Я Глобине
сьогодні 24 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

На яку підтримку від влади можуть сподіватися аграрії Глобинської ТГ

15.02.2021 16:07
1012
0
Цікава інформація.
Сьогодні на нараді у голови Полтавської облдержадміністрації Олега Синєгубова про проєкт Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2027 року доповів керівник департаменту агропромислового розвитку Сергій Фролов.

Для поліпшення зайнятості сільського населення, розвитку малого та середнього аграрного бізнесу в області з 2016 року діяла Програма розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2020 року.

Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації забезпечувалася постійна співпраця з депутатським корпусом обласної ради, органами державної влади та місцевого самоврядування у процесі впровадження Програми. З ініціативи Департаменту неодноразово вносилися зміни до напрямків підтримки селян. Про хід виконання Програми регулярно було інформовано громадськість.

Фактично на фінансування Програми використано 25,9 млн грн з обласного бюджету та залучено 3,4 млн грн із місцевих бюджетів та інших джерел.

Усього у Програмі взяло участь 69 фермерських господарств, 15 фізичних осіб-підприємців та 648 особистих селянських господарств. За час дії Програми створено 204 нові постійні робочі місця та понад 350 – сезонних. Підтримано 524 сімейні ферми в поліпшенні продуктивності худоби, умов утримання та якості продукції, збільшенні їх доходів. Створено умови для залучення додаткових інвестицій у сільський розвиток на суму 27,6 млн грн. Забезпечено додаткове надходження податків до місцевих бюджетів понад 12,0 млн грн.

Завдяки впровадженню Програми фермерами Полтавщини придбано 42 одиниці нової малогабаритної самохідної сільськогосподарської техніки, виробленої в Україні, профінансовано 14 бізнес-проєктів, зареєстровано 27 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, проведено 411 навчальних семінарів, 23 демонстраційні покази та 3 вебінари, оцифровано 909 водних об’єктів площею 8,2 тис. га та внесено їх до інтерактивної Карти водних об’єктів державної форми власності. Загальна кількість учасників навчальних заходів становила понад 10,4 тис. осіб (понад 2,3 тис. переглядів вебінарів).

Тепер департаментом та громадськими організаціями, науковцями розроблено проєкт Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2027 року (далі – Програма розвитку).

Проєкт Програми розвитку було розміщено на офіційному сайті Департаменту.

Головною метою Програми розвитку є збільшення доданої вартості в аграрній сфері, підтримка зайнятості сільського населення, створення додаткових можливостей для зростання доходів індивідуальних домогосподарств, малого та середнього аграрного бізнесу, поліпшення розвитку села та якості життя в сільській місцевості.

Учасниками Програми розвитку можуть бути фермерські господарства (у тому числі сімейні фермерські господарства), сільськогосподарські кооперативи, фізичні особи-підприємці, учасники бойових дій.

Фінансове забезпечення напрямків Програми розвитку буде здійснюватися за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів протягом 2021-2027 років, а також коштів інвесторів, власних коштів підприємств.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми розвитку, становить 214,5 млн грн, у тому числі: за рахунок коштів обласного бюджету – 100,0 млн грн (46,6%); інших джерел – 114,5 млн грн (53,4%).

У Програмі розвитку збережено основні її напрямки, такі як: сприяння розвитку тваринництва, бджільництва, садівництва та ягідництва, сільськогосподарських кооперативів.

Буде продовжено підтримку технічного переоснащення з акцентом на новостворені фермерські господарства.

Підтвердив свою доцільність напрямок «Кредитування фермерських господарств», тому відповідно до проєкту Програми розвитку на нього заплановано збільшити фінансування. З урахуванням повернутих коштів планується сформувати кредитний фонд у розмірі 50,0 млн грн.

Одним із пріоритетних напрямків є підтримка товаровиробників органічної продукції. У Програмі розвитку розширене поле застосування фінансової підтримки виробників органічної продукції. Крім часткової компенсації витрат на отримання сертифіката та вартості продукції, поставленої соціальним закладам, буде надано компенсацію за придбання для використання дозволених засобів захисту рослин та добрив.

Також залишається підтримка сільськогосподарської дорадчої діяльності.

За підсумками виконання Програми розвитку очікується: збільшення поголів’я корів у господарствах населення на 5,9 тис. голів або 10,5%; збільшення продуктивності корів у господарствах населення до 7,0 тис. кг/рік; збільшення виробництва молока в господарствах населення на 111 тис. тонн (34,5%); збільшення виробництво плодово-ягідної продукції на 24,1 тис. тонн; створення 243 постійних та 1000 сезонних робочих місць; придбання104 тракторів, створення 20 сільськогосподарських кооперативів, у які буде об’єднано понад 255 малих суб’єктів господарювання; сертифікація 10 виробників органічної продукції; додаткове залучення 74,0 млн грн інвестицій.

Після затвердження Програми розвитку рішенням сесії обласної ради з метою інформування сільськогосподарських товаровиробників та органів місцевого самоврядування протягом першого півріччя поточного року Департаментом у районах та територіальних громадах області буде проведено робочі зустрічі з питань реалізації державних і регіональних програм підтримки аграрного сектору в 2021 році.

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+