Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Дванадцята сесія - день другий

06.07.2021 00:44
1925
0

Відбулося друге пленарне засідання дванадцятої сесії Глобинської міської ради VIII скликання.

Свій звіт про друге пленарне засідання дванадцятої сесії Глобинської міської ради VIII скликання хотілось би розпочати з того, що оголошення про його проведення з'явилось на сайті громади лише сьогодні, майже о 10 годині ранку...

Наступаючи на ті ж граблі, місцем проведення визначено зал засідань міської ради за адресою: м. Глобине вул. Центральна, 285. І звичайно ж, цей зал не міг вмістити всіх охочих...


Але, як я припускаю, впускати охочих, в порушення п. 17 ст. 46 Закону України "Про місцеве самоврядування" ніхто й не збирався. Як повідомив мені майор поліції Нікітенко, який особисто зі своїми бійцями блокував всі входи до приміщення міської ради, така кількість людей загрожує спокійному проведенню сесії міської ради. Яка кількість людей проведенню сесії не загрожує, і яким Законом це визначено майор пояснити, на жаль, не зміг.

За деякою інформацією, шепелівчан, що їхали на сесію, правоохоронці також змусили добиратись в Глобине пішки, зупинивши їх автобус. Але це не точно... Я поспілкуватись з ними не встиг.

Власне, голова й депутати, черговий раз намагались провести сесію за закритими дверми, допустивши на неї лише обмежену кількість представників громади.

І черговий раз їм не вдалося це зробити. Людям не залишили іншого виходу, крім блокування доступу депутатам в приміщення міської ради для запобігання незаконного проведення сесії за закритими дверима.

З користю використав цей час для спілкування з депутатами, що до закриття шкіл. З чотирьох, лише один вгадав кількість учнів Зубанівської школи... Бюджет школи на навчальний рік озвучили також не всі, й результати різнилися.

Дочекалися рішення протистояння - як і очікувалось, разом з поліцією переходимо до міського будинку культури. Займаємо з депутатами місця в залі, голова й секретар - на сцені в президії. Поліція має досвід - блокує бокові виходи на сцену. За попередньою домовленістю, люди не блокують проведення сесії, отримавши обіцянку голови, що питання закриття шкіл розглядатись не будуть.

Депутати розглядають і підтримують питання харчування дітей, перейменування навчальних закладів і т.п.

Щойно дійшли до питання закриття шкіл - люди на сцені блокують голосування. Поліція не справляється. Голова пропонує діалог, люди звільняють сцену, й отримавши можливість вести справжнє громадське обговорення викладають свою позицію.

Один за одним виступають члени ініціативних груп, керівники навчальних закладів, старости, депутати міської й обласної ради. Власне, сесія переходить в режим реального громадського обговорення болючого для людей питання. Напрпуга спадає. Нарешті з'являються конкретні цифри й вимальовуються конкретні проблеми.

На прикладі Землянківської школи починає проглядатись компромісне рішення. Свою фінансову підтримку гарантує депутат обласної ради. Домовляються відтермінувати прийняття рішення і спробувати зберегти школу.

Рвусь до мікрофона, сподіваючись, що голова надасть можливість виступити, і пояснити депутатам, що саме такого громадського обговорення по кожній школі й очікує від них громада. З конкретними цифрами, конкретними проблемами та проговоренням можливостей. З детальним, перевіреним і оптимізованим бюджетом, з розумінням скільки коштів субвенції можливо використати (якщо це можливо взагалі), які кошти зможе виділити громада, яку допомогу зможуть надати обласні депутати, чим зможе допомогти депутат ВР, на яку допомогу місцевих фермерів і підприємців можна сподіватись...

Не "втовплююсь". Мікрофон для виступу надають Феденку. Ну і, змушений визнати таке буває дуже рідко, знімаю шляпу перед Олександром Олексійовичем... Він практично слово в слово озвучує мою позицію, Мені додати нічого.

Голова з депутатами приймають рішення відтермінувати прийняття рішення по закриттю шкіл орієнтовно на два тижні, для проведення детальних консультацій з залученням всіх зацікавлених осіб по кожній школі.

Зітхаю з полегшенням, це рішення надає змогу ініціативним групам, старостам, депутатам, підприємцям, фермерам зробити все для збереження шкіл там, де це можливо. Так, це не легкий шлях. Проголосувати за закриття шкіл було б набагато простіше. Але на моє глибоке переконання - це єдиний вірний шлях для громади.

Розумію, що передчасно, але дякую всім депутатам за те, що перестали ховатись від людей, почули громаду і прийняли компромісне рішення.

Щиро не розумію, чому не можна було вчинити так відразу після оголошення громадського обговорення і не гаяти час на проголошення ультиматуму селянам... :(

P.S. До речі, за твердженням Світлани Василівни Лободи, голови постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення, результати громадського обговорення вже оприлюднено на сайті громади. Шукав, не знайшов. Хто перший знайде й надасть посилання - той молодець. :) 

Депутути й чиновники, не забувайте, що ви обіцяли їх оприлюднити. А потім вже можна й голосувати за їх затверження радою.

Всім дякую за увагу.

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+