Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 211.

23.09.2022 10:52
450
0

22.09.2022 р.

23:00 Вибухи чути у тимчасово окупованому росіянами Херсоні, повідомляють місцеві телеграм-канали.

Після виявлення місць поховань у Ізюмі Франція відправить до України групу слідчих, повідомила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна.

22:00 Російські окупаційні війська знову обстріляли Куп'янськ Харківської області, повідомили у пресслужбі обласної військової адміністрації.

"У Куп'янську поранено двох семирічних дітей, стан середній. У них осколкові поранення, вибухові травми. Також госпіталізована жінка 72 років, її стан тяжкий. Поранення отримані під час обстрілу", — сказали в пресслужбі.

21:00 П'ятеро звільнених напередодні з російського полону українських командирів будуть у Туреччині "певний проміжок часу", повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

20:00 Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача. Серед іншого, учасники засідання приділили особливу увагу крокам реагування на нові виклики, пов’язані з оголошенням країною-агресором мобілізації та підготовкою псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України.

19:00 Можливий новий наступ росіян: у ГУР назвали терміни.

18:00 Окупанти знову вдарили ракетами по критичній інфраструктурі Харківщини.

17:00 Чи вплине рішення путіна на мобілізацію в Україні: в Офісі президента відповіли.

16:00 Зеленський на першому місці, Залужний — на четвертому: українці розповіли про свої симпатії.

15:00 За секретним пунктом указу путіна в росії можуть призвати мільйон людей, а не 300 тисяч, — дізналися росЗМІ.

14:30 На пункті пропуску в Василівці окупанти не пропускають на підконтрольну Україні територію Запорізької області чоловіків віком з 18 до 35 років.

Тим часом у Москві призовникам виплачуватимуть по 50 тисяч рублів, а в Криму — по 200 тисяч рублів. Самі йти воювати схоже не хочуть.

13:30 Ватажок "днр" деніс пушилін заявив, що в рамках обміну росія повернула 55 військових та 1 цивільного, — можливо, йдеться про Віктора Медведчука.

Прес-секретар президента росії дмитро пєсков відмовився коментувати, чи був обміняний Медведчук. Також він заявив, що навіть після оголошення часткової мобілізації в Україні триває "спецоперація", а не війна.

12:00 У міноборони росії вперше офіційно заявили, що в рамках обміну повернули 55 військових армії рф, а також бойовиків "днр" і "лнр".

На всій території України, окрім Криму, повітряна тривога.

10:00 У прикордонних Білгородській та Курській областях росії продовжили дію "жовтого" рівня терористичної загрози до 7 жовтня.

Неподалік с. Гракове Чугуївського району під час проведення ремонтних робіт підірвалися на міні 2 співробітників "Харківобленерго" та 1 співробіник ДСНС. На жаль, 1 з них загинув, 2 госпіталізовані з пораненнями.

Втрати росії в Україні починають зростати:

Втрати росії в Україні 22.09.2022
Втрати росії в Україні 22.09.2022

09:00 По Запоріжжю та передмістю вдарили одразу дев'ять ракет, серед іншого частково зруйновано готель у центральному парку, під завалами є люди. Також влучили у електропідстанцію та телевежу, — є проблеми зі світлом та зв'язком.

Попередньо загинула одна людина, ще п'ятеро постраждали.

08:30 Внаслідок ранкових вибухів у Запоріжжі постраждала цивільна інфраструктура, у деяких районах нема світла.

Вночі Миколаїв зазнав потужних обстрілів. Під удар потрапили різні райони міста. Постраждали житлові будинки та заклади цивільної інфраструктури. Наслідки встановлюються, повідомляє мер міста Сєнкевич.

Дніпропетровщина: вночі обстріляли Нікопольський район з "Градів", пошкодили багато житлотвих будинків, лікарні, школу, музей, ринок, газопровід та лінію електропередач, загинув чоловік; у Кривому Розі дрон-камікадзе атакував двоповерхівку.

07:30 У Запоріжжі чули вибухи, — влада офіційно підтвердила удар. Також є інформація про вибух під Дніпром, перевіряємо.

07:00 Кілька важливих новин на ранок:

  • за протести проти мобілізації в рф затримали щонайменше 1386 осіб, у відділках їм видавали повістки;
  • на кордоні рф з Грузією затор, — росіяни тікають;
  • через істерію росіян у зв'язку з мобілізацією підвищився ризик ракетних атак і обстрілів прифронтових територій, — ОК "Південь";
  • на окупованій території Запорізької та Херсонської області можуть почати "полювати" за чоловіками призовного віку;
  • більш того, окупанти Запорізької області нахабно заявили, що українські військові мають негайно покинути вільні райони регіону, інакше росіяни вважатимуть їх окупантами;
  • Зеленський запропонував Генасамблеї ООН створити спеціальний трибунал для росії як приклад для інших "потенційних" агресорів;
  • міністри закордонних справ ЄС домовилися підготувати нові санкції проти росії і збільшити постачання зброї Україні, — Reuters.

5:00 Мер Мелітополя Іван Федоров закликав чоловіків негайно залишити окуповане місто, поки що є така можливість. За його словами, окупанти найбільш жорстко проводитимуть мобілізацію саме на окупованих територіях.

3:00 Окупанти продовжують зазнавати втрат на півдні України. Так за добу там було ліквідовано 41 російського солдата, 4 танки, 12 одиниць іншої техніки, а також ЗРК "Бук М2/3" 

01:00 В рамках обміну військовополоненими з рф додому повернулися 215 українських захисників та захисниць, повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Серед звільнених — військовослужбовці НГУ, ВМС України, ЗСУ, ДПСУ, ТрО, НПУ, СБУ, Держмитслужби, ДССТ, а також двоє цивільних.

124 захисники, звільнені з полону, належать до офіцерського складу, 89 — до рядового й сержантського складу.

Зеленський представив ГА ООН "Українську формулу миру".

00:15 Україна обміняла частину полонених захисників "Азовсталі" на заарештованого за підозрою у держзраді політика та кума путіна Віктора Медведчука, повідомляють українські ЗМІ.

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+