Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Виборчі парадокси: в Козельщині депутаткою стала кандидатка з одним голосом виборця

12.11.2020 18:20
1139
0

Алла Жорняк, яка отримала на виборах 1 голос, таки стала депутаткою.

Цьогорічні місцеві вибори проводилися по-новому. Особливістю було те, що виборці мали голосувати і за партію, і за конкретного кандидата від цієї партії по своєму окрузі. Тому партіям було важливо здобути прихильність виборців за політичну силу, окремо кожен кандидат боровся за симпатії електорату.

Виборець мав можливість обрати не лише політичну силу, а й саме того її представника, якого бажав бачити у раді. Він, однак, повинен набрати щонайменше 25% від виборчої квоти, щоб просунутися вище за списком. Якщо висуванець набирає менше – мандати розподіляє партія. Таким чином, в раду потрапили кандидати, які не здобули підтримки виборців, але були вище у виборчих списках.

Так, наприклад, в міську раду Полтави зайшов кандидат, за якого проголосувало всього 42 виборці, натомість його соратник по партії, який набрав в 10 разів більше голосів, не пройшов, був нижче в списку.

Та чи не найбільший парадокс стався в Козельщинській селищній раді, де депутаткою від партії «Слуга народу» стала Алла Жорняк, за яку проголосував всього один виборець. Оскільки за партію проголосувало понад 11%, а ця кандидатка була третьою в списку, вона отримала мандат.

При цьому, кандидат Сергій Головко, за якого проголосувало понад 20% від виборчої квоти, до ради не пройшов.

 

Яку кількість голосів виборців отримали кандидати, які стали депутатами нашої, Глобинської міської ради можна переглянути на сторінці сайту ЦВК

Джерело: КОЛО

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+