Я Глобине
сьогодні 18 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Закриття шкіл громади. Звернення до депутатів міської ради.

25.06.2021 16:57
1520
0

2 липня 2021 року Глобинський міський голова скликає дванадцяту сесію Глобинської міської ради VIII скликання, на яку виносяться питання ліквідації шкіл громади.

Глобинська міська рада ініціювала проведення громадського обговорення щодо перейменування, ліквідації, перепрофілізації, реорганізації закладів загальної середньої освіти на території Глобинської міської ради. Організатори склали і оприлюднили графік проведення зустрічей, в рамках цього громадського обговорення, та надали для ознайомлення проекти відповідних рішень.

Зустрічі дійсно були проведені. Але на них, фактично, громаду поставили перед фактом - закриття та реорганізації не уникнути. 

Тому навряд чи це дійство, можна назвати громадським обговоренням. Спробуємо пояснити чому.

Участь громадськості у формуванні та реалізації державної політики та вирішенні питань місцевого значення регламентується "Порядком проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики" затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996

Міська рада відразу порушила вимоги п.8 "Порядку" надавши проекти відповідних нормативно-правових актів, але не надавши жодних інформаційно-аналітичні матеріалів до них.

Те, що бюджет громади "не резиновий" і державної субвенції не вистачатиме громада чула неодноразово. А от з структурою розподілу державної субвенції, зокрема що до навчальних закладів, які планується закрити, громаду ніхто не ознайомив. Не зрозумілі бюджети цих шкіл на наступний навчальний рік. Не зрозуміла вартість плануємої організації підвезення учнів цих шкіл до інших освітніх закладів. Не зрозуміло як підвозити дітей, зважаючи на існуючий стан доріг громади. Не зрозуміло, що чекає педагогічні колективи шкіл, які планується закрити. 

Незважаючи на відсутність необхідної для аналізу інформації нами було підготовлено пропозиції альтернативні закриттю шкіл і 10 червня надіслано на поштову адресу організатора громадського обговорення (відповіді досі не отримано).

Своє ставлення до закриття шкіл безпосередньо на зустрічах та в соціальних мережах виклали і депутати обласної ради (раз, два), і депутат Веховної Ради від нашого округу, і громадські активісти (раз, два), і профспілки, і звичайні громадяни в коментарах до вищенаведених публікацій.

Не всі, але більшість громади розуміє, що відповідальність за цю ситуацію лежить не на вас, а на голові виконкому, його профільному заступнику та відділу освіти міської ради. Тому закликаємо вас, не брати тягар відповідальності за це НЕ ПІДТРИМАНЕ громадою рішення на свої плечі, і не голосувати за запропоновані проекти рішень.

Організаторам проведення обговорення нагадуємо, що крім  інформаційно-аналітичні матеріалів в інформаційному повідомленні про проведення публічного громадського обговорення, згідно п. 15 вищезгаданого "Порядку" мають бути: варіантИ вирішення питання, можливі наслідки проведення в життя рішення для різних соціальних груп населення та зацікавлених сторін, та строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення яких громада досі не бачила...

Згідно п. 20 "Пропозиції та зауваження, що надійшли під час публічного громадського обговорення, електронних консультацій з громадськістю, вивчаються та аналізуються із залученням у разі потреби відповідних фахівців.

За результатами публічного громадського обговорення, електронних консультацій з громадськістю органи виконавчої влади готують звіт, в якому зазначається в тому числі:

  - інформація про осіб, що взяли участь в обговоренні;

 - інформація про пропозиції, що надійшли до органу виконавчої влади за результатами обговорення, із зазначенням автора кожної пропозиції;

 - інформація про врахування пропозицій та зауважень громадськості з обов’язковим обґрунтуванням прийнятого рішення та причин неврахування пропозицій та зауважень;

 - інформація про рішення, прийняті за результатами обговорення."

Тому давайте спочатку закінчимо ініційовану міською радою процедуру громадських слухань, проаналізуємо всі пропозиції, погодимо рішення з громадою і вже потім виноситимем рішення в залу для голосування.

В цьому питанні немає жодної політики і вигодонабувачів, зате є члени громади яким є що втрачати. Це наші діти. Подумайте про них, приймаючи рішення з цього питання.

Дякуємо за увагу.

 

 

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+