Я Глобине
сьогодні 23 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Ділові костюми можуть відійти у минуле через пандемію коронавірусу

16.10.2020 14:53
1545
0
Фото: Ben Rosett, Unsplash

Лондонський кравець, який шиє дорогі костюми для адвокатів і банкирів, зазначає, що зараз його клієнти «сидять вдома в піжамах».

Виробники ділових костюмів переживають чи не найбільшу кризу через коронавірус. Тренд відмови від формального стилю одягу може залишитися й після того, як пандемія мине.

Чимала частка працівників сегменту так званих «білих комірців» перейшли на роботу з дому, де носять менш формальний одяг. Також рідкістю стали весілля та вечірки.

Під час Zoom-конференцій топменеджери можуть вдягти сорочку і навіть іноді краватку, але у повному параді їх уже навряд чи побачиш. Лондонський кравець Джаспер Літтман, який шиє дорогі костюми для адвокатів і банкирів, зазначає, що зараз його клієнти «сидять вдома в піжамах». Якщо раніше він шив у середньому 200 костюмів на рік, цього року йому замовили лише 63.

Загалом тенденція до більш неформального одягу спостерігалася й раніше. Наприклад, торік компанія Goldman Sachs, яка вважається твердинею ділового стилю та пошитих на замовлення костюмів, послабила вимоги до дрескоду серед своїх працівників. Але пандемія COVID-19 здійснила таки «сейсмічний зсув» у діловій моді.

Ситуація позначилася на виробниках вовни. В Австралії, яка є найбільшим постачальником мериносової вовни у світі, за рік ціни впали з 20 австралійських доларів до 8,5 за кілограм. Фермери зазнають збитків, змушені платити за зберігання запасів, які вони не хочуть продавати за низькою ціною. Австралійський фермер Дейв Янг, який володіє фермою на 4500 овець у Новому Південному Вельсі, розповів, що сфокусувався на виробництві м’яса.

Багато хто вирішив перелаштовуватися на виробництво тканин, які менше брудняться і жмакаються. Наприклад, італійський бренд Etro презентував «цілодобовий піджак» із джерсі, у склад якої входить суміш вовни з бавовною.

Текстильна фабрика Lanificio Botto Giuseppe на півночі Італії, яка постачає вовняні тканини для таких брендів, як Armani, Max Mara, Ralph Lauren і Hermes, тримається переважно завдяки виробництву тканин для жіночого одягу. Також почали виробляти тканини з додаванням лайкри, які краще тягнуться і підходять для повсякденного одягу.

В США та Європі були змушені закритися кілька мереж магазинів, що спеціалізуються на ділових костюмах, такі як Men’s Wearhouse, Brooks Brothers та TM Lewin. Згідно з даними StyleSage, у вересні у Франції, Італії та Німеччині найгірше і з найбільшими знижками продавалися саме чоловічі ділові костюми.

Натомість продажі Athleta (торгова марка компанії Gap), що продає легінси та світшоти, зросли на 6% на противагу Banana Republic – іншому бренду Gap, який спеціалізується на більш чепурному вбранні. За індексом Lyst, цьогоріч найуспішнішим брендом став спортивний Nike – це вперше, коли верхню сходинку не посів елітний бренд.

Джерело: Reuters

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+