Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Бюджет Глобинської ОТГ очима глобинців

29.10.2020 14:09
1200
0

Адміністрації порталу МОЄ МІСТО дуже хочеться швидше привітати переможців місцевих виборів 25 жовтня 2020 року, але схоже ми скоріше дізнаємося переможця президентських виборів в США… Доки територіальна комісія продовжує підраховувати результати, на фейсбук-сторінці групи було проведено опитування користувачів, щодо пріоритетів розподілу бюджету громади. Хоча опитування не претендує на репрезентативність, але певною мірою відображає прагнення глобинців. Тому хотілось би щоб при формуванні бюджету на 2021 рік новообрані депутати міської ради згадали про свої обіцянки виборцям і максимально врахували їх побажання при плануванні видатків.

       Тепер до результатів. Вочевидь, результати реформування медичної галузі попереднього уряду і методи протистояння пандемії чинного уряду не вселяють оптимізму глобинцям і свої сподівання в якісному наданні медичних послуг вони покладають на місцеву владу. Понад 38% учасників опитування головним пріоритетом при розподілі коштів громади назвали охорону здоров’я, закупівлю ліків, ремонт лікарень та ФАПів.
       Надоїло гоцати по вибоїнах та скакати по калюжах кожному четвертому учаснику опитування, тому 24,6% віддали свій голос за ремонт та облаштування доріг і тротуарів населених пунктів громади. Також потрібно налагоджувати тісну співпрацю з Агенцією місцевих доріг Полтавської області й терміново вирішувати питання з ремонтом доріг між населеними пунктами ОТГ. Як адміністратор однієї з найбільших місцевих груп в ФБ готовий зі своїми користувачами підтримати в цьому міську раду й завалити ФБ-сторінку Агенції скаргами на стан доріг громади. Зрозуміло, що все й відразу зробити не вдасться… Тому міській раді потрібно буде визначитись з пріоритетними шляхами які максимально дозволять зв’язати транспортним сполученням найбільш віддалені села ОТГ з містом, та основними шляхопроводами.
        Хоча облаштування, ремонт та заміна інженерних мереж не знайшли значної підтримки користувачами (1,64%), громада має розуміти що водогони збудовані колгоспами в 60-70 роках минулого століття давно вичерпали свій фізичний ресурс і потребують повної заміни. Закінчення робіт з облаштування каналізаційної мережі міста не лише дозволить запустити в роботу капітальні вкладення попередніх періодів, а й значно покращить життя містян, дозволить зекономити кошти громади та нарешті місто отримає можливість будувати багатоквартирне житло. В цьому напрямку також потрібно рухатись, і можливо не потрібно поспішати ремонтувати дороги в місці прокладання (чи заміни) інженерних мереж до виконання цих робіт.
        Екологія міста разом зі збереженням його водної артерії – Сухого Омельничка турбує 16% користувачів. Цю проблему також потрібно досліджувати й передбачити фінансування заходів, які дозволять поступово покращувати ситуацію (лабораторні дослідження стану води, повітря, придбання саджанців для озеленення міста, малька для зариблення ставків, їх паспортизація і т.д.).
        Фінансування галузі освіти, ремонт дитячих садків і шкіл  підтримало лише 6,15% користувачів групи, мабуть, завдяки тому, що значна робота з цього напрямку пропрацьована попереднім депутатським корпусом. Але скарги батьків на «побори» в дитсадках продовжують надходити – на це обов’язково потрібно звернути увагу.
        Благоустрій турбує 5,74% відсотки учасників опитування, освітлення вулиць – 0,82%, енергоощадження – 0,41%. Відсоток не критичний, але продовжувати роботу в цих напрямках також необхідно.
        Окремо хотілось звернути увагу депутатів на забезпечення потреб молоді. В проведеному опитуванні цей пункт був добавлений значно пізніше на прохання користувачів і набрав 2,87%. Але цей низький відсоток не відображає глибини проблеми, скоріше за все тому, що молодь віддає перевагу іншим соціальним мережам і не брала активної участі в нашому опитуванні. Молоді немає куди подітися. Маса школярів на вулицях, у зв’язку з карантином в місто повернулися студенти – крім «Млина» і інших подібних закладів громада не може нічого їм запропонувати. «Потрібен спортивний комплекс для дітей (заняття футболом, баскетболом та інші спортивні гуртки), у зимовий час, позаяк на відкритих майданчиках займатись немає змоги, а в школах проводити подібні тренування не дозволяють керівники шкіл (мовляв, тільки поробили ремонти в спортзалах - а питання для кого ремонт?? як там займатись немає змоги)» - цитата звернення одного з користувачів групи з цього питання. В цьому напрямі громада довгий час не робить нічого – а це не правильно, ця проблема потребує термінового вирішення.
       Додана користувачем групи пропозиція «перероблення пластику і виготовлення бруківки для міста. Надавати роботу по благоустрою містянам, своїх будівельників удосталь» демонструє нерозуміння населенням ціни питання реалізації цього проєкту, але побажання користуватись послугами місцевих бригад заслуговує на увагу – 0,82% голосів.
        Показово, що, 2,46% користувачів групи закликали новообраних депутатів «строго дотримуватись Конституції України і її законів» і один користувач додав побажання «Будьте Людьми». Саме так, з великої літери.


        Наостанок хотілось привітати новообраних депутатів міської ради та очільника громади, й побажати їм не забувати свої передвиборчі обіцянки, дослухатись до проблем громади та весь термін активно працювати над їх вирішенням. Успіхів всім вам!

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+