Я Глобине
сьогодні 18 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

СТРУМЕНЕВИЙ МЕТОД РЕМОНТУ ДОРІГ

20.05.2021 17:35
758
0

Сучасне дорожнє будівництво неможливо уявити без використання нових технологій. Зокрема, сучасних методів ліквідації ям із застосуванням бітумних емульсій. Які нині особливо популярні в Європі.

Якісні автошляхи — мрія мільйонів українських громадян. І глобинці - не виключення.Звичайно, вирішити проблему розбитих доріг, які нищилися роками, за один день, місяць чи навіть рік — неможливо. Але на прикладі закордонного досвіду ми маємо можливість переконатись, що будівництво якісних доріг можливе. Важливою складовою є правильний підхід і впровадження інновацій.

Вже більше трьох років поспіль Дорожньо-будівельна компанія «Гранд Строй» застосовує струменеві технології на дорогах Миргородського району. Таким методом ремонтують автошляхи як в Європі, так і на заході України. Це й не дивно, адже згадана технологія зарекомендувала себе як найефективніша. Вона передбачає виконання кількох операцій з ремонту дорожнього полотна однією машиною. Ямковий ремонт здійснюється за допомогою спеціальної установки «Штрасмаєр». Також є можливість оперативно виконувати роботи без підготовчих операцій, таких як фрезування, приготування асфальтобетонної суміші та інше.

Завдяки спеціальній конструкції та використанню стисненого повітря бітумна суміш надходить швидше і щільно заповнює весь об’єм ямки, лунки, тріщини, просадки на дорожньому покритті. До того ж значно спрощується технологічних процес очистки вибоїн, а змішування емульсії зі щебенем відбувається безпосередньо в машині на місці проведення ремонту. Не потрібні і засоби для ущільнення суміші. Роботи виконуються без перекриття автомобільного руху, а після виконання ремонту транспортні засоби одразу можуть пересуватися з обмеженням швидкості до 40 км/год. Не менш важливою перевагою струменевої технології є й відсутність будь-яких відходів під час виконання ремонтних робіт.

Для порівняння. Середньостатистична дорожня компанія для поточного ямкового ремонту використовує купу техніки та робочої сили: відбійник або фрезу, трактор, самоскид з асфальтною сумішшю, коток, гудронатор, газель для підвозу як мінімум 8-ми працівників. В середньому вартість роботи за такою методикою складає 600 грн за 1 метр квадратний. На відміну від цього, для струменевого ремонту потрібно 1 спецавтомобіль з водієм та 1 оператор. Вартість цього методу — 400 грн за 1 метр квадратний. Різниця очевидна, адже латати ямки і утримувати дорогу в належному стані = продовжити життя всього дорожнього покриття. Звичайно, найкращий варіант — це капітальний ремонт всіх автошляхів на території нашої країни, але зараз вартість 1 км суцільного покриття складає від 10 до 15 млн. грн. На жаль, бюджет нашої держави не осилить подібних високовартісних витрат найближчі років 20. Проте за допомогою сучасних автомобілів, як УЯР, «Штрасмаєр» та «Мадрог», ліквідовувати вибоїни чи тріщини на дорогах струменевою технологією можна швидко і оперативно, що робить автошляхи проїзними та безпечнішими для пересування.

Вивчивши досвід земляків, та придбавши для потреб громади таку техніку громада перестала б залежати від підрядників, тендерів і вже б ремонтувала свої дороги.

А що ви думаєте з цього приводу?

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+