Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 234.

16.10.2022 10:09
457
0

15.10.2022 р.

23:00 В одній із військових частин у Білгородській області сталася перестрілка. У міноборони росії це вже назвали "терактом".

22:00 Американський підприємець Ілон Маск повідомив, що продовжить фінансувати систему супутникового зв'язку Starlink в Україні.

21:00 Загальні втрати ворога лише вбитими вже наближаються до шістдесяти п'яти тисяч, сказав у відеозверненні президент України Володимир Зеленський.

20:00 Бійці зенітного ракетного підрозділу повітряного командування "Центр" знищили російський гелікоптер, ймовірно, Ка-52, повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ.

19:00 Російська армія за допомогою крилатих, авіаційних та зенітних керованих ракет завдала ударів по інфраструктурних об'єктах на території Запорізької, Київської та інших областей, також агресор продовжує використовувати БПЛА іранського виробництва "Shahed-136". Протягом доби окупанти завдали 4 ракетних та 17 авіаційних ударів, здійснили до 10 обстрілів з РСЗВ. Ударів противника зазнали об'єкти і мирні громадяни понад 20 населених пунктів, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

18:00 Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів розмову у режимі відеозв'язку з новим президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Мір'яною Еггер щодо доступу до українських полонених у Оленівці.

17:00 Російські окупанти вкотре обстріляли прикордоння Чернігівщини з артилерії та мінометів, повідомило Оперативне командування "Північ".

16:00 Київська обласна військова адміністрація попередила мешканців про можливе застосування графіків аварійних відключень електроенергії у суботу, 15 жовтня.

Німеччина надала Україні 16 танкових мостоукладачів Biber, випливає з даних федерального уряду.

15:00 рф передасть Білорусі комплекси "Іскандер-М" подвійного оснащення і переобладнає частину білоруських літаків Су-25 під технічну можливість нести ядерну зброю. Про це заявив заступник голови російської делегації на засіданні першого комітету Генасамблеї ООН Костянтин Воронцов. Водночас, за його словами, зараз "не передбачається ні фізично оснащувати білоруські системи ядерними боєзарядами, ні переміщати такі боєзаряди білоруською територією".

14:00 Телеграм-канали окупантів та російських пропагандистів повідомляють про новий серйозний наступ ЗСУ на Херсонщині. За неперевіреною поки що інформацією, колаборант стрэмоусов записував свіже звернення до мешканців регіону не в Херсоні, а в кримському Генічеську.

13:00 Санкції працюють: західним ЗМІ стало відомо про велику проблему армії путіна.

12:00 Перші ешелони з російськими військовими, які входять до складу регіонального угруповання військ, прибули до Білорусі. У лукашенка заявляють, що рішення про створення регіонального угруповання військ ухвалено та реалізується "в інтересах посилення охорони та оборони кордону Союзної держави".

11:00 "Досить півгодини": Маск знову відзначився неоднозначною заявою щодо російського ядерного удару.

10:00 В "Укренерго" уточнили, що вибухи на Київщині вранці 15 жовтня були через атаку на об'єкти критичної інфраструктури. На одному з підприємств є серйозні пошкодження, але фахівці вже ведуть відновлювальні роботи. При цьому киян та мешканців області попереджають про можливі аварійні відключення електроенергії. 

Тим часом у росії вже почали хвилюватися через тривалу відсутність у мережі терориста ігоря гіркіна-стрєлкова. Проте пропагандисти вважають, що одіозного бойовика могли відправити воювати.

09:00 Яка "несподіванка" — росія відмовляється евакуювати тяжко поранених військових, фактично залишаючи їх помирати. Про це повідомили у свіжому зведенні Генштабу ЗСУ.

Схоже, кремлівське керівництво залишається лише "похвалити" за допомогу українським захисникам — вони допомагають збільшувати кількість "хороших росіян". А наші ЗСУ тим часом відмінусували минулої доби близько 400 окупантів!

 

Із понеділка, 17 жовтня, НАТО розпочинає військові навчання "Стійкий полудень". У їх рамках будуть відпрацьовані нюанси ядерного стримування ймовірного супротивника. Судячи з усього, росії почали робити неоднозначні натяки.

08:00 На Київщині під час ранкової тривоги пролунали вибухи. Голова ОВА Олексій Кулеба підтвердив факт прильоту. За попередніми даними, обійшлось без жертв.

 

Влада Запоріжжя тим часом прозвітувала про те, що відбувалося за останні години в регіоні щодо атак. Зазначимо, що область "крили" як артилерією, і ракетами.

 

Крім цього, вночі росіяни жорстко обстріляли і Дніпропетровщину. Відомо про двох поранених людей — чоловіка та жінку, які в стані середньої тяжкості перебувають у лікарні.

 

А тим часом у росії вже "приватизували" собі Білорусь. В одному з міст на вулицях вивісили "патріотичний" банер, де РБ чомусь стала одним із російських регіонів. А що там бацька, промовчиш?

Білорусь у складі росії банер
Скандальний банер на вулицях росії

07:00 Проаналізували для вас свіжі карти боїв в Україні. Як повідомляє Інститут вивчення війни, під Донецьком та Бахмутом зараз найгарячіше. Також російська армія намагається повернути втрачені позиції на кількох напрямках фронту, через що робить спроби контрнаступу.

Карта боїв в Україні 15.10.2022
Карта боїв в Україні 15.10.2022

У Запоріжжі підтверджено приліт по об'єктам інфраструктури. В одному з місць, атакованих росіянами, почалася пожежа, рятувальники намагаються її ліквідувати. 

06:00 Ворог вдруге за ніч атакував Запоріжжя. Після удару повідомляли про пожежу та перепади напруги. 

05:00 Співробітники фсб та пвк "вагнера" попросили притулок у Франції та дають свідчення проти рф.

03:00 Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні у розмірі 725 мільйонів доларів.

01:00 Окупанти атакували Запоріжжя дронами-камікадзе: розпочалася пожежа.

00:00 У мережі з’явилася інформація про те, що у Кривому Розі пролунав вибух, до цього вибухи було чутно у тимчасово окупованому Мелітополі

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+