Я Глобине
сьогодні 03 травня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 263.

14.11.2022 11:43
310
0

13.11.2022 р.

23:00 У Харкові прогриміло щонайменше 3 вибухи внаслідок обстрілу з боку росіян.

22:00 Санкції проти росії можуть залишатися чинними навіть після можливої мирної угоди між Україною та рф, заявила міністр фінансів США Джанет Йеллен.

21:00 У понеділок, 14 листопада, з 00:00 до 24:00 діятимуть планові відключення у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях, повідомляє "Укренерго".

В інших областях України відключення наразі не прогнозуються.

20:00 Українські військові відновили контроль над селом Макіївка Сватівського району Луганської області, повідомляє обласна військова адміністрація.

До 81 особи збільшилася кількість постраждалих, під час вибуху в центрі Стамбула, шестеро загинули, повідомляють турецькі ЗМІ з посиланням на віцепрезидента країни Фуата Октая.

19:00 Окупанти нарощують угруповання у Мелітополі та залишають Каховку та Таврійськ, повідомляє Генштаб ЗСУ.

18:00 З початку тижня на правому березі Дніпра деокуповано 179 населених пунктів більш ніж на 4,5 тисячах квадратних кілометрів, повідомляє Оперативне командування "Південь".

17:00 США продовжують допомагати Україні та найближчими тижнями оголосять про черговий пакет військової допомоги, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

16:00 У центрі Стамбула (Туреччина) пролунав вибух. Вибух на вулиці Істікляль вчинив терорист-смертник. Наразі повідомляють про чотирьох загиблих, поранено мінімум 11 людей.

15:00 У окупованому Скадовську Херсонської області чули гучні вибухи.

Одеські морпіхи підняли український прапор у центрі населеного пункту Львове, що на Херсонщині.

13:50 Радник голови ОП Михайло Подоляк вважає, що росія "дозріє" до переговорів та виводу військ після звільнення Донецька чи Луганська.

"Беларускі Гаюн" опублікував фотодоказ, що МіГ-31 в Білорусі переобладнали так, що він тепер може носити ракети "Кинджал", — саме з його тренувальними польотами пов'язані останні масштабні тривоги.

МіГ-31К росії в Білорусі
МіГ-31К росії в Білорусі

12:30 В Україні нова масштабна повітряна тривога, знову активна авіація Білорусі.

Тим часом проект "Беларускі Гаюн" вважає, що росія перекидає ракети С-300 та С-400 з території Білорусі до Ростовської області рф, яка межує з окупованими територіями Донбасу.

У Мелітополі з флагштока на Центральній площі зник прапор росії — українці бачать у цьому добрий знак.

11:00 Масштабна повітряна тривога в Україні закінчилася, авіація у Білорусі приземлилася, запусків ракет не було.

росія за добу втратила в Україні ще понад 600 окупантів:

Втрати росії в Україні 13.11.2022
Втрати росії в Україні 13.11.2022

09:20 В Білорусі активізувалася ворожа авіація, в Україні оголошено повітряну тривогу.

Генштаб ЗСУ: за уточненою інформацією, підтверджено ураження Силами оборони району зосередження окупантів у Херсонській області. В районі населеного пункту Дніпряни, по будівлі, де знаходилось до 500 окупантів, завдано високоточного удару. За його результатами до Таврійська вивезли дві вантажівки загиблих загарбників. У найближчий шпиталь доправлено 56 важкопоранених, з яких, незабаром, померло ще 16 осіб. Остаточна інформація щодо втрат окупантів уточнюється.

07:25 Зібрали кілька важливих новин на ранок:

  • окупанти перед втечею з Херсона повністю знищили міську критичну інфраструктуру, — Зеленський;
  • в Херсоні та околицях уже доступне українське радіо та ТБ, а "Укрзалізниця" готує запуск поїздів;
  • 13 листопада діятимуть планові відключення у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях;
  • за підсумками проміжних виборів до Конгресу США представники Демократичної партії збережуть свою більшість протягом наступних двох років, — CNN;
  • у Чорному морі рф має напоготові вісім ракет типу "Калібр".

05:00 ЗСУ знищили на півдні 40 рашистів та 3 військові автомобілі. Інші втрати противника, дорозвідуються. 

03:00 У Запоріжжі поліцейські евакуювали людей з одного із мікрорайонів після удару ворога по місту касетними боєприпасами.

02:30 У Зеленського розповіли, коли Україна буде готова до поновлення переговорів з рф. 

02:00 Генерал Ходжес: ЗСУ можуть звільнити Мелітополь та Маріуполь ще цього року і почати в січні визволення Криму. 

01:27 Армія Білорусі нездатна напасти — британський військовий експерт Глен Грант.

01:00 Укрзалізниця анонсувала запуск поїздів до Херсона.

00:00 Мешканці Черкас повідомляють, що чули звуки схожі на вибухи, офіційної інформації наразі не надходило.

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+