеозв’язку на спеціальному засіданні Ради безпеки ООН, звернувся до партнерів із проханням допомогти захистити небо.

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+