Я Глобине
сьогодні 01 травня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ЧОГО ХОЧУТЬ ГЛОБИНЦІ. ПЕНСІОНЕРИ.

17.05.2021 11:39
774
0

Підведення підсумків, та аналіз результатів опитування, проведеного в фейсбук-спільноті порталу.

Опитування розміщено в спільноті 11 травня 2021 року, і охоплення допису за шість днів склало 1 127 користувачів. Дякуємо всім користувачам за участь, за поширення допису, та запрошення до голосування нових учасників групи :)

За різні варіанти відповіді станом на сьогодні віддано 118 голосів (опитування дозволяло обрати кілька варіантів відповіді одному користувачу групи).

Цілком логічним є те, що для покращення свого життя люди поважного віку чекають від міста кращого медичного обслуговування (38 голосів - 32%). Багато хто хотів би мати можливість отримувати медичні послуги вдома. Традиційно є запит на більшу кількість різних соціальних пільг та програм. Під час спілкування майже ніхто з пенсіонерів не зміг назвати жодної соціальної програми або пільги від міської ради окрім безкоштовного проїзду та субсидії на комунальні послуги (хоча ця пільга і є загальнодержавною, майже ніхто з пенсіонерів не розрізняє муніципальні та державні програми).

Оцінюючи комфорт міста, четверту частину людей похилого віку цікавить насамперед комфорт у пересуванні містом (30 голосів - 25%).

Відслідковується також чітко виражений запит на покращення стану вуличної інфраструктури (23%).

Незважаючи на те, що проблема розміру пенсій була відсутня в голосуванні, оскільки вирішення її не в компетенції місцевого самоврядування, небайдужі користувачі самостійно додали її в опитування і її підтримали майже 8% учасників опитування.

6% учасників опитування вважають, що пенсіонери потребують допомоги в організації дозвілля.

Допомоги влади в реалізації продукції вирощеної на присадибних ділянках пенсіонери не потребують (лише 2.5% підтримки). Схоже існуюча ситуація їх влаштовує. Не цікавить їх також і участь в житті міста (2.5% підтримки), що в принципі й не дивно, з таким пенсійним забезпеченням проблеми міста відходять на задній план...

Отже, підсумовуючи бажання даної категорії мешканців Глобине, можемо сказати, що найбільше вони б хотіли мати краще медичне обслуговування, в тому числі вдома, комфортні умови пересування містом, зокрема громадським транспортом, якісний благоустрій, більше соціальних програм які б дозволяли їм відчувати себе захищеними та потрібними.

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+