Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Звіт про 74 сесію Глобинської міської ради.

10.09.2024 14:45
618
0

Суб'єктивний погляд на чергову сесію Глобинської міської ради, що відбулася 5 вересня 2024 р.

Офіційний звіт від влади оприлюднено доволі оперативно на офіційному сайті громади. Там же можна знайти й відеозапис сесійного засідання (якщо в когось з'явиться таке бажання).

Я ж хотів поділитися зі спільнотою своїми думками й спостереженнями з цього приводу.

Як справедливо відмічено владою, "...з огляду на перенесення дати засідання з 29 серпня на 5 вересня, до порядку денного додалося чимало нових питань, а деякі, навпаки, були відкликані..." Замість оприлюдненого порядку денного, в якому було 77 питань, розглянуто 139 (7 знято з розгляду).

Чи можна вважати сесійне засідання проведеним гласно й відкрито, якщо розгляд майже половини питань навіть не анонсувався? 

Так, стаття 2.6.7. Регламенту Глобинської міської ради дозволяє приймати до розгляду матеріали внесені пізніше ніж за десять днів. Але лише як вийняток. У випадку, якщо вони вимагають термінового вирішення.

На мою думку, таких було кілька. Це поповнення депутатського корпусу новим обранцем - Володимир Пасічник від політичної партії «Слуга народу» (замість Олега Лєдніка, що склав повноваження). З чим, користуючись нагодою, від імені всієї спільноти вітаємо Володимира Васильовича. І звернення до Полтавської ОВА, з проханням не відключати електроенергію на лінії, через яку підключена лікарня. Це питання було терміновим ще два місяці тому, й не зрозуміло чому цього не було зроблено досі...

Всі інші питання важко назвати терміновими, і вони могли бути прийняті на наступному засіданні після анонсу їх розгляду.

Наступне питання, яке мене зацікавило - про приватизацію будівельних матеріалів, з яких складається незавершене будівництво Манжеліївського сільського будинку культури, що належать Глобинській міській територіальній громаді та знаходяться за адресою: Полтавська обл., с. Манжелія, вул. Тараса Шевченка, 16.

Депутати підтримали рішення, яке на мою суб'єктивну думку містить корупційні ризики, і припускаю - що ми ще не раз до нього повернемося.

Суть питання: на балансі міської ради знаходиться незавершене будівництво Манжеліївського клубу, яке дійсно перебуває в аварійному стані. Цілком зрозуміло й логічно було б виставити його на продаж саме як незавершене будівництво, а покупець вже приймав би рішення - відновлювати його чи демонтувати. В будь-якому випадку і стані об'єкт нерухомості коштує більше, ніж матеріали тридцятирічної давнини з якого його збудовано.

За посиланням охочі зможуть переглянути ряд успішно завершених аукціонів в Полтавській області, предметом яких було незавершене будівництво в схожому технічному стані.

Якби!, після невдалих спроб продати будівлю цілком, депутатам запропонували продати хоча б матеріали з демонтажу - я б зрозумів і підтримав цю позицію. Але ніхто не робив таких спроб...

Замість цього, створено аукціонну комісію для продажу будівельних матеріалів, з яких складається незавершене будівництво й ба більше - затверджено сам звіт про оцінку (19 питання порядку денного), якого ніхто не бачив :)

Не зовсім зрозуміло як позицію "незавершене будівництво" в документах замінити позицією "будівельні матеріали, з яких складається незавершене будівництво" і що має бути підставою для таких змін? (Відео в дописі - фрагмент сесії де саме розглядається питання як будівля числиться в документах.)

Ці дії ради викликають масу питань, на які потрібні відповіді. Починаючи від номенклатури матеріалів які оцінили, так і питання куди діватимуться матеріали які не цінили. Й чому їх не цінили? І як визначили вартість і кількість матеріалів, які ще не демонтували... 

І останнє питання, на яке я хотів звернути увагу в цій статті.

Всупереч статті 2.6.2. Регламенту, влада хоча і розглянула протокол загальних зборів громадян який надала ініціативна група (збори з водопостачання в громаді які збирав Віктор Литвиненко), але в порядок денний сесійного засідання не внесла і рішення не приймалось. Однак, з питання облаштування в громаді механічних, помпових колонок, які працюватимуть без електроенергії - було надано протокольне доручення вивчити це питання до наступної сесії. В порядку денному цієї сесії цього питання не було. Але Олександр Феденко завірив мене, що воно досі вивчається, колонки потрібні й рішення обов'язково буде прийнято.

Дуже сподіваюсь, що пропозиція громади не залишиться без уваги. 

Звичайно, це далеко не всі питання до влади, але ви й так молодці - хто дочитав до кінця :)

Як завжди - буду радий вашим коментарям. Що ви думаєте з цього приводу?

 

 

 

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+