Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227


Внесення змін до стратегії розвитку громади. Результати опитування.

05.07.2023 14:21
536
0

Оскільки це вже не перша стаття на цю тему, сподіваюсь що читач розуміє, що мова йде НЕ про передвиборчу технологію одного з кадидатів на крісло мера... :) Своє субєктивне ставлення до діючої стратегії автор статті вже озвучував тут, а про початок роботи з внесення змін до Стратегії розвитку Глобинської міської об’єднаної територіальної громади інформував тут.

В останньому дописі, я наголошував, що робота над внесенням змін не має бути формальною, для складання якісного документу потрібно зібрати максимальну кількість інформації з різних джерел, аналізував питання з опитувального листа та закликав всіх відповідально віднестись до процедури опитування та збору інформації для формування якісної Стратегії.

Вчора, 4 липня, відбулось друге засідання робочої групи з внесення змін до Стратегії розвитку Глобинської міської об’єднаної територіальної громади, на якому було оприлюднено результати проведеного опитування. Дякую організаторам за запрошення на засідання.

Оприлюднено результати й на сайті громади, але оскільки коментувати їх там можливість відсутня, звичайно ж я надам вам таку можливість тут та в фейсбук-спільноті порталу. :)

Кілька моїх загальних, субєктивних зауважень що до роботи робочої групи.

1. На моє переконання, для створення якісного документу, потрібно мати повну, й якомога детальнішу інформацію не лише по кількості населення громади, по його соціальній й віковій структурі, а якомога більше самої різноманітної інформації... Кількість автолюбителів і людей, які щодня користуються велосипедом, кількість працюючих і безробітних, кількість пенсіонерів і малозабезпечених, кількість рибалок і тих, хто мають четвероногих друзів, кількість підприємців та дітей-сиріт... Проведене опитування НЕ дає відповіді на ці питання (та багато інших важливих питань), тому й аналізувати його результати буде важко.

2. Хоча на глобинських маршрутках і написано, що місто й село - одна громада, проблеми в глобинців і жителів сіл в переважній більшості різні. Тому правильно було б аналізувати не узагальнені дані, а окремо для містян і селян. Це як середня температура по лікарні. Загалом нормальна - 36.6. Тільки в одних пацієнтів гарячка, а інші вже захололи... Припускаю, що при обговоренні це проявиться.

3. Я б пропонував не поспішати з висновками, і спрямувати зусилля на отримання більш повної, детальної інформації про громаду.

 

Ця стаття буде редагуватись за результатами обговорення та доповнюватись посиланнями на відповідні пости в фейсбук-спільноті.

Стан водойм та повітря

Якість питної води та наявніст парків і зелених зон

Естетика громадських будівель й чистота громадських місць

 Утримання кладовищ, вивезення сміття з домашніх господарств та можливість сортувати сміття

 Безпека на дорогах та освітлення вулиць

Доступність транспортного сполучення і якість надання послуг пасажирських перевезень

Якість доріг і тротуарів та облаштування велосипедних доріжок

 Доступність закладів освіти і якість надання освітніх послуг.

Доступність дошкільних навчальних закладів і якість навчання в них

Доступність позашкільних закладів для дітей і молоді і якість освітніх послуг в них.

Про роботу екстренної медичної допомоги та діяльність аптек.

Про первинну та вторинну медичну допомогу.

Про діяльність установ соц. захисту та адаптацію громадських будівель до потреб осіб з особливими потребами.

Про діяльність будинків культури, клубів та бібліотек.

Про можливість активно займатися спортом та приймати участь в культурно-масових заходах.

Про можливість участі в спортивних заходах як глядач, та доступність місць відпочинку на природі.

Про доступність робочих місць, можливість започаткування власної справи та діяльність організацій з підтримки бізнесу.

Про прояви корупції та рівень зарплати для комфортного проживання.

Що необхідно зробити для розвитку громади?

Основний ресурс громади для подальшого розвитку.

Що заважає розвитку громади?

Про бажання жити в нашій громаді та розвивати її.

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+