Я Глобине
сьогодні 18 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

Блогери

5be57ef51c0ce703014227

В Козельщині сільську бібліотеку перетворили на освітній простір. Як він виглядає?

Ігор
Гарний приклад для нашого міста. Освітній простір в смт Козельщина створила благодійна організація Smart Foundation.

Під Полтавою в смт Козельщина сільську двоповерхову бібліотеку перетворили на громадський культурно-освітній Smart Простір. Її ремонтом зайнялася благодійна організація Smart Foundation.

Перетворювати приміщення почали у грудні 2019 року. А вже у вересні 2020 року громадський культурно-освітній Smart Простір розпочав свою роботу. Приміщення бібліотеки обладнали сучасною мультимедійною системою для проведення освітніх кінопоказів та лекцій, комп’ютерним класом, зонами для відпочинку та творчості, залами для індивідуальної роботи та роботи в групах.

У центральному вході з’явилися нові елементами декору та інтер’єру, але були збережені й автентичні частини оригінального оздоблення та фрагменти плитки підлоги, датованої XX століттям.

У вхідній групі знаходиться стійка адміністратора, панель з навігацією по бібліотеці, локери для особистих речей відвідувачів і оновлена бібліотечна картотека. Приміщення оснащено сучасною системою кліматизації, пожежною сигналізацією, відеоспостереженням та Wi-Fi покриттям. Також у бібліотеці оновили сходи, поруччя та відреставрували стіни.

У бібліотеці є принт-центр для роботи з електронними носіями інформації, оргтехнікою та можливістю поєднати процес читання або гри із підготовкою до уроків. Ця кімната раніше була адміністративним приміщенням і використовувалася як кабінет директора.

Коридори освітили діодними лампами і декорованими поличками для міні-виставок. Там з’явилася зручна навігаційна розмітка, яскраві стрічки на підлозі вказують напрямки руху до різних кімнат-локацій: читальної зали, комп’ютерного класу, дитячої зони, принт центру тощо.

У головній читальній залі встановлені розетки, щоб можна було заряджати свій мобільний або ноутбук, ергономічні меблі, потужна акустична система та найновіше технічне обладнання.

Крім того, у бібліотеці є книгосховище та кава-point. Кава-point локації обладнана санітарно-технічними приладами й має загальні правила користування, які допомагають простору бути зручним та придатним для всіх відвідувачів. В глибині приміщення розташоване нове книгосховище, створене спеціально для збереження оновленого книжкового фонду бібліотеки.

У просторі є кімната для заходів у невеличких групах, ігрова кімната та дитяча читальна зала.

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+