Я Глобине
сьогодні 28 березня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Глобинську громаду не почули: ПЕРЕЛІК МІСЦЕВИХ ДОРІГ ЯКІ ПЛАНУЮТЬ ВІДРЕМОНТУВАТИ У 2021 РОЦІ

14.04.2021 18:22
1330
0

Чиновники не взяли до уваги проведене адміністрацією порталу МОЄ МІСТО опитування Глобинської громади, і проігнорували її потреби. Можливо виною цьому недостатнє фінансування, що зменшено порівняно з 2020 роком. Можливо "«маршрутний спосіб ремонтів», тобто якщо якійсь об’єкт розпочато, то його обов’язково продовжують наступного року, а не починають ремонтувати інший об’єкт. Але нагальну потребу громади розпочати ремонт дороги Т-17-21 Бугаївка - Глобине - Троїцьке - Манжелія - Козельщина чиновниками проігноровано. Натомість громада отримає ремонт 3.6 км автошляху О1701378 Мостовівщина - Великі Кринки - Глобине, очікуваною вартістю 25 млн. грн

Агентство місцевих доріг презентувало план ремонтів та утримання доріг на 2021 рік. Очікувана вартість робіт склала понад 1 мільярда гривень. Найбільший об’єкт — капремонт дороги Лубни — Чорнухи, який розпочали у 2020 році і який планують відкрити восени поточного року

Керівник ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексій Басан сьогодні презентував план ремонтів та утримання доріг на 2021 рік.

Він нагадав, що Агентство працює в рамках 5-річного плану (на 2020-2024 роки), який було розроблено у співавторстві з ДП «ДерждорНДІ ім. М.П.Шульгіна». План передбачає відновити 600 км доріг (при загальній довжині 7821 км). Загальний план дозволяє рухатись «маршрутним способом ремонтів», тобто якщо якійсь об’єкт розпочато, то його обов’язково продовжують наступного року, а не починають ремонтувати інший об’єкт.

Щодо фінансування, то воно скорочено на 300 млн грн і складає 1 млрд 71,5 млн грн. Недоотримані кошти (з акцизного податку на пальне) були перенаправлені місцевим громадам, найбільше Полтавській — 100 млн грн, Кременчуцькій — 80 млн, Пирятинській — 30 млн.

Олексій Басан планує на умовах співфінансування (50 на 50) з громадами відновити частину спільних доріг. У тих громадах, які першими проголосували за виділення коштів, уже через тиждень розпочнуться «ямкові» ремонти.

Щодо зелених насаджень біля доріг (а насадження мають бути на 9 м від кромки дороги), то місцеві громади мають самостійно замовляти їх порубку.

Додамо до цього короткі коментарі Олексія Басана по кожному з об’єктів:

— Чорнухи — Лубни — є найбільшим об’єктом, ремонт якого розпочали у 2020 році. До кінця літа плануємо її зробити. Гадяч — Миргород (близько 5 км). Це дорога від Миргороду на Лохвицю та Гадяч. В планах з’єднати Миргород з Лохвицею через Комишню. Миргород — Велика Багачка — Поділ. З’єднаємо Багачку з виїздом на Миргород (вже у 2021 році) та розпочнемо ділянку Велика Багачка — Поділ. Продовжуємо поточний ремонт Диканька — Решетилівка, Мостовищина — Великі Кринки. Кременчук — Манжалія, тут плануємо зробити бетонну дорогу (завершуються проекти) на умовах співфінансування з Укрнафтою, яка експлуатує цю дорогу вантажним транспортом. Вони обіцяють 10-15 млн грн. Кременчук — Власівка, ще одна важлива дорога у Кременчуцькому районі. Гадяч — Опішня — це продовження ремонту. Плануємо від Опішні до Зінькова закрити ділянки. Стасі — Гавронці — це капремонт. Мала Рублівка — Рунівщина — 3 км продовжимо. Взагалі в напрямку Котельви зробимо 22 км нової дороги. Машівка — Карлівка — це в напрямку Машівки. І на зекономлені кошти відремонтуємо ділянку траси М-03 біля McDonald’s у Полтаві.

Олексій Басан пообіцяв надати окрему інформацію по кожному об’єкту після проведення тендерів. Тоді стане зрозуміло скільки коштів вдасться зекономити.

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+