Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 206.

18.09.2022 12:42
419
0

17.09.2022 р.

23:00 Станом на вечір суботи на місці масового поховання під Ізюмом, виявленого після деокупації міста, ексгумовано 59 тіл, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

22:00 У звільнених районах Харківщини знайдено вже понад десять катівень у різних містах і селищах, повідомив Володимир Зеленський. 

21:00 У деяких районах окупованого Херсона чути численні автоматні черги та вибухи, повідомляють місцеві телеграм-канали.

20:00 Система екстреної допомоги за єдиним номером 112 має запрацювати до кінця року в пілотному форматі у Києві та Київській області, заявив заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко.

19:00 Генеральний штаб Збройних сил України підтвердив ліквідацію понад 180 окупантів у Херсоні.

18:00 Запорізьку АЕС знову приєднали до енергомережі України, повідомляє пресслужба МАГАТЕ.

18 країн-членів Ради Європи приєднався до десятого позову України проти росії в Європейському суді з прав людини щодо низки порушень Конвенції про захист прав людини та основних свобод, повідомляє пресслужба Міністерства юстиції України.

17:00 В окупованому селі Богатир Запорізької області пролунало п'ять вибухів, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров. "Щойно: 5 вибухів у селі Богатир у районі Молочного лиману, куди окупанти передислокували частину своєї військової техніки та особового складу", — написав він у своєму телеграм-каналі.

16:00 П'ятьох людей, у тому числі дитину, поранено внаслідок обстрілу Костянтинівки Донецької області, повідомив голова ОВА Павло Кириленко.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав закон "Про внесення змін та доповнень до Конституції". Столиці республіки повертається колишня назва — Астана. Також тепер у Казахстані встановлюється семирічний термін президентського терміну, при цьому обиратись глава держави може лише один раз.

15:00 Росіяни завдали ракетного удару по Чугуєву Харківської області. Внаслідок удару загинула 11-річна дівчинка. Глава ОВА Олег Синєгубов повідомив також про пошкодження інфраструктури.

14:00 Новий етап: Жданов розповів, коли ВСУ підуть у контрнаступ із новою міццю.

13:00 Ще два звільнені селища? У мережі опублікували відео підняття українських прапорів.

12:00 Байден та пєсков висловилися про застосування росією ядерної зброї.

11:00 У Міноборони Великобританії вважають, що незважаючи на опір росіян у районі річки Оскол чергового контрнаступу ЗСУ, ворог може не винести. Деталі – у нашому матеріалі.

10:00 Військовослужбовці повідомляють, ніби над селищем Діброва в Лиманському районі Донеччини піднято український прапор. Офіційного підтвердження ще немає, але відео вже заполонило мережу.

 

09:00 Генштаб ЗСУ прозвітував про свіжі втрати ворога на фронті. Мінус 200 окупантів за добу!

Втрати росії в Україні 17 вересня
Втрати росії в Україні 17 вересня

Підтверджено нічні прильоти у Харкові. Ворог задіяв щонайменше дві ракети С-300, на одному з міських підприємств сталася пожежа.

 

Під час ранкової тривоги росіяни обстріляли село під Запоріжжям. Інформацію підтвердив голова ОВА Олександр Старух.

Також в області було голосно та вночі, є постраждалий.

 

В окупованому Бердянську росіяни виставили захмарні ціни на продукти та товари першої необхідності. При цьому заявляють про їхню "демократичність" і "різноманітність асортименту".

Бердянськ ціни в окупації
Ціни в окупованому Бердянську

08:00 Окупанти всю ніч обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровщини. За словами голови ОВА Валентина Резніченка, під артилерійський вогонь потрапили три громади — Нікопольська, Марганецька та Мирівська. Постраждалих немає, але пошкоджено багато об'єктів інфраструктури.

Нікополь обстріли 17 вересня
Наслідки обстрілу Нікопольського району
Нікополь обстріли 17 вересня
Нікополь обстріли 17 вересня

Тим часом президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор виступає за якнайшвидші мирні переговори між Україною та росією. Здавалося б, що пропозиція похвальна, але він критикує поставки західної зброї для ЗСУ і вважає, що санкції проти рф не потрібні.

07:00 Проаналізували для вас свіжі карти боїв в Україні від Інституту вивчення війни (США). Офіційно підтверджено, що Куп'янськ Харківської області деоккупований, тривають серйозні бої за Лиман, а також неспокійно на Донбасі та Херсонському напрямку.

Карта боїв в Украині 17.09.2022
Карта боїв в Украині 17 вересня
 

06:00 Байден застеріг путіна проти використання в Україні ядерної чи хімічної зброї.

05:00 У рамках контрнаступу ЗСУ продовжують маневри у трьох районах Херсонської області, — ISW.

03:00 ЗСУ знищили на Півдні 33 окупанти та велику кількість ворожої військової техніки.

02:00 Блінкен назвав військовими злочинами звірства росіян в Ізюмі, а Макрон обіцяє притягнути до відповідальності всіх винних у них.

01:00 ЗСУ звільнили лівобережну частину Куп'янська.

00:00 Глави МЗС Франції, Польщі та Німеччини виступили за створення спеціальної місії ЄС щодо навчання українських військових

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+